ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Τέλος η υποστήριξη για τα Windows Vista,

H Microsoft βάζει και επίσημα τέλος στην πιο αμφιλεγόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows μετά
από μια δεκαετία κυκλοφορίας. Όπως ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός από τις 11 Απριλίου σταματάει την υποστήριξη για τα Windows Vista, το οποίο σημαίνει πως οι χρήστες τους δεν θα λαμβάνουν πλέον κρίσιμες αναβαθμίσεις για το συγκεκριμένο λειτουργικό.
«Η Microsoft παρείχε υποστήριξη για τα Windows Vista τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά έχει έρθει ο καιρός, μαζί με τους συνεργάτες μας να επενδύσουμε τους πόρους μας σε πιο πρόσφατες τεχνολογίες για να μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε νέες εμπειρίες», αναφέρει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της εταιρείας.
Τι σημαίνει όμως αυτό για τους υπολογιστές που «τρέχουν» Vista; Θα συνεχίσουν να λειτουργούν; Η σύντομη απάντηση είναι ναι, αλλά πλέον αυτοί οι υπολογιστές μπορεί να είναι ευάλωτοι σε ιούς γιατί η Microsoft θα σταματήσει να παρέχει αναβαθμίσεις ασφαλείας. Επιπλέον ο Internet Explorer 9 δεν θα υποστηρίζεται, οπότε όσοι τον χρησιμοποιούν για σερφάρισμα στο διαδίκτυο είναι επίσης εκτεθειμένοι.

Ακόμη, η όπως προειδοποίησε η Microsoft πολλές νέες εφαρμογές και περιφερειακά μπορεί να μην δουλεύουν στα Vista καθώς οι κατασκευαστές φροντίζουν το λογισμικό τους να είναι προσαρμοσμένο για πιο νέες εκδόσεις των Windows.
Οι εναλλακτικές λύσεις για όσους έχουν ακόμη Vista στους υπολογιστές τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τελευταίο λειτουργικό της Microsoft με την ονομασία Windows 10 και αυτή είναι η επιλογή που προτείνει και η εταιρεία. Όμως δεδομένης της παλαιότητας των περισσότερων υπολογιστών που τρέχουν Vista η επιλογή της προηγούμενης έκδοσης, των Windows 7, μπορεί να είναι πιο καλή. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι οι χρήστες να ελέγξουν τις απαιτήσεις των Windows και να πράξουν αναλόγως.

Καμία έκδοση των Windows δεν έχει συγκεντρώσει περισσότερες αντιδράσεις και κακές κριτικές από το κοινό και τον ειδικό Τύπο από τα Windows Vista, με εξαίρεση ίσως τα Window Me (Millennium Edition). Τα Vista ήταν πιο αργά από την προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, τα Windows XP, είχαν προβλήματα με πολλά περιφερειακά, ενώ έχουν μείνει γνωστά για τις αλλεπάλληλες επιβεβαιώσεις που απαιτούσαν για κάθε κίνηση που ήθελε να κάνει ο χρήστης τους.
Με την απόφασή της η Microsoft κλείνει ένα κεφάλαιο της ιστορίας το οποίο μάλλον θέλει και η ίδια να ξεχάσει. Εξάλλου ο κόσμος το έχει ξεχάσει ήδη, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Net Applications ποσοστό μικρότερο του 1% των υπολογιστών παγκοσμίως τρέχει ακόμη με Windows Vista. 
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.