ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Μερικές πληροφορίες για πιο ταχύτερο pc

Πρέπει να σας έχει τύχει.Ανοίγετε ένα παράθυρο στον υπολογιστή σας και προλαβαίνετε να φτιάξετε καφέ μέχρι να ανοίξει. Αν είναι μάλιστα περισσότερα ανοιγμένα, τότε σίγουρα προλαβαίνετε  να φτιάξετε και δεκατιανό. Και μέχρι να φορτώσει η επιφάνεια εργασίας προτιμάτε να ανοίξετε το παράθυρο του δωματίου σας αυτή τη φορά για να πάρετε αέρα...
Το PC σας κολλάει όσο τίποτα και αν σίγουρα δεν έχετε κολλήσει από κάποιον ιό μπορείτε να κάνετε μερικές κινήσεις για να τον επιταχύνετε.Όλα αυτά βέβαια με την προυπόθεση ότι το pc διαθέτει μια αξιοπρεπή μνήμη τουλάχιστον 2gb και ότι τον ελέγχετε εσείς οι ίδιοι..
1.Κατ'αρχήν ξεσκονίστε τον
Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά, λένε, όμως μπορεί να βελτιώσει και την απόδοση του υπολογιστή σας. Η σκόνη που κατακάθεται στο εσωτερικό του δυσχεραίνει την δουλειά του ανεμιστήρα και επιβραδύνει τον υπολογιστή λόγω υπερθέρμανσης. Αν έχετε desktop ή laptop αφαιρέστε το εξωτερικό καλούπι και χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό σκουπάκι ή σεσουάρ σε χαμηλή ένταση για να αφαιρέσετε τη σκόνη ή κάποιο μέρος της. Πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα, σιγουρευτείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι κλειστός για τουλάχιστον 30 λεπτά και πως το καλώδιο τροφοδοσίας έχει αποσυνδεθεί.
2.Καθαρίστε τον τώρα από περιττά αρχεία 
Μια λειτουργία των Windows είναι ο καθαρισμός δίσκου από περιττά αρχεία . Η λειτουργία αυτή ψάχνει τον υπολογιστή για άχρηστα αρχεία (temp, installers κ.α.) και τα καθαρίζει βελτιώνοντας την απόδοση του υπολογιστή σας. Από το μενού έναρξης επιλέξτε προγράμματα, βοηθήματα, εργαλεία συστήματος και από εκεί εκκαθάριση δίσκου και ακολουθήστε τα βήματα στην οθόνη σας. Αν έχετε το πρόγραμμα ccleaner ακόμα καλύτερα.
3.Βγάλτε προγράμματα που δεν χρησιμοποιείτε
Είναι σίγουρο ότι στον υπολογιστή σας υπάρχουν ή έχετε εγκαταστήσει ένα σωρό «άχρηστα» προγράμματα που είτε δε θυμάστε καν πως λέγονται, ούτε θα χρησιμοποιήσετε ποτέ. Κάποια από αυτά πιθανώς να τρέχουν στο background χωρίς να τα χρησιμοποιείτε. Για να τα απεγκαταστήσετε, πηγαίνετε στον Πίνακα Ελέγχου στην επιλογή προσθαφαίρεση προγραμμάτων. Αν δεν ξέρετε τι και πώς, μπορείτε να κατεβάσετε εναλλακτικά κάποιο πρόγραμμα για να σας διευκολύνει καλύτερα πιστεύουμε όπως είναι το revo unistaller.
4.Προσθέστε μνήμη που να φτάνει τα 4GB
Πρόκειται για την προσωρινή μνήμη του υπολογιστή σας, η οποία χρησιμοποιείται όταν ανοίγετε διαφορετικά προγράμματα. Όσο περισσότερα προγράμματα έχετε ανοικτά, τόσο περισσότερη RAM χρειάζεστε και τόσο πιο αργός είναι ο υπολογιστής σας αν δεν έχετε αρκετή. Αν ο υπολογιστής σας κολλάει κάθε φορά που προσπαθείτε να ανοίξετε μεγάλα αρχεία ή «παγώνει» όταν έχετε ανοικτά πολλά παράθυρα, τότε κατά πάσα πιθανότητα χρειάζεστε επιπλέον μνήμη RAM. Τα 4GB είναι αρκετά για την πλειοψηφία των υπολογιστών.
5.Κάντε ανασυγκρότηση δίσκου
Η λειτουργία αυτή μετακινεί τα διάσπαρτα αρχεία σε όμορες κατοικημένες περιοχές του δίσκου ώστε η μαγνητική βελόνη του δίσκου να μην ταλαιπωρείται στον ''ποδαρόδρομο''. Πηγαίνετε στον Υπολογιστή, κάντε δεξί κλικ στον σκληρό δίσκο και επιλέξτε Ιδιότητες. Κάτω από το tab με τα Εργαλεία, επιλέξτε Ανασυγκρότηση (Defragment). Αν έχετε SSD σκληρό δίσκο η ανασυγκρότηση δίσκου δεν χρειάζεται.
6. βάλτε έναν SSD σκληρό δίσκο
Ένας ταλαιπωρημένος σκληρός δίσκος είναι ο νούμερο ένα λόγος για την χαμηλή ταχύτητα του υπολογιστή και ιδιαίτερα όταν αυτός ανοίγει. Η λύση λέγεται SSD (solid state drive) και μπορεί να μην είναι οι πιο οικονομικοί της αγοράς, αλλά η αλλαγή που θα δείτε θα είναι εντυπωσιακή. Θα χρειαστούν μετά το κλικ της ενεργοποίησης μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να έχετε την επιφάνεια εργασίας κοντά σας εν αντιθέσει με τα xp που θυμάμαι που έκαναν κάτι λεπτά της ώρας.
7.Μπλοκάρετε τα περιττά start ups
Πρόκειται για τις εφαρμογές/προγράμματα που ανοίγουν με το που ξεκινήσετε τον υπολογιστή σας και βρεθείτε στην αρχική οθόνη. Το κακό με αυτά είναι ότι μαζεύονται και χρησιμοποιούν μεγάλο κομμάτι της μνήμης. Για να επιλέξετε ποια θέλετε να «τρέχουν» όταν ανοίγετε τον υπολογιστή, κάντε κλικ στο Start κάτω αριστερά, μετά επιλέξτε Run και πληκτρολογήστε msconfig πατώντας enter. Θα σας ανοίξει νέο παράθυρο με επιλεγμένα όλα τα προγράμματα που φορτώνουν κατά την έναρξη. Ξετικάρετε όσα δεν θέλετε και κλείστε το παράθυρο.μπορείτε για περισσότερες επιλογές να χρησιμοποιήσετε το προγραμματάκι autoruns..
Εν τέλει σε κάθε περίπτωση προσέχοντας αυτά συν άλλα θα έχετε έναν αξιοπρεπή σε ταχύτητα υπολογιστή να κάνετε τη δουλειά σας.Πάρα πολλοί στο διαδίκτυο προτείνουν φορμάτ και ξεχνούν ότι αυτή η διαδικασία πέραν του ότι είναι επώδυνη για το χρήστη δεν χρησιμοποιείται πάρα μόνο όταν υπάρχει σοβαρή μη αναστρέψιμη δυσλειτουργία.Προσωπικά τουλάχιστον σε 20 χρόνια απρόσκοπης λειτουργίας του υπολογιστή έχουν γίνει 2 φορμάτ.Κάποιοι φίλοι καυχώνται που έχουν κάνει 20 φορμάτ σε 2 χρόνια.........Ετικέτες
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.