ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Σύγχρονη τάση στην αγορά τα ξύλινα ποδήλατα

Δεν είναι μόνο η ομορφιά και η κομψότητα των ξύλινων ποδηλάτων που κερδίζει τις εντυπώσεις αλλά και η ικανότητά τους να απορροφούν αποτελεσματικά τους κραδασμούς προσφέροντας κορυφαία ποιότητα κύλισης.
Τα ξύλινα ποδήλατα είναι μια σύγχρονη τάση στην αγορά στην οποία επιδίδονται κυρίως οι premium κατασκευαστές (Audi, BMW, Mercedes, McLaren,) αλλά και μικρότερες εξειδικευμένες εταιρείες.
Μια από αυτές, η αμερικανική Connor Wood Bicycles με έδρα το Denver, παρουσίασε πρόσφατα το μοντέλο DURT το οποίο φέρει ενισχύσεις από kevlar στον ξύλινο σκελετό του προκειμένου να αυξηθεί η ακαμψία του σε ορισμένα σημεία.
Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας έτσι και το mountain bike, DURT είναι εξ’ ολοκλήρου χειροποίητο. Μέχρι και οι ζάντες είναι ξύλινες, από την Ghisallo που ειδικεύεται σε τέτοιες απαιτητικές κατασκευές
Το πλαίσιο είναι φτιαγμένο από ανακυκλωμένο ξύλο ενδημικής ποικιλίας και προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες με βερνίκι θαλάσσης ειδικό για ξύλινα σκάφη.
Το πίσω τρίγωνο του σκελετού είναι ενισχυμένο με στρώσεις από kevlar που συγκολλούνται με τα φύλλα ξύλου με εποξική κόλλα που χρησιμοποιείται στην αεροναυπηγική.
Τα σημεία του μπροστινού τριγώνου του πλαισίου τα οποία δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, είναι επίσης ενισχυμένα με ανθρακονήματα για αυξημένη ακαμψία δίχως παράλληλη αύξηση του βάρους.
Το ποδήλατο της DURT, όπου δεν έχει ξύλο χρησιμοποιεί μέρη από carbon fiber της FSA. Το πιρούνι που δεν θα μπορούσε να είναι ξύλινο (ακόμη;) είναι ένα DT Swiss με διαδρομή 110 mm, ενώ οι δίσκοι της Magura είναι από carbon,
Αντίθετα, οι τροχοί των 29ιντσών είναι από ξύλο, κατασκευής της Ghisallo που ειδικεύεται σε τέτοιες απαιτητικές κατασκευές. Το τιμόνι είναι ξύλινο με λαιμό από Kevlar handlebars, το κιβώτιο των 14 εσωτερικών ταχυτήτων της Rohloff ενώ η μετάδοση γίνεται από carbon ιμάντα της Gates.
Το αποτέλεσμα είναι το συνολικό βάρος του DURT να μην ξεπερνάει τα 13 κιλά ενώ η ποιότητα κύλισης βελτιώνει αισθητά την άνεση.
Το «στημένο» DURT που απεικονίζεται στις φωτογραφίες συμμετείχε στο Leadville Trail 100. Έναν αγώνα αντοχής που ξεκινά από το Colorado και καλύπτει πάνω από 160 χιλιόμετρα μονοπατιών και off road ειδικών διαδρομών.
Το ποδήλατο κοστίζει 10.000 δολάρια αν και υπάρχει και λιγότερο εξοπλισμένη, «πολιτική» έκδοση του μοντέλου που ξεκινά από τα 7.500 δολάρια.
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.