ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο δοκιμαστικά ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

O πάρεδρος του χωριού μιλά στο ''chalazoni.blogspot΄΄γι αυτά που έχουν γίνει και γι αυτά που έρχονται.Απομαγνητοφωνημένη .Μέρος Β'

Χ.Μ.-Καλώς,,Τώρα θέλω να ρωτήσω για μια ταμπέλα εκεί στην είσοδο του χωριού που να γράφει ''Χαλαζώνι''όπως την θυμάμαι παλιά γιατί δεν υπάρχει;Το θεωρώ σημαντικό να υπάρχει διότι ναι μεν εμείς γνωριζουμε ποιο είναι το χωριό αλλά όταν το προσπελούν ξένοι και ανοίγουν τα παράθυρα των αυτοκινήτων για να μας ρωτήσουν που βρίσκονται δεν αισθανόμαστε μια κάποια αμηχανία για να μην πω ντροπή;
Δ.Τ--Έχεις δίκιο,δεν το μεριμνήσαμε
περισσότερο από αβλεψία θάλεγες κανείς και όχι από αδιαφορία αλλά και αυτό σύντομα θα το φτιάξουμε δε ξέρω αν πρέπει να πάμε στη τροχαία ή να το φτιάξουμε μόνοι μας αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό θα γίνει..
Χ.Μ--Θυμάμαι πάντα από μικρός και με δέος τον τεράστιο πλάτανο που έχουμε στην πλατεία.Πιστεύω ότι έχει χάσει σήμερα αρκετό όγκο .Ίσως θέλει γεωπόνο για κάποια θεραπεία.
Δ.Τ--Και γεωπόνο είχαμε φέρει πριν κάμποσα χρόνια αλλά δεν καταφέραμε και πολλά πράγματα.Κάποιοι λένε ότι υποφέρει από μια αρρώστια δύσκολη να καταπολεμηθεί.Πιστεύω όμως ότι αυτή τη στιγμή θέλει αρκετό κόψιμο.Έχει πολύ ξύλο το οποίο δε χρειάζεται.Εχει τραβήξει ύψος ενώ δεν αναπτύσσεται στα πλάγια.
Χ.Μ--Ναι, αν είναι αυτό όμως με συνεργασία ενός γεωπόνου αυτό πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν για να μην πέσουμε σε καμιά κατάσταση μη αναστρέψιμη.
Δ.Τ--βεβαίως θα το δούμε.
Χ.Μ--Μένοντας λίγο σε αυτό το θέμα βλέπω ότι αντίπερα από το θηρίο πλάτανο υπάρχει το αδελφάκι του ένα μικρό πλατανάκι από την άλλη μεριά της πλατείας.Θα κουβεντιάζουνε τώρα τα δυό τους.Την είδα καλή κίνηση να φυτευτεί ένα δεύτερο πλατάνι,ψυχολογικά σε ανεβάζει δε μπορούμε να φανταστούμε την πλατεία μας χωρίς πλατάνι..
Δ.Τ--Ναι είναι πολύ καλό,έχει και γρήγορη ανάπτυξη θάχει βρει νερό. αν και από περιποίηση δέχεται καθημερινά από την Γιάννα που έχει το μαγαζί. Ο σύλλογος του χωριού μας τον αγόρασε και τον φύτεψε τώρα τελευταία .
Χ.Μ--Βλέπω και έναν τρίτο πλάτανο εύρωστο στο χώρο του σχολείου. Πώς προέκυψε αυτός;
 Δ.Τ--Τον φύτεψα εγώ διότι πάντα ήθελα ένα παχύ ίσκιο σε ένα ιδιαίτερο χώρο όπως είναι αυτός ..ένας χώρος που αγαπώ πολύ.
Χ.Μ--Μη δούμε και κανά τέταρτο και το χαλαζώνι μας το ονομάσουν κάποιοι πλατανοχώρι;..
 Πρόεδρε μού'κανε εντύπωση  να ρθώ σε κάτι άλλο η συγκινητική περιγραφή που έκανες όταν είδες τον αδικοχαμένο  Κώστα Μπάιμπο να τον φέρνουν στο χωριό αιμόφυρτο ύστερα από την άνανδρη δολοφονία του..Είχε πέσει η ιδέα ο δρόμος που ξεκινά από τη γωνία του σπιτιού του Τάση του Μπουρλά έως και το σπίτι του Σωτήρη του Λάνου στη διασταύρωση δηλαδή να ονομαστεί ''οδός Κωστή Μπάιμπου''  Τι λές;
 Δ.Τ--Καμμία αντίρρησις αν και θάθελα να το δούμε λίγο διότι πιστεύω ότι υποψήφιο όνομα πρέπει να είναι και του Νιόνιου του Γεωργακόπουλου το παιδί που έφυγε άδικα από νάρκη στο στρατό.Και στη μαρμάρινη πλάκα ίσως έπρεπε να είχε τοποθετηθεί.
Χ.Μ--Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο ..Το παιδί αυτό πρέπει να τιμηθεί.Και ο δεύτερος δρόμος που προσφέρεται για το όνομα του αδικοχαμένου Νίκου Αλεξανδρόπουλου είναι από το ύψος της οικίας του Σωτήρη του Λάνου έως την πλατεία μας..
Δ.Τ--Όλα αυτά είναι καλά θα τα συζητήσουμε και θα  πράξουμε ότι είναι δυνατόν..
Χ.Μ--΄΄Ενα τελευταίο θέλω να ρωτήσω τώρα διότι σίγουρα θα έχουμε την ευκαιρία πάλι να τα ξαναπούμε
Δ.Τ--Ναι..
Χ.Μ--΄Έχουμε μπροστά μας 6-7 μήνες ως τις τοπικές εκλογές .Τι σκέφτεσαι θα ξαναείσαι υποψήφιος.
Δ.Τ--Έχουμε καιρό έως τότε αλλά δε βλέπω το λόγο να μην είμαι τη στιγμή που θα δω το κόσμο να μου λέει προχώρα.Αν συμβεί το αντίθετο φυσικά θα σταματήσω να δώσω χώρο και σε άλλους..αλλά ως τότε έχουμε καιρό..
Χ.Μ--Πρόεδρε ευχαριστώ πολύ θα τα ξαναπούμε..
Δ.Τ--Ευχαριστώ κι εγώ..
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.