ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Λιονέλ Μέσι.Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που είχε πριν έρθει στην Ισπανία.

Πίσω από τις χαρές και τα ωραία συναισθήματα για τον καλύτερο παίκτη αυτό το καιρό στον πλανήτη υπάρχει ένα παρασκήνιο
με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που είχε ο Λιονέλ όταν ήταν ακόμα στην Αργεντινή.......
..... Από το Ροσάριο στην Βαρκελώνη Το Ροσάριο, γενέτειρα του Λιονέλ Μέσι.
Ο Λιονέλ Αντρές Μέσι Κουτσιτίνι γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1987 σε ένα δωμάτιο του ιταλικού νοσοκομείου Γκαριμπάλντι του Ροσάριο, μιας εργατικής πόλης στα βορειοανατολικά της Αργεντινής. Ο Μέσι ήταν σχετικά ήρεμος ως μωρό. Ξεκίνησε να περπατά ύστερα από την ηλικία των 10 μηνών. Φόρεσε για πρώτη φορά την μελανέρυθρη φανέλα των Νιούελς Ολντ Μπόις, αγαπημένης ομάδας των Χόρχε και Ροδρίγο, στην ηλικία τους ενός έτους. Ένα δώρο πολύτιμο, καθώς εκείνη την χρονιά, οι Λεπροί είχαν αναδειχτεί πρωταθλητές Αργεντινής. ήταν ο δεύτερος τίτλος σε εθνικό επίπεδο στην ιστορία τους. Τα μέλη της οικογένειας Μέσι είχαν ζήσει για καιρό στην Λας Έρας στην Επαρχία της Μεντόσα, μια συνοικία η οποία βρισκόταν στα νότια της πόλης, περίπου μια εκατοστή μέτρα από το Gauchito Gil. Έναν δρόμο φτωχών κατοικιών ενός ορόφου, συνήθως. Ο Λιονέλ έζησε για περίπου δεκατέσσερα χρόνια σε ένα χαμόσπιτο ενός ορόφου, στο χρώμα του μπετόν, το οποίο είναι πλέον εγκαταλειμμένο. Δεν επρόκειτο ούτε για ένα "παλάτι" αντάξιο ενός « country »: μιας συνοικίας για πλούσιους στην Αργεντινή ούτε όμως ένα χαμόσπιτο από ξύλο και λαμαρίνα τυπικό των « villa miseria »: των παραγκουπόλεων. Υπήρχαν τρία δωμάτια, ένα για τον Χόρχε και την Σέλια, τους γονείς, ένα για τους Ροδρίγο και Ματίας, τους μεγαλύτερους, και ένα για τον Λέο και την Μαρία Σολ, τους μικρότερους.
Μικρός, ο Λιονέλ είχε αγαπημένο παιχνίδι μια μπάλα του τένις, με την οποία έπαιζε σε μια γωνιά του σπιτιού με το αριστερό του πόδι. Πέρναγε πολύ καιρό με την γιαγιά του, Σέλια. Το τελετουργικό επαναλαμβανόταν για καιρό: τα πρωινά της Κυριακής, η Σέλια ετοίμαζε ζυμαρικά για τα πέντε εγγόνια της οικογένειας, τους τρεις Μέσι και τους δύο Μπιανκούτσι. Στην ηλικία των 5 ετών, ο Λέο εντάχθηκε στην τοπική ομάδα της Γκραντόλι, όπου ο πατέρας του ήταν προπονητής . Το σπάνιο ταλέντο του σύντομα έγινε διακριτό από την Νιούελς Ολντ Μπόις, μια μεγάλη ομάδα της πόλης, στην οποία μετακόμισε το 1995. Στην ηλικία των 10 ετών, κι ενώ είχε ύψος 1,11 μέτρα, ο γιατρός Σβάρτσταϊν του διέγνωσε μια ορμονική αρρώστια η οποία είχε σημαντικό αντίκτυπο σε μια κανονική ανάπτυξη του οργανισμού[8]. Λόγω αυτού, η πιθανότητα μιας καριέρας ήταν τουλάχιστον ουτοπική. « Χωρίς ορμόνες μεταβολισμού, ο Λιονέλ θα έφτανε, στην καλύτερη, το 1,50 μέτρο κατά την ενηλικίωσή του », δήλωσε ο πατέρας του, Χόρχε, στην L'Équipe magazine. Εκείνη την εποχή, καμία ομάδα στην Αργεντινή δεν επιθυμούσε να πληρώσει την θεραπεία του λόγω της οικονομικής κρίσης που είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της στην χώρα της Λατινικής Αμερικής. Η οικογένεια Μέσι δεν μπορούσε να αγοράσει την θεραπεία η οποία κόστιζε μηνιαίως 900 ευρώ, η οποία συνιστούσε στην ένεση 75 μικρογραμμαρίων λεβοθυροξίνης επί τριάντα μήνες[8]. Αρκετές ομάδες της Αργεντινής, μεταξύ των οποίων και η Ρίβερ Πλέιτ, ενδιαφέρονταν για τον παίκτη χωρίς όμως να επιθυμούν να καλύψουν οικονομικά την θεραπεία .
 Εκπαίδευση στην Λα Μασία
Ο Μέσι εντάχθηκε στην Μασία σε ηλικία 13 ετών.
