ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Notepad++ O απόλυτος επεξεργαστής κειμένου

Το  Notepad++ είναι ένας εξαίρετος επεξεργαστής κειμένου (text editor). Είναι το αγαπημένο εργαλείο συγγραφής κώδικα των
προγραμματιστών, καθώς αποτελεί ένα ελαφρύ πρόγραμμα το οποίο όμως έχει πάρα πολλές δυνατότητες.
Το περιβάλλον εργασίας είναι εξαιρετικά απλό και λειτουργικό. Στο επάνω μέρος του υπάρχει μία εργαλειοθήκη με τις κυριότερες λειτουργίες. Όλο το υπόλοιπο μέρος του καταλαμβάνεται από τον χώρο συγγραφής του κώδικα. Γύρω από τον χώρο αυτόν, μπορούν να εμφανιστούν διάφορα πλαίσια τα οποία παρουσιάζουν διάφορες πληροφορίες ανάλογα με τα plugins από τα οποία προέρχονται.
Το σημαντικό του χαρακτηριστικό είναι το λεγόμενο syntax highlighting, το οποίο χρωματίζει τον κώδικα ανάλογα με την δομή του και διευκολύνει την ανάπτυξη του. Για κάθε γλώσσα προγραμματισμού υπάρχει διαφορετικό χρωματικό στυλ. Το πρόγραμμα έχει έτοιμα στυλ για πολλές γλώσσες και δίνει την δυνατότητα να τα ρυθμίσετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας ή να φτιάξετε καινούργια.
Μπορείτε να επεξεργαστείτε πολλά έγγραφα συγχρόνως τα οποία ανοίγουν σε ξεχωριστές καρτέλες έτσι ώστε να επεξεργάζεστε τα αρχεία ενός ολόκληρου project. Επιπλέον μπορείτε να βλέπετε και να επεξεργάζεστε δύο έγγραφα συγχρόνως χάρη στο χαρακτηριστικό multi view.
Πολύ δυνατό χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι οι εκτεταμένες δυνατότητες εύρεσης κειμένου στο αρχείο που δουλεύετε ή στα αρχεία ενός ολόκληρου φακέλου. Εκτός από τον κλασικό τρόπο έρευνας μπορεί να χρησιμοποιήσει και regular expressions για ακόμα πιο ακριβή αποτελέσματα.
Το πρόγραμμα υποστηρίζει την χρήση plugins, τα οποία επεκτείνουν τις δυνατότητες του. Υπάρχουν πολλά τέτοια plugins για να κατεβάσετε και να στήσετε το πρόγραμμα όπως σας βολεύει.
Επιπλέον προσφέρει την δυνατότητα καταγραφής και εκτέλεσης μακροεντολών, ώστε να αυτοματοποιήσετε τις εργασίες που εκτελείτε συχνά.
Το μέγεθός του είναι εξαιρετικά μικρό και οι απαιτήσεις του ελάχιστες. Για να το εγκαταστήσετε απλά ακολουθήστε τα βήματα του αντίστοιχου οδηγού.
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σαν portable πρόγραμμα, τοποθετώντας το σε ένα USB Flash disk και να το εκτελείτε σε οποιονδήποτε υπολογιστή. Για τον σκοπό αυτό κατεβάστε το αντίστοιχο zip αρχείο.

Κατέβασμα με κλικ στη παρακάτω διεύθυνση

https://notepad-plus-plus.org/download/v6.8.5.html


Ετικέτες
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.