ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Παιδικό βιβλίο σε Εικονική Πραγματικότητα.

Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό βιβλίο που κυκλοφορεί με τεχνολογίες εικονικής  πραγματικότητας.
Ένα πραγματικά εντυπωσιακό και με πολλές λειτουργίες, παιδικό βιβλίο, με τίτλο «Το ηλιακό σύστημα σε 3D».
Μέσω της επαυξημένης πραγματικότητας, το βιβλίο μπορεί να ζωντανέψει σε 3D τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, με υψηλής ποιότητας αναπαραστάσεις και δορυφορικές φωτογραφίες από τη NASA.
Με τη χρήση του εξωφύλλου, ο  φίλοι μπορούν να δουν ολόκληρο το ηλιακό σύστημα να περιστρέφεται πάνω στο βιβλίο, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος.
Τέλος, με την χρήση της εικονικής πραγματικότητας, το βιβλίο μπορεί να ταξιδέψει τα παιδιά στον διαστημικό σταθμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, μέσα από 7 πραγματικές φωτογραφίες 360 μοιρών, ώστε να ζήσουν για λίγο μέσα στο σπίτι των αστροναυτών. Η λειτουργία αυτή εισάγεται για πρώτη φορά σε βιβλίο και είναι μία συναρπαστική εμπειρία που μπορείτε να την ζήσετε με την φορητή σας συσκευή ή με μάσκα εικονικής πραγματικότητας. Για την λειτουργία αυτή θα χρειαστεί η συσκευή σας να περιλαμβάνει ενσωματωμένο γυροσκόπιο, κάτι που υπάρχει στην πλειονότητα των συσκευών.
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη προς το παρόν μόνο για Android, ενώ η έκδοση για iOS αναμένεται
Το βιβλίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης όπου και έκλεψε την παράσταση, θεωρήθηκε εκδοτικό φαινόμενο και κατέστησε σαφές ότι η τεχνολογία μπορεί να εξυπηρετήσει και να προσθέσει ποιότητα σε ένα βιβλίο και όχι να το αντικαταστήσει.

ΜΑΣΚΕΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Οι μάσκες  εικονικής πραγματικότητας πωλούνται στο εμπόριο και έχουν διάφορες τεχνολογίες και τιμές.
 Πιο προσιτές είναι οι μάσκες εικονικής πραγματικότητας για φορητές συσκευές, οι τιμές των οποίων ξεκινάνε από τα 10 ευρώ. Σε αυτές, ο χρήστης τοποθετεί το κινητό του τηλέφωνο.
Υπάρχουν μάσκες από χαρτόνι, τις οποίες μπορείτε να τις συναρμολογήσετε και να τις χρησιμοποιήσετε αμέσως. Είναι η πρώτη και πιο φθηνή λύση για να ξεκινήσετε με τον χώρο της εικονικής πραγματικότητας. Το κόστος τους είναι περίπου στα 8 ευρώ και μπορεί να δεχτεί κινητά τηλέφωνα 4,5 έως 5,5 ιντσών.
Μια πολύ καλύτερη επιλογή είναι το VR BOX, μία πλαστική μάσκα εικονικής πραγματικότητας που έρχεται συναρμολογημένη και έχει αρκετά καλούς φακούς. Το κινητό τηλέφωνο εισάγεται συρταρωτά από τα πλάγια και έτσι αυξάνεται η ασφάλειά του. Είναι πολύ εργονομικό και υπάρχει και έκδοση με χειριστήριο Bluetooth, η οποία έχει και αποσπώμενο μπροστά καπάκι, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει η κάμερα της φορητής συσκευής. Επιπλέον, υπάρχει χώρος για τα καλώδια, ώστε να συνδέσετε ακουστικά ή/και φορτιστή, ταυτόχρονα με τη λειτουργία του.
Μία ακόμα εξαιρετική επιλογή είναι η μάσκα εικονικής πραγματικότητας SHINECON, η οποία περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω, είναι εξαιρετικά εργονομική και έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Η φορητή συσκευή δεν εισάγεται συρταρωτά αλλά με μαγνητικό πορτάκι πολύ καλής ποιότητας. Έχει αποσπώμενο μπροστά καπάκι για τη λειτουργία της κάμερας και έχει προβλεφθεί χώρος για καλώδια φόρτισης και ακουστικών.

GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.