ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Λίγα λόγια που θα βοηθήσουν για πιο ασφαλέστερη περιήγηση στο internet.


Η διαδικτυακή περιήγηση στις μέρες μας έχει καταστεί καθημερινή ενασχόληση του σύγχρονου ανθρώπου, άκρως απαραίτητη τόσο για επαγγελματικούς λόγους, όσο και για προσωπικούς.
 Το διαδίκτυο αποτελεί χωρίς καμία αμφιβολία μέσο συλλογής πληροφοριών στα πλαίσια της δουλειάς μας, αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, ακόμα και πηγή ψυχαγωγίας και έκφρασης.
Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά το διαδίκτυο, χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά συχνά η διαδικτυακή περιήγηση ενέχει κινδύνους τόσο για χρήστη, όσο και για τον υπολογιστή μας. Σε αυτούς περιλαμβάνονται κίνδυνοι που προκύπτουν από την έκθεση προσωπικών μας δεδομένων και πληροφοριών, ή και κίνδυνοι από την προσβολή του υπολογιστή μας από κακόβουλο λογισμικό, όπως ιούς, λογισμικά που δύνανται να υποκλέψουν κωδικούς και προσωπικά δεδομένα του χρήστη και λογισμικά που προβάλουν ανεπιθύμητες διαφημίσεις. Η ασφαλής διαδικτυακή περιήγηση προϋποθέτει επίγνωση των online απειλών, και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αποφυγή τους.
Η προσπάθεια που απαιτείται είναι μικρή, όπως και τα σχετικά εργαλεία και οι πληροφορίες που πρέπει να διαθέτει κάποιος για να αντιμετωπίσει επιτυχώς τους κινδύνους της διαδικτυακής περιήγησης. Ακολουθώντας τις παρακάτω κατευθυντήριες συμβουλές μπορεί κανείς να προστατεύσει τις προσωπικές του πληροφορίες, αλλά και τον υπολογιστή του, χωρίς να χρειάζεστε την συνδρομή  ειδικού ή κάποιας εταιρείας κατασκευής ιστοσελίδων.
Κάντε τακτικά λήψη ενημερώσεων των προγραμμάτων περιήγησης στο Web (update) και ενεργοποιείστε τα χαρακτηριστικά ασφάλειας.
Επιλέξτε την εντολή “Yes” όταν τα προγράμματα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όπως ο Firefox, o Internet Explorer ή  ο Safari σας παρακινούν με μηνύματα που εμφανίζονται στην οθόνη σας να κάνετε update. Οι τρέχουσες εκδόσεις αυτών των φυλλομετρητών σας προστατεύουν από κινδύνους στην ασφάλεια των ηλεκτρονικών συστημάτων σας, σε σχέση με παλαιότερες εκδόσεις τους και τα τρωτά τους σημεία.
Ρυθμίστε τις παραμέτρους ασφαλείας του φυλλομετρητή σας (Firefox, Internet Explorer, chrome,Safari) να εμφανίζουν προειδοποιήσεις σχετικά με ενοχλητικές και εν δυνάμει επικίνδυνες απειλές στην ασφάλεια του υπολογιστή σας (για pop ups, spyware κλπ).
Εγκαταστείστε κάποιο λογισμικό προστασίας στον υπολογιστή σας.
Το Spybot Search & Destroy για παράδειγμα προστατεύει από το spyware, το λογισμικό δηλαδή που περιλαμβάνεται συνήθως ως κρυμμένο στοιχείο σε κάποιες εφαρμογές, τις οποίες όταν κάποιος εγκαθιστά, εγκαθιστά μαζί εν αγνοία του και το κακόβουλο λογισμικό. Έχει καλύτερη απόδοση από άλλα ομοειδή λογισμικά, καθώς εντοπίζει spyware, που άλλα λογισμικά αδυνατούν να εντοπίσουν, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα προγράμματα, όπως το Symantec Endpoint Protection.
Το Web of Trust σας προειδοποιεί για τον κίνδυνο στην ασφάλειά σας από την επίσκεψη σε κάποια ιστοσελίδα, καθώς και για τη νομιμότητα της σελίδας, την οποία πρόκειται να επισκεφθείτε.
Το λογισμικό της Symantec, Endpoint Protection αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση για την ασφάλεια του υπολογιστή σας, που επιπρόσθετα διαθέτει και προστασία κατά των spyware.
Διαφυλάξτε τα προσωπικά σας στοιχεία και δεδομένα.Aλλά δεν είναι μόνο αυτό..
Όταν δίνετε στοιχεία διαδικτυακά που εμπεριέχουν προσωπικές απόρρητες πληροφορίες τόσο σε εταιρικές ιστοσελίδες όσο και σε social πλατφόρμες όπως facebook, linkedin, twitter κλπ . Φροντίστε ειδικά σε αγορές η σχετική ιστοσελίδα να διαθέτει μεθόδους κρυπτογράφησης των δεδομένων που αποκαλύπτετε, ώστε η συναλλαγή σας να είναι ασφαλής. Ιδιαίτερη αξία έχει η διαδικασία της κρυπτογράφησης, όταν τα στοιχεία τα οποία χρησιμοποιείτε διαδικτυακά συνδέονται με τη χρήση πιστωτικών καρτών, προσωπικές ή τραπεζικές πληροφορίες. Για να μπορείτε να βεβαιωθείτε για την ασφάλεια της σύνδεσης αναζητήστε ως πρόθεμα της URL της ιστοσελίδας την ένδειξη https (Hypertext Transfer Protocol Secure)  και το εικονίδιο με το λουκέτο, που δηλώνουν την ύπαρξη ασφαλούς σύνδεσης.
Να είστε προσεκτικοί στο τι κατεβάζετε από το διαδίκτυο.Ιδιαίτερα σε ταινίες τραγούδια και προγράμματα από μη έμπιστες πηγές..
Ετικέτες
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.