Σε ηλικία 13 ετών, ο Λιονέλ Μέσι ταξίδεψε στην Βαρκελώνη μαζί με τον πατέρα του, όπου και πραγματοποίησε σειρά δοκιμών με την Μπαρτσελόνα τον Ιούλιο του 2000. Εδώ και μερικούς μήνες, η οικογένεια Μέσι, οι εκπρόσωποί της και η Barça διαπραγματεύονταν ήδη την άφιξη του Λιονέλ Μέσι στην Καταλονία. Ο Χόρχε, ο πατέρας του Λέο, άρχισε τότε να έχει σοβαρές ανησυχίες, καθώς οι διαπραγματεύσεις δεν φαίνονταν να προχωρούν. Τρία άτομα επεχείρησαν τότε να πιέσουν την κατάσταση με τους διοικούντες της Μπαρτσελόνα, και κυρίως να καθησυχάσουν τον Χόρχε. Συγκεντρώθηκαν στο μπαρ του Tennis Club Pompeya. Παρόντες ήταν, γύρω από το τραπέζι : ο Χόσεπ Μαρία Μινγκέγια, τότε μεγαλοατζέντης της Βαρκελώνης, ο άνθρωπος ο οποίος είχε καταφέρει να φέρει στην ομάδα τον Μαραντόνα, ο Κάρλες Ρέσακ, τεχνικός διευθυντής τη Μπαρτσελόνα και ο Οράσιο Γκατζιόλι, ο οποίος εκπροσωπούσε επίσης τον Λιονέλ και τον Χόρχε Μέσι.
Στη διάρκεια μιας τελευταίας συνάντησης, έπειτα από έναν μήνα δοκιμών, ο υπεύθυνος των ακαδημιών Κάρλες Ρεσάκ αποφάσισε να αναλάβει η ομάδα της Καταλονίας την πληρωμή της θεραπείας, βάζοντας τον πατέρα του Μέσι να υπογράψει ένα συμβολικό συμφωνητικό σε μια πετσέτα για την ενσωμάτωση του παίκτη στις ακαδημίες του συλλόγου. Η Λα Μασία, τα τμήματα υποδομής της ομάδας της Βαρκελώνης, υποδέχτηκε τον Αργεντινό. Το ιατρικό κόστος και η εκπαίδευση του ποδοσφαιριστή αναλήφθηκαν από τους blaugrana και ο Λέο εγκαταστάθηκε στην Καταλονία με την οικογένειά του. Μόλις αφότου είχε βγει από το μπαρ του Tennis Club Pompeya, ο Χόρχε Μέσι όρμησε στα γραφεία του συλλόγου για να συναντήσει τον Χουάν Λακουέβα, εκτελεστικό διευθυντή ποδοσφαίρου της Barça. Τον ρώτησε αν το βρίσκει "σοβαρό μια ομάδα του επιπέδου της Barça να υπογράφει συμβόλαιο πάνω σε ένα κομμάτι χαρτοπετσέτας".  "Είναι ντροπή", συνέχισε. Ο Λακουέβα του ανακοίνωσε ότι έκανε το καλύτερο δυνατό, ώστε οι διοικούντες να δώσουν το "πράσινο φως" για την υπογραφή του Λιονέλ.
Μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, ήταν ο Μινγκέγια αυτός που έβαλε το χέρι στην τσέπη και προσέφερε ένα συμβόλαιο στην οικογένεια Μέσι : ένα σπίτι και 4.000 δολάρια μηνιαίως. Εν αναμονή μιας συμφωνίας μεταξύ του παίκτη και του συλλόγου.
Τελικώς όμως, στη διάρκεια του Μαρτίου του 2001, ο Λέο έγινε κι επίσημα παίκτης της Barça.
Στη διάρκεια του δεύτερου αγώνα του με την ομάδα των νέων της Barça, υπέστη κάταγμα στην περόνη, και παρέμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για διάστημα τριών μηνών. Το 2001, ήταν μια διαμάχη με την παλιά ομάδα του των Νιούλες Ολντ Μπόις που τον άφησε εκτός αγωνιστικών χώρων για το χρονικό διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουνίου  . Ο Μέσι συνέχισε ωστόσο την ποδοσφαιρική του διαπαιδαγώγηση και άρχισε να ανεβαίνει σε σύντομο διάστημα τα επίπεδα των νεανικών ομάδων των Καταλανών. Αγωνίστηκε στην ίδια ομάδα των νέων με τους Σεσκ Φάμπρεγας και Ζεράρ Πικέ με τον οποίο είχε φιλικές σχέσεις. Στην ηλικία των 16 ετών και 145 ημερών, στις 16 Νοεμβρίου 2003, συμμετείχε στον πρώτο του αγώνα με την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα σε μια φιλική αναμέτρηση απέναντι στην Πόρτο στα πλαίσια των εγκαινίων του Εστάδιο ντο Ντραγκάο όπου η ομάδα του ηττήθηκε με 2-0 .
Ο Μέσι υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2004. Μεταξύ του 2001 και του 2004, ο Μέσι είχε συμβόλαιο νέου παίκτη, το οποίο ανανεωνόταν σε τακτική βάση.
wikipedia
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.