ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Επενδύσεις για μεγάλα κέρδη σε συμβόλαια CFD

Εκτός από την κύρια αγορά μπορούμε να επενδύσουμε στη δευτερογενή αγορά παραφώγων΄Τα cfd που θα δούμε σήμερα ανήκουν εκεί και είνα
ι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε.
Τα CFD ή «Συμβόλαια επί της Διαφοράς» αποτελούν χρηματοοικονομικά προϊόντα που αυξάνουν συνεχώς το μερίδιο τους στην αγορά και επιτρέπουν τις συναλλαγές σε μετοχές, δείκτες, εμπορεύματα και ισοτιμίες νομισμάτων. Η ανάπτυξή τους ξεκίνησε στην Αγγλία τη δεκαετία του '90.
Τα CFD είναι «παράγωγα» που προσφέρουν στους επενδυτές τη δυνατότητα να εκμεταλλεύονται τις διακυμάνσεις της τιμής των «υποκείμενων» χρηματοοικονομικών προϊόντων, όπως μετοχές, δείκτες κ.λπ., τις τιμές των οποίων αντικατοπτρίζουν.
Τα CFD δεν επιφέρουν φυσική παράδοση του υποκείμενου προϊόντος. Για παράδειγμα, η αγορά CFDs πετρελαίου δεν συνεπάγεται παράδοση βαρελιών «μαύρου χρυσού» στη διεύθυνση του επενδυτή.
Ανοίγοντας μία θέση CFD, ο επενδυτής πληρώνει το spread, δηλαδή τη διαφορά μεταξύ της τιμής αγοράς (bid) και της τιμής πώλησης (ask). Το spread είναι το βασικό μικτό κέρδος του χρηματιστηριακής εταιρίας που παρέχει την υπηρεσία.
Στο κλείσιμο της θέσης, η εκκαθάριση γίνεται σε μετρητά βάσει της διαφοράς στις τιμές ανοίγματος και κλεισίματος, επί των αριθμό των συμβολαίων που είχε ο επενδυτής.

Το CFD χρησιμοποιεί μόχλευση (leverage), δηλαδή η έκθεση (exposure) που προσφέρει στην αγορά ισοδυναμεί με κεφάλαια πολύ μεγαλύτερης αξίας από αυτά που δεσμεύτηκαν για το άνοιγμα της θέσης. Το περιθώριο ασφάλισης (margin) είναι το ποσό (ενέχυρο) που παρακρατείται στον λογαριασμό ως εγγύηση όταν ο επενδυτής ανοίγει και διακρατά μια θέση CFD.
Το περιθώριο ασφάλισης που απαιτείται για το άνοιγμα μίας θέσης διαφέρει με βάση τα χαρακτηριστικά του υποκείμενου χρηματοοικονομικού προϊόντος (ρευστότητα, εύρος διακύμανσης), τις γενικότερες συνθήκες στην αγορά (κόστος χρήματος, τάση, μεταβλητότητα) και την πολιτική του εκάστοτε παρόχου.
Η χρήση μόχλευσης, που ισοδυναμεί με χρήση επιπρόσθετων κεφαλαίων από αυτά που βρίσκονται στο λογαριασμό του επενδυτή, συνεπάγεται ορισμένο κόστος χρηματοδότησης (rollover charge) για κάθε ημέρα που η μοχλευμένη θέση παραμένει ανοιχτή.
Για παράδειγμα, ένας πάροχος μπορεί να απαιτεί περιθώριο ασφάλισης 1% για συμβόλαια CFD στον DAX. Αυτό σημαίνει ότι ο επενδυτής οφείλει να έχει στο λογαριασμό του και να δεσμεύει 100 Ευρώ παρά το γεγονός ότι η ονομαστική αξία ενός συμβολαίου CFD στον DAX ισούται με €10.000 (τιμή 16 Μαρτίου). Με άλλα λόγια, ο επενδυτής «ελέγχει» θέση αξίας 10.000 Ευρώ με μόλις 100 Ευρώ. Η μόχλευση στις συναλλαγές CFD απαιτεί μεγάλη προσοχή, καθώς λειτουργεί πολλαπλασιαστικά τόσο στα κέρδη όσο και στις ζημιές

Γιατί CFD
Η δημοφιλία των CFD οφείλεται στην πληθώρα των πλεονεκτημάτων που προσφέρουν, όπως:
• Το μικρό αρχικό κεφάλαιο που απαιτείται για το άνοιγμα λογαριασμού συναλλαγών CFD δίνει πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές ακόμη και σε πολύ «μικρούς» επενδυτές.
• H τεράστια γκάμα προϊόντων που προσφέρουν οι εταιρίες CFD παρέχει τη δυνατότητα διαφοροποίησης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου επενδυτών βραχυχρόνιου και μακροχρόνιου ορίζοντα με εμπορεύματα, μετοχές ξένων χρηματιστηρίων, ομόλογα κλπ.
• Η δυνατότητα επίτευξης κέρδους τόσο σε ανοδικές όσο και σε καθοδικές αγορές, καθώς επιτρέπεται το άνοιγμα θέσεων short.
• Η χρήση υψηλής μόχλευσης, που μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα κέρδη (αλλά και σε μεγάλες ζημιές).
• Η εκτέλεση, επιβεβαίωση, παρακολούθηση και εκκαθάριση των συναλλαγών γίνεται εύκολα και γρήγορα στην ηλεκτρονική εφαρμογή («πλατφόρμα») του παρόχου.
• Η δυνατότητα αντιστάθμισης του κινδύνου αγοράς (market risk) που υπάρχει σε επενδυτικό χαρτοφυλάκιο. Για παράδειγμα, επενδυτής που διατηρεί θέσεις σε αμερικάνικες μετοχές, μπορεί να «σορτάρει» το CFD του δείκτη Dow-Jones πετυχαίνοντας έτσι μερική εξασφάλιση σε περίπτωση υποχώρησης της αγοράς.
• Τα CFD μετοχών χαμηλώνουν το κόστος συμμετοχής στη συγκεκριμένη αγορά φθηνή καθώς δεν επιβαρύνονται από επιπρόσθετα τέλη, όπως μεταβιβαστικά, έξοδα χρηματιστηρίου και φόρους επί χρηματιστηριακής συναλλαγής.
• Τα CFD δεικτών προσφέρουν τη δυνατότητα τοποθέτησης στην αγορά χωρίς να απαιτούν την αγορά επιμέρους μετοχών.




ακούμε ελληνικά


GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.