ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Ξέχασα τον κωδικό pin του κινητού.Πως τον επαναφέρω;

Τα πράγματα βέβαια θάταν ιδιαίτερα απλά αν κρατούσαμε σε κάποια γωνιά το υπόλοιπο κομμάτι της κάρτας SIM
που πάνω εκτός από τον κωδικό αυτό που αναζητούμε έχει πάνω και δυο άλλους αριθμούς λεγόμενους PUK1 PUK2.Και επειδή συνήθως εμείς και πολύ από εσάς είμαστε άτομα της προχειρότητας οι κωδικοί PUK θα είναι χαμένοι ή σε κάποια γωνιά που πλέον δε θυμόμαστε για να τους βρούμε.
Αλλά  ας δούμε τι είναι ο αριθμός PUK;Ο κωδικός PUK είναι ένας 8ψήφιος αριθμός ξεκλειδώματος με τον οποίο μπορούμε να ξεκλειδώσουμε την κάρτα SIM μας όταν αυτή κλειδώσει.Η Διαφορά του PUK με το PIN έχει να κάνει για λόγους ασφαλείας. Όταν δλδ βάλουμε τρείς φορές στη σειρά λανθασμένο κωδικό PIN αυτή κλειδώνει αυτόματα.
Αυτό συμβαίνει πολύ απλά γιατί εάν δεν κλείδωνε μετά από μερικές αποτυχημένες προσπάθειες, τότε αυτός που θα ‘θελε να ξεκλειδώσει την κάρτα μας θα προσπαθούσε επανειλημμένα μέχρι να βρει το σωστό PIN. Βέβαια αν σε αυτή τη περίπτωση εμείς είμαστε κάτοχοι ΔΕΝ θα πρέπει σε καμμία περίπτωση να επιμένουμε εφόσον η κάρτα έχει κλειδώσει.Το λέμε αυτό διότι μπορεί αυτό να επιφέρει δισεπίλυτα προβλήματα στη συνέχεια.Η μόνη μας διαδρομή που πρέπει να κάνουμε είναι να στραφούμε στον κωδικό PUK. Όταν Έχουμε χάσει το PUK όμως ποια είναι τα βήματα που πρέπει να κάνουμε.Κοιτάξτε ο αριθμός PUK είναι μοναδικός και συνοδεύει την κάρτα SIM και κατ'επέκτασιν το τηλέφωνο.Δεν αλλάζει και μας δίνεται απ’ τον πάροχο τυπωμένος σε ένα χαρτί κατά την απόκτηση της κάρτας SIM. Αυτός ο αριθμός είναι γνωστός και στον πάροχο.
Έτσι, αφού τον έχεις χάσει, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να τον ξαναβρείς εκτός απ’ το να επικοινωνήσεις με την εξυπηρέτηση πελατών του παροχέα.
Στην περίπτωση ας πούμε της cosmote η διαδικασία είναι πλήρως αυτοματοποιημένη αρκεί να πάρετε προφανώς από το σταθερό σας τηλέφωνο ή από κάποιο άλλο τελος πάντως κινητό τηλέφωνο τον αριθμό 13888.
Εκεί θα πρέπει να ακολουθήσετε την διαδικασία που σας προτρέπει η εικονική συνομιλία και να πατάτε τα συγκεκριμένα νούμερα που ανταποκρίνεται στην επιλογή σας.Σε κάποια στιγμή θα φτάσετε στην ααναζήτηση του κωδικού ξεκλειδώματος PUK.Εκει θα πατήσετε το ανάλογο νούμερο στο τηλέφωνο που θα έχετε από την οδηγία και να είστε ετοιμοι να απαντήσετε στον εικονικό σας συνομιλητή 2--3 ερωτήσεις η οποίες θα σας δώσουν το δικαίωμα να ακούσετε φωνητικά τον κωδικό PUK και να τον γράψετε κάπου.Σημειωτέον να είστε έτοιμοι να δώσετε τον αριθμό ταυτότητας σας χωρίς το πρωταρχικό γράμμα και αυτό έχει να κάνει με την λογική της ασφάλειας.Άλλωστε τον αριθμό αυτόν τον έχετε δηλώσει.
Τώρα όταν έχετε γράψει τον κωδικό PUK σε ένα χαρτί μεταφέρτε τον στο κινητό τηλέφωνο αφού ε΄κείνο επίμονα τον ζητάει.Στη συνέχεια σας προτρέπεςι να βάλετε της επιλογή σας ένα νέο 4ψήφιο αριθμό PIN και να κάνετε επαλήθευση καθώς θα πρέπει να τον ξαναπληκτρολογήσετε.
Πατάμε ok στη συνέχεια και τελειώσαμε.....μέχρι την επόμενη φορά..που θα ξανακάνουμε  το κύκλο,καταλάβατε....Γεια

http://www.80smania.ga/
Ετικέτες
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.