ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο δοκιμαστικά ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις πρωτοσέλιδα.Μεσσηνία ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά τραγελαφικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Εικόνα αποπνιχτική επικρατεί αυτό το καιρό στον Αγρίλη.

Μια αποπνιχτική και ζοφερή  εικόνα αντικρύζει κάποιος αυτή τη στιγμή όταν επισκέπτεται αυτό τον παραλιακό χώρο.Σε αυτούς που τον   γνωρίζουν καλά  και τον έχουν ζήσει, κόμπο τους πιάνει στο στομάχι βλέποντας αυτή την αδιαφορία και την εγκατάλειψη που του έχουν δείξει.
Γράφει ο Γιάννης Λάνος.
  Συσσωρευμένες εστίες σκουπιδιών βλέπεις να χτίζονται καθημερινά   από ασυνήδειτους παντού. Απομεινάρια από  υλικά που χρησιμοποίησαν οι αγρότες για τα καρπουζοχώραφά τους τα συναντάς κι αυτά διάσπαρτα.  Αν προσθέσεις ειδικά στη Μπούκα
και άλλα διάσπαρτα απομεινάρια  της τελευταίας μεγάλης νεροποντής που μετέφερε το ποτάμι και δε κατάφερε να καταπιεί η θάλασσα,   όλα αυτά συνθέτουν μια εικόνα μάλλον απογοητευτική..
Έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που η περιοχή χτυπήθηκε από πολύ βροχή και πλημμύρα.Με τη  τελευταία δε να έχει αφήσει εκτεταμένες ζημιές τόσο στο γεφύρι όσο και στο δρόμο που έχει κοπεί στα δυο στην παραλιακή περιοχή του Βλάχου.Aυτή τη στιγμή που μιλάμε οι ζημιές δεν έχουν αποκατασταθεί  τουλάχιστον σε κάποιο   βαθμό που επιβάλλεται, όλοι μένουν θεατές και η ζωή συνεχίζεται...
 Έχουνε περάσει τόσες μέρες λοιπόν και ο δρόμος που ξεκινά από το γεφυράκι και πηγαίνει βόρεια προς την παραλία του Βλάχου εξακολουθεί να είναι κομμένος στα δυο.Γιατί;;Άνθρωποι και οχήματα περνούν από εκεί για τις δουλειές τους.Δεν περνούν αλεξιπτωτιστές.Η άμεση αποκατάσταση ξέρετε μιας μικρής ή μεγάλης ζημιάς από αυτούς που πρέπει να την αποκαταστήσουν δεν είναι αγγαρεία είναι δείγμα πολιτισμού και όσο να μη φαίνεται πολύ αυτό οι πολίτες το βλέπουν και το βαθμολογούν.
Ενώ ακόμα θα έλεγε κανείς   ότι η αμεσότητα θα διόρθωνε και σε κάποιο βαθμό τα σχόλια και τις επικρίσεις από τις παραλήψεις και κακοτεχνίες που είχαν γίνει στο παρελθόν τουναντίον βλέπουμε ότι δεν ιδρώνει αυτί.. Μα το ίδιο το γεγονός αυτό ξεσκέπασε τις κακοτεχνίες δε τις ξεσκέπασα εγώ..Τα θεμέλια του δρόμου βλέποντας τα κανείς τώρα που υπάρχει τομή διαπιστώνει ότι ήταν μια σύνθεση από αρκετή άμμο, από λίγους πόντους χαλίκι κι από πάνω για  οροφή μια γλυψιά άσφαλτος..Όσο αυτό το πράγμα φαίνεται εκεί τόσο εκθέτει..Κι όμως..
Τώρα για να συνεχίσουμε λιγάκι ακόμα δεν είναι μόνο τούτα τα προβλήματα που απασχολούν αυτό το καιρό τη περιοχή. Ο Αγρίλης υποβαθμίζεται το τελευταίο καιρό κι από άλλα πράγματα.Οι συχνές  ελλείψεις ενδιαφέροντος ιδιοκτήτη να δουλέψει  τη ''Μπαράκα΄΄ ένα κέντρο  που πάντα έδινε ΄΄ζωή΄΄ σε αυτό το τόπο αλλά και η απουσία για μας μιας καλοκαιρινής καντίνας(δίπλα στο γηπεδάκι) είναι σημάδια αμή τι άλλο που προδίδουν παρακμή..
Δε μπαίνω στη λογική των συμφερόντων που προφανώς υποκρύπτονται πίσω από το ιδεατό που περιγράφω γιατί δε θα βγάλω άκρη, αλλά αναρωτιέμαι επιτέλους σε όλες αυτές τις κακοδαιμονίες που συμβαίνουν εδώ κι αλλού  η μέση λύση δεν υπάρχει;Γιατί υπάρχει ανικανότητα να την βρούν;
Πριν λίγα χρόνια ο τόπος αυτός(με τα όποια προβλήματα προφανώς που θα υπήρχαν) ήτανε σε καλύτερη μοίρα.Και ενώ έδινε την αίσθηση ότι χρόνο με το χρόνο θα αναβαθμιζόταν δυστυχώς διαπιστώνεται σήμερα πόσο λάθος ήτανε αυτή.Ο τόπος αυτός έχει περάσει σε μαρασμό και υποβάθμιση.  Η γενική οικονομική κρίση μπορεί να ισχυριστεί είναι ένας παράγοντας που έχει παίξει ρόλο γενικώς αλλά δεν είναι μόνο αυτό'οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ' γνωρίζουν καλύτερα τι συμβαίνει..
 Πάντως με αυτή τη συνεχή εικόνα αδράνειας που κυριαρχεί στην περιοχή το πρώτο πράγμα που   σκέφτεται κανείς  όταν περνάει από εκει είναι να εναποθέσει τις ελπίδες του για κάποιες εκ των πραγμάτων παρεμβάσεις βελτίωσης που θα γίνουν στο καλοκαίρι.Αυτό είναι  που σε λίγο καιρό έρχεται και θα σώσει κάπως τη κατάσταση..Εως ότου έρθει όμως αυτό ας περνάμε από εκεί αλληθωρίζοντας.. 
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.