ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Όταν ανοίγετε ένα λογαριασμό Facebook προσέξτε αυτά τα σημεία.

Η εμπειρία των 15 περίπου χρόνων που λειτουργεί το Facebook έχει καταγράψει πέρα από τα θετικά του οφέλη κι πάρα πολλές
Γ.Λ
άσχημες κι αρνητικές πλευρές. 
 Γενικότερα αν δεν γνωρίζουμε κάποιους βασικούς κανόνες πολύ εύκολα μπορούμε να πέσουμε θύματα επιτήδειων.Οι μικρές ηλικίες ιδιαίτερα χρειάζονται την συναίνεση των μεγαλυτέρων στο πρωτοάνοιγμα ενός λογαριασμού τους.
Σε αυτό το άρθρο θα επικεντρωθούμε σε 4 βασικά πεδία δημοσίευσης που σχεδόν όλοι μας τα περνάμε επιπόλαια.Αυτά όμως αν δεν είναι έξυπνα συμπληρωμένα εύκολα μπορεί να γίνουν  τροφή για εκμετάλλευση  κάποιων επιτηδείων για δικό τους φυσικά όφελος.Οι σκέψεις που ίσως κάνετε όταν τελειώσετε την ανάγνωση του άρθρου ότι αυτά τα πράγματα είναι λίγο υπερβολικά...ή τόσοι υπάρχουν  σε μένα θα τύχουν; είναι οι ίδιες δυστυχώς με αυτών που κατά καιρούς την πάτησαν..
Πάμε να τα δούμε:
1.Μην δίνετε την πραγματική ημερομηνία γέννησης.
Δώστε 2-3 μέρες συν πλην από την πραγματική.
Στο Facebook αν πάρετε ετεροχρονισμένα τις ευχές γεννεθλίων σας σε 1 ή 2 ημέρες δε χάλασε ο κόσμος.
  Και γιατί αυτό; Γιατί η Ημερομηνία Γέννησής σας μαζί με το Ονοματεπώνυμό σας και μαζί με μια Φωτογραφία σας στο προφίλ, είναι αρκετά για να γίνει πλαστογράφηση Δελτίου Ταυτότητας, ;άδειας οδηγού, Διαβατηρίου  κ.α
2.Σε ποιο σημείο βρίσκομαι.-Οικογενειακή κατάσταση
Έχει γίνει γεγονός ότι η φράση «βρίσκομαι εκεί με καλή παρέα για ..ουζάκι..» από μόνη της λειτουργεί ως «πόλος έλξης» για τους κλέφτες κι εγκληματίες.Κάποιοι που εσείς δε γνωρίζετε γνωρίζουν αρκετά πράγματα για σας. Όταν μάλιστα αλλάζετε την  Οικογενειακή σας Κατάσταση από  Παντρεμένος-η  σε  Ελεύθερο-η  αυτομάτως όσοι παρακολουθούν το προφίλ σας έχοντας άλλα κίνητρα, αντιλαμβάνονται ότι είστε σε  ευάλωτη θέση  και κυρίως ότι πλέον είσαστε μόνοι σας στο σπίτι..
3.Μη δημοσιοποιείτε την κάθε σας κίνηση
Με το να δημοσιοποιείτε την κάθε σας κίνηση δηλαδή που βρίσκεστε ή με το να  ανεβάζετε  φωτογραφίες από τις διακοπές όπου βρίσκεστε δίδοντας παράλληλα πληροφορίες για τον χρόνο επιστροφή σας είναι ό,τι καλύτερο για τους κλέφτες.Μπορεί εσείς να μαζεύετε like αλλά αυτοί μαζεύουν χρήσιμες πληροφορίες.

4.Φωτογραφίες των παιδιών σας
Ίσως το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να πράξει κάποιος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι να ανεβάζει φωτογραφίες των παιδιών του. Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι. Θα αναφέρουμε 3 περιπτώσεις   οι οποίες βάσει πραγματικών στοιχείων είναι οι πιθανότερες να συμβούν:
1.Αρχικά υπάρχει πληροφορία ότι υπάρχουν εταιρείες που εξειδικεύονται στο «φακέλωμα», δηλαδή συλλέγουν την κάθε πληροφορία που ανεβαίνει στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα, όσο και εάν σας φαίνεται παράξενο, στο μέλλον, για το παιδί σας να διατηρούν ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό αρχείο από την ημέρα γέννησης του με φωτογραφίες, στοιχεία και ότι άλλο υλικό.
2.Επιπλέον, κάθε φωτογραφία παιδιού στο Facebook και γενικότερα στο διαδίκτυο είναι υποψήφια για εκμετάλλευση από κυκλώματα παιδεραστίας.Ιδιαίτερα αυτές οι φωτογραφίες που είναι τραβηγμένες με μαγιό στην θάλασσα.
3. Αλλά και σε κάθε άλλη περίπτωση  κάθε φωτογραφία παιδιού που ανεβαίνει είναι υποψήφια να υποστεί τεχνική επεξεργασία με ειδικά προγράμματα ώστε το παιδί να εμφανίζεται γυμνό σε παράνομες ιστοσελίδες παιδεραστίας.
Το Facebook είναι ένα   εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης και δεν είναι παρά ταύτα προς αποφυγήν.Δεν είναι τυχαίο που το χρησιμοποιούν εκατομμύρια χρήστες στον πλάνήτη.Αυτό που πρέπει όμως να έχουμε κατά νου είναι η προσοχή και το πως θα το εκμεταλλευτούμε έξυπνα..
Ετικέτες
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.