ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Στο επόμενο διάστημα προβλέπουμε καταιγισμό από τα qr codes. Τι είναι τα qr codes.Τα έχω παρακολουθήσει από καιρό σε διάφορα έντυπα,περιοδικά και εφημερίδες και τα βρίσκω αρκετά ενδιαφέροντα και πρακτικά.
Γράφει ο Γιάννης Λάνος.
Αρκεί βέβαια να μην γίνει αλόγιστη η χρήση τους ,κάτι που φοβάμαι ότι θάναι αναπόφευκτο αν λάβω υπόψιν το τι γίνεται στο εξωτερικό όπου εκεί η εφαρμογή αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη αρκετό καιρό. Εδώ στην Ελλάδα τώρα αναπτύσσεται.
Γενικά τα QR Codes αποτελούν έναν έξυπνο, εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο σύνδεσης, μέσω ενός κινητού τηλεφώνου με links και πληροφορίες αποθηκευμένες online. Οι μόνες προυποθέσεις του smartphones είναι να περιέχει κάμερα, δηλαδή κάτι το σίγουρο και να κατεβάσετε μια εφαρμογή απο το google play για androit που να διαβάζει -σκανάρει για παράδειγμα το κώδικα που έχω φτιάξει πάνω στο μπλουζάκι της φωτογραφίας που έχω ψηλά.Κατεβάστε για παράδειγμα το qr reader....
 Αυτά κοιτάξτε κερδίζουν έδαφος λόγω της μεγάλης χωρητικότητας αποθήκευσής τους και της ταχύτατης αναγνωσιμότητας τους.Τα συναντάμε κυρίως όπου μπορούν να εκτυπωθούν,όπως έντυπα, κάρτες μαγαζιά, κτίρια, μπλουζάκια παντελόνια κλπ.
Πάμε τώρα πρακτικά να δούμε πως χρησιμεύουνε αυτές οι φωτογραφίες με το χαρακτηριστικό γραμμωτό κώδικα.
Ας υποθέσουμε πως βρισκόμαστε σε μια καφετέρια παραδ. στο onore ή στο mojo πίνουμε το καφέ μας και διαβάζουμε εφημερίδα.Μέσα στην εφημερίδα βλέπουμε μια φωτογραφία με το χαρακτηριστικό barcode και μας ζητούν να τη σκανάρουμε για να πάρουμε την πληροφορία ή τις πληροφορίες που περιέχει.Τώρα αν θέλουμε εμείς να πάρουμε την πληροφορία η οποία μπορεί νάναι,ή φωτογραφία ή λινκ,ή διαδικτυακή διεύθυνση κλπ κλπ κάνουμε τα εξής:
Ανοίγουμε την κάμερα του κινητού την πλησιάζουμε κοντά στη φωτογραφία και αμέσως στην οθόνη θα φανεί η πληροφορία που συνήθως είναι ένα λινκ για να μπεις στο σάιτ.(Δοκιμάστε και σκανάρετε τη δικιά μου φωτογραφία..Μη ξεχάσετε ακόμα ότι το τηλέφωνο πρέπει να έχει εφαρμογή έναν qr reader για να μπορεί να το διαβάσει..
Σε κάποια άλλη εγγραφή θα πω ιδέες που μπορεί κάποιος να σκαρφιστεί φτιάχνοντας ο ίδιος το qr codes του μέσα από εφαρμογή ή σε online εφαρμογή..
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.