ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Σόγια.Ο ισχυρός σύμμαχος για την υγεία κάθε ηλικίας

Μπορεί η σόγια να αποτελεί ένα σχετικά νέο τρόφιμο στα ελληνικά δεδομένα. Παρόλα αυτά, βρίσκεται στη διατροφή εκατομμυρίων ανθρώπων σε ανατολή και δύση
εδώ και χρόνια συνεισφέροντας σε πολλούς τομείς της υγείας σε κάθε ηλικία! Πώς;
Στις δεκαετίες των 20 και των 30…
Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των περισσότερων ατόμων που διανύουν τις δύο αυτές δεκαετίες είναι η διατήρηση ή η επίτευξη ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους. Ο τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι κυρίως μέσω της υιοθέτησης ενός ισορροπημένου τρόπου διατροφής ο οποίος βασίζεται σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης, όπως είναι η σόγια και τα προϊόντα της. Ιδιαίτερα τα προϊόντα μπορούν να αποτελέσουν ισχυρούς συμμάχους στον έλεγχο του σωματικού βάρους καθώς είναι προϊόντα χαμηλά σε θερμίδες και κορεσμένο λίπος και ταυτόχρονα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες υψηλής διατροφικής αξίας. Επιπλέον, η σόγια όπως και πολλά από τα προϊόντα της όπως τα ροφήματα και τα επιδόρπια είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και κυρίως Β2 και Β12 συνεισφέροντας στην εύρυθμη λειτουργία του μεταβολισμού και του νευρικού συστήματος. Παράλληλα, στην αγορά συναντούμε προϊόντα σόγιας που εμπεριέχουν παράλληλα συνδυασμούς θρεπτικών συστατικών που μπορούν να συμβάλλουν, εκτός από τη διαχείριση του βάρους και στην καθημερινή φροντίδα της υγείας της καρδιάς, των αγγείων, του γαστρεντερικού συστήματος, ενώ μπορούν να έχουν και προστατευτική δράση ενάντια στη δημιουργία φλεγμονής.
Οι ανάγκες μετά τα 40….
Όσο αυξάνεται η ηλικία μας το σώμα μας έχει περισσότερες απαιτήσεις από εμάς. Για αυτό και όλοι καλούμαστε να ακούσουμε αυτές τις απαιτήσεις και να παρέχουμε στον οργανισμό μας όλα εκείνα τα συστατικά που θα μας διατηρήσουν υγιείς, δυνατούς και ενεργητικούς.
Υπάρχει μια ανάγκη των γυναικών η οποία παραμένει αναλλοίωτη με το πέρασμα των χρόνων, αυτή του να διατηρήσουν την εμφάνισή τους αψεγάδιαστη. Το Α και το Ω όμως της εμφάνισης δεν είναι άλλο από το ύψος και την κορμοστασιά τους! Το μυστικό για τη διατήρηση της οστικής μάζας κρύβεται πίσω από δύο θρεπτικά συστατικά, το ασβέστιο και τη βιταμίνη D. Η βιταμίνη D παράγεται κάτω από το δέρμα μας κατά την έκθεσή μας στον ήλιο, ενώ η καθημερινή επαρκής πρόσληψη ασβεστίου εξασφαλίζεται μέσω της διατροφής για αυτό και αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της καθημερινότητας μιας γυναίκας, ιδιαίτερα μετά τα 40. Ανάμεσα στα τρόφιμα που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας σε ασβέστιο, δεν είναι άλλα και από τα προϊόντα σόγιας που είναι εμπλουτισμένα τόσο σε ασβέστιο όσο και σε βιταμίνη D. Επίσης, σε συνδυασμό με τις ισοφλαβόνες και τη φυτική πρωτεΐνη φαίνεται να κρύβουν μια μυστική συνταγή έναντι της οστεοπόρωσης.
Μια ακόμα έντονη απαίτηση των γυναικών η οποία προκύπτει βέβαια στην πορεία της ζωής τους είναι να αισθάνονται ανάλαφρες, χωρίς έντονες εξάψεις, εφιδρώσεις και τα λοιπά επακόλουθα της εμμηνόπαυσης. Διατροφικά, το στοιχείο που έχει φανεί να είναι αποτελεσματικό στη μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης ως ένα βαθμό είναι οι ισοφλαβόνες. Η σόγια και τα προϊόντα της είναι τα κατ’ εξοχήν τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα ισοφλαβονών, συμβάλλοντας έτσι στην μείωση των ενοχλητικών εξάψεων της εμμηνόπαυσης οι οποίες δυσχεραίνουν την καθημερινότητα τους. Επιπλέον, έχοντας χαμηλή θερμιδική αξία συμβάλλουν στη διατήρηση μιας κομψής σιλουέτας ακόμα και κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης.
Η ποιότητα και ποσότητα των λιπαρών που προσφέρουν η σόγια - παρουσιάζοντας χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένο λίπος και υψηλή σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, σε συνδυασμό με την υψηλής ποιότητας φυτική πρωτεΐνη και τις φυτικές ίνες, φαίνεται από έρευνες να συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων των λιπιδίων αλλά και της αρτηριακής πίεσης αναδεικνύοντας τη σόγια και τα προϊόντα που την περιέχουν σε τρόφιμα που «αγαπά» η καρδιά μας.
Η ενσωμάτωση λοιπόν τροφίμων που παράγονται από σόγια στην καθημερινή διατροφή μπορεί να αποτελέσει έναν ισχυρό σύμμαχο για την υγεία κάθε ηλικίας. Μάλιστα τρόφιμα όπως τα ροφήματα σόγιας ή τα επιδόρπια συνδυάζουν την ποικιλία γεύσης και την ευκολία στην συσκευασία και την μετακίνηση, με την υψηλή θρεπτική αξία δίνοντας εύκολες και γευστικές λύσεις την καθημερινότητά μας.

GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.