ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

VirtualBox.Ένας εικονικός υπολογιστής μέσα στο λειτουργικό σύστημα

Το VirtualBox είναι ένα πρόγραμμα virtualization. Το Virtualization είναι η διαδικασία κατά την οποία δημιουργείται ένας εικονικός
υπολογιστής μέσα από το περιβάλλον του κανονικού υπολογιστή.
Εικονικός υπολογιστής ονομάζεται ο υπολογιστής του οποίου η λειτουργία προσομοιώνεται από το πρόγραμμα και μοιράζεται τα στοιχεία του κανονικού όπως επεξεργαστή, μνήμη, κάρτα γραφικών και δικτύου και μπορεί να λειτουργήσει σαν ένας κανονικός υπολογιστής.
Ανάλογα με το λειτουργικό που θα εκτελείτε στον εικονικό υπολογιστή, θα πρέπει να ορίσετε και τα χαρακτηριστικά του. Το πρόγραμμα σας δίνει την δυνατότητα να καθορίσετε με κάθε λεπτομέρεια τα συστατικά που θα απαρτίζουν τον εικονικό υπολογιστή, ακριβώς σαν να επρόκειτο για κανονικό.
Αφού δημιουργήσετε τον εικονικό υπολογιστή και τον εκκινήσετε, θα δείτε να ανοίγει ένα παράθυρο στο οποίο απεικονίζεται η οθόνη του. Μπορείτε να μετακινήσετε τον κέρσορα του ποντικιού σας και να κάνετε κλικ μέσα στο παράθυρο. Το πρόγραμμα τότε θα μεταφέρει την οποιαδήποτε ενέργεια κάνετε με το ποντίκι ή το πληκτρολόγιό σας, στον εικονικό υπολογιστή και θα σας ενημερώσει για το ποιο πλήκτρο πρέπει να πατήσετε για να μεταβείτε στον κανονικό υπολογιστή.
Στην συνέχεια μπορείτε να εγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα της αρεσκείας σας και να τον χρησιμοποιήσετε για όποιον σκοπό θέλετε.Για παράδειγμα μπορείτε  να δοκιμάσετε μια διανομή Linux αποφεύγοντας έτσι dual boot λύσεις ή για δοκιμή κάποιων προγραμμάτων για να δείτε αν αξίζουν για να τα εγκαταστήσετε.
Το πρόγραμμα εγκαθίσταται στον υπολογιστή σας εύκολα ακολουθώντας τα βήματα του αντίστοιχου οδηγού. Για την πλήρη αξιοποίηση του καλό είναι να εγκαταστήσετε και το VirtualBox Extension Pack το οποίο προσθέτει επιπλέον χαρακτηριστικά και υποστήριξη για επιπρόσθετες συσκευές.
Να επισημάνουμε ότι ο υπολογιστής θα τρέχει δύο ή περισσότερα λειτουργικά συστήματα συγχρόνως και άρα το hardware και οι απαιτήσεις θα πρέπει να τα καλύπτουν αθροιστικά. Κατά συνέπεια για άνετη λειτουργία απαιτείται όσο το δυνατόν ισχυρότερο σύστημα.
Βασική προυπόθεση πριν την εγκατάσταση καλό είναι να δημιουργήσετε ένα σημείο επαναφοράς.

Για εγκατάσταση ανάλογα το λειτουργικό διαλέξτε από εδώ
Ετικέτες ,
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.