ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Από τη τελευταία συνέντευξη του Βασίλη Λεβέντη...

 Ο Μεσσήνιος πολιτικός και πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης  Λεβέντης έδωσε μια συνέντευξη για το πολιτικό τοπίο έτσι όπως διαμορφώνεται,και όπως πάντα είπε πράγματα  που συχνά πυκνά επαληθεύονται..
Χειμαρρώδης και ευθύς, χωρίς να «μασάει τα λόγια» του ο πρόεδρος της «Ένωσης Κεντρώων», ο Βασίλης Λεβέντης, μιλά για όλους για όλα και προβλέπει το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως είναι πιθανό να έχουμε σύντομα εκλογές.
Μέσα από τη συνέντευξη του στο CretePlus.gr oκ. Λεβέντης, ευχαριστεί για μια ακόμη φορά όλους όσους τον εμπιστεύονται, τονίζοντας πως πρέπει ο ελληνικός λαός να πιστέψει ότι το μέλλον της χώρας είναι μέσα στην Ευρώπη, αλλά με συνθήκες που θα τον κάνουν και πάλι περήφανο και αυτόνομο.
Δεν παραλείπει δε να σχολιάσει τα όσα συμβαίνουν από τη μέρα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προβλέποντας είτε διάσπαση του κόμματος, είτε εκλογές, αφού όπως λέει βρισκόμαστε σε μια περίοδο έντονων πολιτικών εξελίξεων και ζυμώσεων.
Πρόσφατα μέσω μηνύματος που βιντεοσκοπήσατε πήρατε θέση για τα όσα συμβαίνουν με την διαπραγμάτευση, στην πιο κρίσιμη στιγμή για την χώρα. Για ποιο λόγο το κάνατε αυτό;
«Επειδή έχω ανησυχία ότι η κυβέρνηση χειρίζεται με ελαφρότητα την υπόθεση με τους δανειστές, ακούω άλλον υπουργό να λέει ότι θα πληρώνουμε μόνο μισθούς εντός Ελλάδας και δε μας νοιάζει για την πληρωμή των χρεών στο ΔΝΤ κτλ, έκανα έκκληση προς τις ξένες κυβερνήσεις και προς τους Ευρωπαίους πολίτες να μην λαμβάνουν υπόψη μόνο τον Τσίπρα. Η Ελλάδα μπορεί να έχει σήμερα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η χώρα μας είναι 10 εκ. άνθρωποι φιλότιμοι, που μπορεί να είχαν διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα τα τελευταία 40 χρόνια, αλλά παραμένουν ενάρετοι και θέλουν να έχουν ψηλά το κεφάλι και να μην χρωστούν. Θέλουν η χώρα εκ του μηδενός να γεννηθεί. Έκανα έκκληση προς τους Ευρωπαίους να δείξουν κατανόηση, να κάνουν το μέγιστο των παραχωρήσεων που μπορούν και να το κάνουν για τον ελληνικό λαό. Και να μην λαμβάνουν υπόψη τους κυβερνητικές ελαφρότητες και εκβιασμούς που εκτοξεύονται από το στόμα του Τσίπρα.
Είπατε μάλιστα στο μήνυμα ότι ντρέπεστε που μας πιέζουν οι ξένοι να κάνουμε πράγματα για τη χώρα μας τα οποία θα έπρεπε να τα υλοποιήσουμε μόνοι μας.
 Συμφωνείτε με την άποψη ότι η ρήξη με τους ευρωπαίους δεν είναι λύση;
«Μέσα από το μήνυμα μου τόνισα πως θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ και θέλουμε να κάνουμε μεταρρυθμίσει που έπρεπε να έχουν γίνει από χρόνια, σε όλα τα επίπεδα του κράτους, γιατί θέλουμε να ζούμε με υπερηφάνεια. Η ρήξη δεν είναι η λύση. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και όποιος τολμήσει να εκτροχιάσει την πορεία της, πιστεύω ότι θα καταλήξει και στη φυλακή. Ο ελληνικός λαός είναι στενοχωρημένος, αφού του κόπηκαν μισθοί και συντάξεις και δυστυχώς κάποιοι δημοσιογράφοι έστρεψαν τον ελληνικό λαό κατά της Ευρώπης, αντί να τον στρέψουν κατά κάποιων απατεώνων που κυβερνούσαν με το ρουσφέτι, με μίζες, μέσα στη διαφθορά και τη διαστροφή. Έχει παρασυρθεί πολύς κόσμος και έχει γίνει ευρωσκεπτικιστής κατά των Ευρωπαίων. Αυτό όμως είναι λάθος, γιατί την Ελλάδα δεν την πτώχευσαν οι ξένοι. Την πτώχευσε ο Καραμανλής, ο Σημίτης, ο Μητσοτάκης. Την πτώχευσαν όλοι αυτοί που κυβέρνησαν με διεφθαρμένο τρόπο»
Βλέπετε συμφωνία με την Ευρώπη και τους εταίρους μας, την ώρα που τα περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά; Αυτή η συμφωνία θα υλοποιηθεί ή θα βρει εμπόδιο από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ;
«Πολλά σενάρια αυτή τη στιγμή ενώ πλησιάζει το πλήρωμα του χρόνου. Ένα σενάριο λέει ότι θα γίνει η συμφωνία, η οποία όταν γίνει γνωστή θα εκραγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι Βουλευτές –περίπου 80 υπολογίζω- θα φύγουν και θα γίνει προσπάθεια από την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Καραμανλή και το Σταύρο Θεοδωράκη να στηρίξουν την κυβέρνηση. Αλλά μια τέτοια κυβέρνηση από εκεί και μετά θα είναι γκρεμισμένη και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει γίνει «κωλοτούμπας» και μνημονιακός. Να ξέρετε ότι ήδη 40 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποκηρύξει τον Τσίπρα, απλά δεν το έχουν ανακοινώσει.
