ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Eκλογές 2014.Γιατί δεν πληρώνονται τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών; Eνώ κάποιοι άλλοι ναι.Μα όλοι δε κάνουν δουλειά;

Eκλογές 2014.Γιατί δε πληρώνονται τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών; Eνώ κάποιοι άλλοι ναι.Μα όλοι δε κάνουν δουλειά;
Γράφει ο Γιάννης Λάνος
Εκλογές έρχονται και παρέρχονται .Δημοτικές και περιφερειακές, ευρωεκλογές,εθνικές.
 Αν τύχει και κάποιο δημοψήφισμα ο κάθε πολίτης θα πρέπει να ψηφίζει μέσο όρο κάθε 2-3 χρόνια.
Ποιοι όμως βγάζουν εις πέρας αυτή τη σοβαρή και υπεύθυνη διαδικασία κάθε τόσο και λιγάκι.
Πρώτον είναι Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, και το ρόλο αυτόν τον εκπληρώνουν κυρίως δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι, δεύτερον οι γραμματείς τους που γίνεται επιλεκτική διαδικασία είτε από τους ίδιους είτε από το πλησίον δημοτικό κατάστημα και τρίτον τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών τα οποία χωρίζονται σε τακτικά και αναπληρωματικά.
Βεβαίως να προσθέσουμε ακόμα για να είμαστε δίκαιοι ότι  τα κόμματα και οι δημοτικοί και περιφερειακοί συνδυασμοί στέλνουν στα εκλογικά κέντρα και τους εκλογικούς τους αντιπροσώπους, για να έχουν ιδία άποψη για το εάν όλα λειτουργούν ομαλά, εάν δηλαδή υπάρχουν τα ψηφοδέλτιά τους και εάν στο τέλος της ημέρας στην καταμέτρηση, υπάρξει κάποια παρατυπία.  
Τι συμβαίνει όσον αφορά τώρα όμως την πληρωμή τους..Αν εξαιρέσουμε τους αντιπροσώπους των κομμάτων των οποίων η εμφάνισή τους στα εκλογικά κέντρα είναι ολιγόωρη και δεν υπάρχει καμία αντίρρηση να μη λαμβάνουν κάποιας αποζημίωσης οι δε υπόλοιποι που είναι υποχρεωμένοι να μείνουν στη θέση τους για πάνω από 12 ώρες θα πρέπει να πληρώνονται ΟΛΟΙ.
Σε μια δημοκρατία που σέβεται τους πολίτες της και θέλει νάναι δίκαιη θα πρέπει κιόλας να το δείχνει.Δε μπορεί να χρησιμοποιεί δυο μέτρα και δυο σταθμά.Διότι στη περίπτωση των εκλογών αυτό συμβαίνει.Έχει το Δικαστικό αντιπρόσωπο να παίρνει κάποιες εκατοντάδες ευρώ,έχει τον επιλεκτικό γραμματέα του να παίρνει κάποιες δεκάδες ευρώ και έχει την εφορευτική επιτροπή που συνήθως είναι άνεργοι ή άμισθοι να παίρνουν ..άντε να μη το πω..
Δε μπορεί να έχεις σε μια τέτοια ομαδική υπεύθυνη εργασία πλήρως συνεργάσιμη εκ των πραγμάτων άτομα χωρισμένα σε πληβείους και πατρίκιους.
Οι εφορευτικές επιτροπές είναι οι αδικημένοι.Ένα συμβολικό ποσό των 20 ευρώ κατά άτομο   είναι επιβλημένο. Αυτή η δικαιολογία ότι τα έξοδα είναι πολλά πέφτει στο κενό και δε στέκει.
Τα χρήματα που ενδεχομένως θα έπαιρναν δεν μπορούμε να υπολογίσουμε αυτή τη στιγμή αλλά δεν πρέπει να είναι πολλά για να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.  
 Από τις επόμενες εκλογές κιόλας εκλογές πιστεύουμε  πως τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών θα πρέπει  να λαμβάνουν ένα συμβολικό ποσό αποζημίωσης για την παρουσία τους στις εκλογές. Μάλιστα, θα λέγαμε και κάτι άλλο.Τα μέλη να είναι  στοχευμένα. Να είναι δηλαδή άνεργοι νέοι και φοιτητές. Να δημιουργούνταν σε κάθε δικαστική αρχή κάθε νομού ένας κατάλογος νέων ανθρώπων και να δείτε τότε πόσο μεγάλο ενδιαφέρον στη συμμετοχή θα υπήρχε. 
Μα έχει ξεφτίσει τώρα και η κάλυψη  από το υποχρεωτικό της παρουσίας των μελών εκ του νόμου,νόμος που παρεμπιπτόντως έχει γίνει ΄΄κουρελόχαρτο'' διότι κανείς δεν έχει τιμωρηθεί μέχρι στιγμής από όσο γνωρίζουμε από τη μη παρουσία του στη διαδικασία.Και τούτο διότι αντιλαμβανόμαστε όπως αντιλαμβάνονται κι αυτοί την στρέβλωση και την αδικία που υπάρχει.Έτσι ενεργούν με το γνωστό ''αφού τέλος καλά--όλα καλά' άστα πράγματα ως έχουν..


Ετικέτες
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.