ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Τα χαρακτηριστικά του Ultra HD Blu-Ray

Η Blu-Ray Disc Association ολοκλήρωσε την διαδικασία καθορισμού των χαρακτηριστικών που συνθέτουν το πρότυπο Ultra HD Blu-Ray.
H διαδικασία αυτή κράτησε αρκετά, καθώς είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ τώρα πλέον θα είναι εφικτό για τους δίσκους Blu-Ray να εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες των 4Κ τηλεοράσεων που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Το νέο πρότυπο για τα Blu-Ray θα υποστηρίζει αναλύσεις 3840×2160 pixels, με το περιεχόμενο Ultra HD να μην αφορά μόνο στις υψηλότερες αναλύσεις, αλλά και σε άλλα στοιχεία όπως είναι το βάθος των χρωμάτων και το frame rate.
ultra hd blu ray
Το πρότυπο για το Ultra HD Blu-Ray ονομάζεται BT.2020 και διακρίνεται για το μεγάλο εύρος των χρωμάτων που περιλαμβάνει. Για να έχουμε μία γνώση του τι σημαίνει αυτό, αρκεί να αναφερθεί ότι στο νέο πρότυπο υποστηρίζονται από 16,7 εκατομμύρια έως και 1,07 δισεκατομμύρια χρώματα. Η βασική χωρητικότητα στους δίσκους θα είναι τα 50 GB, με κωδικοποίηση βίντεο στα 82 Mbps, αλλά θα υπάρχουν και δίσκοι χωρητικότητας 66 GB (108 Mbps) και 100 GB (128 Mbps). Το video encoding στο πρότυπο Ultra HD Blu-Ray είναι το HEVC.
Μπορεί να οδεύουμε προς μία εποχή όπου τα οπτικά μέσα αποθήκευσης χρησιμοποιούνται ολοένα και λιγότερο έναντι των υπηρεσιών video streaming, αλλά το σίγουρο είναι ότι η οικιακή ψυχαγωγία μετά την έλευση του Ultra HD Blu-Ray θα γίνει σημαντικά καλύτερη.
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.