Το τροφοδοτικό είναι ένα κύριο μέρος του ραδιοφωνικού πομπού και έχει μεγάλη σημασία στη
κατασκευή του να έχεις καλά υλικά (όλα όσα χρειάζονται) και όχι μόνο τα απαραίτητα.
Έχουμε δει τροφοδοτικά και τροφοδοτικά.Μερικά δε από αυτά είναι και άκρως επικίνδυνα.Για παράδειγμα αυτά που δεν χρησιμοποιούν μετασχηματιστή απλώς ανορθώνουν το ρεύμα δικτύου με ανορθωτές και με τέτοια διάταξη που μπορεί να πετύχουν τάσεις 600v+.Μειονέκτημα μεγάλο ήταν ότι ήθελε ιδιαίτερη προσοχή στη πόλωση.Τα τροφοδοτικά αυτά χωρίς μετασχηματιστή μπορεί να χαμήλωναν το κόστος, αλλά για ποιοτική εκπομπή σε πομπό τουλάχιστον fm ήταν απαράδεκτα. Ένα τέτοιο τροφοδοτικό μπορούσε κάποιος να το καταλάβει όταν έμενε το σήμα του πομπού που τροφοδοτούσε χωρίς διαμόρφωση και άκουγες αντί ένα ελαφρό φυσηματάκι ένα συνεχές βόμβο ωσάν να βράζεις φασολάδα..
Απεναντίας ερασιτέχνες που ήθελαν τη ποιότητα fm να ξεχωρίζει σε αυτό το κομμάτι δεν έκαναν εκπτώσεις.Έτσι τα βασικά γνωρίσματα ενός ποιοτικού τροφοδοτικού που κατασκεύαζαν στηριζόταν κατα'ρχήν α)Είχαν ξεχωριστό σασί ήταν σχετικά μακριά από το άλλο σασί του πομπού.β) Χρησιμοποιούσαν τσοκ εξομάλυνσης μετά την ανόρθωση αντί κεραμικής αντίστασης που έβαζαν άλλοι.γ).Ποιοτικοί ηλεκτρολυτικοί όπως της tesla κεραμικοί πυκνωτές και ανορθωτές.δ) Τα μιλιαμπερόμετρα ήταν απαραίτητα και δεν έπρεπε να λείπουν από το σασί.Οι περισσότεροι τα είχαν στο σασί του πομπού εμείς πάντα στο σασί του τροφοδοτικού..
Ο συνδυασμός τέλος του τροφοδοτικού με έναν ποιοτικό πομπό fm το αποτέλεσμα ήταν όπως έλεγαν κάποιοι ''τρελαμένοι''πώρωση.....
Κι όντως η αλήθεια ήταν αυτή.Η ποιότητα της λυχνίας με το γλυκό μπάσο δεν έχει καμία σχέση με τον ήχο του τρανζίστορ. Η ποιότητα της λυχνίας στην εκπομπή fm ήταν μοναδική κι οι ερασιτέχνες το γνώριζαν..Το βινύλιο ως πηγή ήχου που παρεμπιπτόντως κι αυτό δεν έχει καμία σχέση με το mp3 αντιλαμβάνεστε τώρα,τι εκπομπή έβγαινε τότε και τι εκπομπή βγαίνει τώρα με το ίντερνετ..
ΑΠΟ ΤΑ FM ΣΤΟ INTERNET......
http://www.hellasradio24.com/