ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Η Kaspersky Lab παρουσιάζει το QR Scanner


Οι απατεώνες επινοούν διαρκώς νέα κόλπα για να παρασύρουν τους χρήστες σε κακόβουλα site. Μία μέθοδος που έχει γίνει δημοφιλής τελευταία είναι η κρυπτογράφηση συνδέσμων phishing σε κωδικούς QR


Οι κωδικοί QR αποτελούν ένα βολικό εργαλείο για την αποστολή link σε μια φορητή συσκευή από οθόνες υπολογιστών ή τυπωμένες σελίδες. Ωστόσο, ενώ οι έμπειροι χρήστες μπορούν να αναγνωρίζουν τις ψεύτικες διευθύνσεις URL που εμφανίζονται στην οθόνη τους, δεν υπάρχει τρόπος αναγνώρισης ενός πλαστού κωδικού QR με γυμνό μάτι. Αυτό σημαίνει ότι οι ψηφιακοί εγκληματίες μπορούν όχι μόνο να αντικαταστήσουν εικόνες με κωδικούς online, αλλά και να «κολλήσουν» κακόβουλους κωδικούς QR πάνω σε κανονικές αφίσες, ανακοινώσεις, αγγελίες κλπ.
Το ίδιο το phishing, δηλαδή η δημιουργία ψεύτικων site με σκοπό την απόσπαση προσωπικών δεδομένων από τους χρήστες ή τη «μόλυνση» των συσκευών με κακόβουλο λογισμικό, δεν αποτελεί κάτι καινούργιο. Χρησιμοποιείται από τους ψηφιακούς εγκληματίες εδώ και πολλά χρόνια.
Η Kaspersky Lab έχει ένα σημαντικό ιστορικό επιτυχούς καταπολέμησης αυτών των απειλών και διαθέτει εκτενείς βάσεις δεδομένων με κακόβουλα link και αποτελεσματικές τεχνολογίες για τον εντοπισμό επικίνδυνων ιστότοπων που εμφανίστηκαν πρόσφατα στο Διαδίκτυο. Τώρα, η Kaspersky Lab επεκτείνει την anti-phishing προστασία που προσφέρει με μια λύση για τους κωδικούς QR.
Το Kaspersky QR Scanner είναι μια δωρεάν εφαρμογή για συσκευές με λειτουργικά iOS και Android και δεν περιλαμβάνει τίποτα περιττό. Δεν υπάρχουν πρόσθετες προαιρετικές δυνατότητες ή περιττές επιλογές. Η λύση της εταιρείας ακολουθεί την εξής απλή προσέγγιση: Σάρωση - Έλεγχος - Άνοιγμα.
Μόλις το τετράγωνο σχήμα ενός κωδικού QR γίνει ορατό στην κάμερα της συσκευής, η εφαρμογή ανταποκρίνεται ελέγχοντας τις πληροφορίες που βρίσκονται κωδικοποιημένες σε αυτόν. Αν όλα είναι εντάξει, τότε ανοίγει την ιστοσελίδα. Αν ο σύνδεσμος οδηγεί σε μια κακόβουλη σελίδα ή σε μια τοποθεσία phishing, ο χρήστης βλέπει ένα προειδοποιητικό μήνυμα. Εκτός από τις διευθύνσεις ιστοσελίδων, ο σαρωτής μπορεί να εντοπίσει επιτυχώς κάθε κείμενο που βρίσκεται κωδικοποιημένο μέσα σε κωδικούς QR, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας. Ταυτόχρονα, μπορεί να αποδεχτεί γρήγορα ρυθμίσεις Wi-Fi και να συνδέσει τη συσκευή στο δίκτυο
«Όλα τα κανάλια επικοινωνίας μέσω των οποίων οι απατεώνες μπορούν να μεταφέρουν επιβλαβείς πληροφορίες πρέπει να προστατεύονται. Σήμερα, οι ψηφιακοί εγκληματίες μπορούν να «κρύβουν» κακόβουλα link σε κωδικούς QR, οπότε χρειαζόμαστε ένα ασφαλές scanner. Αν αύριο οι απατεώνες μπορούν να στέλνουν link μέσω ραδιοφώνου ή μέσω της σύνδεσης ενός card reader σε τηλεφωνικές συσκευές, θα πρέπει να μπορούμε να είμαστε ασφαλείς και σ’ αυτή την περίπτωση. Σε κάθε περίπτωση όμως, το κυριότερο είναι ότι η τεχνολογία της Kaspersky Lab μπορεί να εντοπίσει τον κίνδυνο και να προστατεύσει αποτελεσματικά τους χρήστες», δήλωσε ο Alexey Chikov, Senior Product Manager της Kaspersky Lab.
Το Kaspersky QR Scanner αποτελεί μια νέα προσθήκη στη σειρά καταναλωτικών προϊόντων της Kaspersky Lab για φορητές συσκευές. Σε αυτή περιλαμβάνονται λύσεις όπως: το Kaspersky Safe Browser for iOS και Windows Phone, το Kaspersky Internet Security for Android και το Kaspersky Password Manager for iOS και Android.
Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για να «κατεβάσετε» το QR Scanner μπορείτε να επισκεφτείτε τη διεύθυνση: http://www.kaspersky.com/qr-scanner.
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.