 Το δεύτερο σενάριο είναι να γκρεμιστεί η δημοτικότητα του Τσίπρα, με συνέπεια να δημιουργηθεί κλίμα ρήξης, ώστε να μη γίνει γνωστή η συμφωνία, γιατί θα είναι χειρότερη και από αυτή του Σαμαρά και να ζητήσει εκλογές. Να μην μάθει δηλαδή ο λαός τι σχεδίαζαν να υπογράψουν. Και θα πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα υποβάλλει την παραίτηση του για να έχουμε σχηματισμό Οικουμενικής κυβέρνησης και εκλογές το Σεπτέμβριο. Επομένως ζούμε στο παραπέντε αλλαγών και ζυμώσεων»
Πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο εκλογών αυτή τη στιγμή για τη χώρα μας;
«Εκείνο που πρέπει να καταλάβουμε ως Ελλάδα είναι πως αν ο Τσίπρας δεν είχε ανεβάσει τόσο τον πήχη των προσδοκιών λέγοντας «σχίζουμε μνημόνια, διαγράφουμε το χρέος κτλ» θα μπορούσε η όποια τούμπα κάνει να είναι πιο ήπια. Ανεβάζοντας όμως τόσο ψηλά τον πήχη τον προσδοκιών δεν έχει περιθώρια. Εφόσον λοιπόν επαληθευτεί το δεύτερο σενάριο – όπως είπα παραπάνω- τότε πιστεύω ότι θα έχουμε εκλογές το Σεπτέμβρη».
Με βάση τα τελευταία ποσοστά που έλαβε η "Ένωση Κεντρώων" η παράταξη σας έκανε λόγο για μια πολιτική δικαίωση. Ποιος είναι ο στόχος για το κόμμα σας μετά την εμπιστοσύνη που σας έδειξαν το Γενάρη πάνω από 110.000 πολίτες;
«Οι πολίτες της Μακεδονίας ειδικά έφτασαν στο 5.5% την «Ένωση Κεντρώων» και αγνόησαν τις δημοσκοπήσεις των ΜΜΕ που δε μας έβαζαν καθόλου. Σε άλλες περιοχές, όπως είναι η Πελοπόννησος, από όπου είναι ο τόπος καταγωγής μου, η Μεσσήνη, αλλά και η Κρήτη που τόσο αγαπώ, καθώς είναι η πατρίδα του Βενιζέλου και το Κέντρου, ο κόσμος έδωσε μόνο 1% στην «Ένωση Κεντρώων», θεωρώντας ότι είναι χαμένη ψήφος. Γιατί σας λέω ότι την Πέμπτη πριν τις εκλογές της 25ης Γενάρη, το MEGA και ο ANT1 έλεγαν ότι ο Καρατζαφέρης θα πάει στη Βουλή, μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ότι η «Ένωση Κεντρώων» δε θα ψηφιστεί καθόλου. Έτσι Κρητικοί και Πελοποννήσιοι, δε μας ψήφισαν, προκειμένου – όπως νόμιζαν- να μη χάσουν την ψήφο τους. Τώρα όμως είδαν αυτή τη δύναμη της Μακεδονίας που τόλμησε, καθώς είναι μια περιοχή η οποία είναι εναντίον των σαλονιών και του Κολωνακίου που κυβερνούσε τη χώρα. Και είμαι σίγουρος ότι και εκείνοι θα δώσουν τα ποσοστά εκείνα που μπορεί να λάβει η «Ένωση Κεντρώων». Θεωρώ ότι το 5-6% είναι το ποσοστό που θα λάβουμε σε ενδεχόμενες εκλογές. Για αυτό έχουνε τρομάξει και στις δημοσκοπήσεις που βγαίνουν, δείχνουν κόμματα μόνο άνω του 3%, ενώ παλαιότερα τα έδειχναν όλα. Το Λεβέντη τον μισούν. Αυτό το μίσος του Κολωνακίου θα κάνει το φτωχό λαό να δώσει το 6% στην «Ένωση Κεντρώων». Τους προειδοποιώ ότι τη νύχτα των εκλογών που πλησιάζουν θα γιορτάζει η Δημοκρατία».

GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.