ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Ο διαιτητής

  Ο Ιάσονας είναι κολλητό φιλαράκι μου.Κάνουμε πολύ παρέα γιατί μας αρέσει και των δυονών το διάβασμα.Είμαστε και οι δυο μελετηροί..
Βέβαια στο διάβασμα έχουμε και κάποιες διαφορούλες, φεριπείν όταν εγώ διαβάζω αστρονομία, φιλοσοφία, Μπαμπινιώτη και
Παπαρρηγόπουλο ο Ιάσονας διαβάζει για τον Mέσι,τον Ρονάλντο  και το περιοδικό για το στοίχημα ‘’προβλέψεις’’ συν κάποιες εφημερίδες όπως ο ΄΄γαύρος ‘’και η ‘’πράσινη’’.Δεν ξέρω αλλά ο τύπος είχε και έχει μια τάση προς τον αθλητικό τομέα...
Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Αλλά ας δούμε τι γινόταν και από την πλευρά του μπαμπά του και της μαμάς του.
Ο μπαμπάς και η μαμά μέχρι και ο παππούς του έδιναν τα
πάντα, καμάρι τον είχαν, ήθελαν μια μέρα να τον δουν μεγάλο.Από Γιατρό και πάνω βέβαια και με Ντοκτορά. Και για να το εμπεδώσει καλά ο Ιάσονας αυτό του το θύμιζαν συχνά πυκνά..
«Ιάσονα αγόρι μου μια μέρα θα μας κάνεις ευτυχισμένους που θα μας φέρεις το πτυχίο το μεγάλο..΄΄Αλλά ήρθε σύντομα μια μέρα που τους ξεφούρνισε δυνατά αυτό που ήθελε ο Ιάσονας για πτυχίο και τρομάξανε.
Διαιτητής! Θέλω να γίνω διαιτητής και μάλιστα μεγάλος.Άρχοντας θάμαι..Θα σφυρίζω,θα κιτρινίζω,θα κοκκινίζω και όλοι θα πηγαίνουν πάσο.Αυτό μέσα σε γιορτή το είπε ο Ιάσονας και κόσμος πολύς ήταν μαζεμένος.Δάγκωσε τη γλώσσα ο μπαμπάς,κόντεψε να τούρθει κόλπος,τάβλα κάτω η μαμά στο πάτωμα,αιθέρες και σφαλιάρες να συνέλθει, μια ατμόσφαιρα αποπνιχτική.Και παρόλα αυτά όμως ο Ιάσονας δεν πτοήθηκε. Παρακάλεσε σε λίγο καιρό η μαμά του εμένα μήπως του αλλάξω γνώμη.
----Γιαννάκη κάνε κάτι και θα σε χρυσώσω,ότι μου ζητήσεις θα το έχεις,σε έχει και συμπάθεια ο Ιάσονας Κάνε κάτι…
----Τι να του κάνω κυρά Πηνελόπη μου;
----Να του αλλάξεις μυαλά,να αλλάξει γνώμη.
--- Πως θα γίνει αυτό; αφού βλέπεις έχει κόλλημα...Τι να πω θα προσπαθήσω υπάρχει βλέπεις και κάποιο κολπάκι
----Τι κολπάκι
----Θα ξύσω το κεφάλι μου λίγο   και όλο και κάποια ιδέα θα κατεβάσει.μη με παραξηγείς αυτό το κόλπο σε μένα πιάνει,σε σένα μπορεί να μην πιάνει αλλά σε μένα πιάνει...έτσι πάντα κάνω όταν έχω αμηχανία .
Νάτο, μούρθε.Άκου με αυτό που σκέφτηκα,θα στον κάνω εγώ να ντυθεί όχι στα μαύρα αλλά στα άσπρα,αστροναύτης θε να γίνει και στο φεγγάρι μια μέρα να τον δούμε…
---------------------------------------------------------
Τον βρίσκω.Είναι ξαπλωμένος στο καναπέ δίπλα στην τηλεόραση και βλέπει ποδόσφαιρο..
-----Ρε Ιάσονα τι αρρώστια σε έχει πιάσει με δαύτους,Τι σ΄αρέσει απ΄αυτά τα νούμερα που βλέπεις; Δεν ακούς στα γήπεδα που τους βρίζουν τη μάνα και το πατέρα, άσε τα φτυσίματα,..και άσε τα ευρώ που τους έρχονται στο σβέρκο..
----Kαι λοιπόν; εγώ θα γίνω διαιτητής μ΄αρέσουν τα μαύρα..
----Τα μαύρα; και γιατί δεν γίνεσαι ανθρακωρύχος καρβουνιάρης ρέ;
Χώσου κάτου στης γης τα έγκατα και γίνε κοράκι.Που ξέρεις μπορείς να βγάλεις και χρυσό.
----Θα γίνω διαιτητής, μ΄αρέσουν τα σφυρίγματα..
----Τα σφυρίγματα; και γιατί δεν γίνεσαι τροχονόμος, ωραία δεν είναι;Στήσου σ΄ένα σταυροδρόμι και σφύρα από το πρωί ως το βράδυ, σφύρα για τους οδηγούς, σφύρα το «Γρίβα μου σε θέλει ο βασιλιάς», σφύρα και για χαβαλέ..
----Θα γίνω διαιτητής; μ΄αρέσει να σφυρίζω μπενάλτια..
----Μπενάλτια; και γιατί μπενάλτια ρε Ιάσονα; Και όχι να σφυρίζεις κλέφτικα;.. Σφύρα το παπάκι πάει στη ποταμιά συρτό στα τρία που χορεύεται κιόλας..
----Θα γίνω διαιτητής
----Γίνε καθηγητής;
----Θα γίνω διαιτητής..
----Γίνε δικηγόρος;…
--- Θα γίνω διαιτητής…
--- Γίνε μπακάλης;…
--- Θα γίνω διαιτητής…
--- Γίνε ποδοσφαιριστής; τουλάχιστον…
--- Θα γίνω διαιτητής…
--- Έ άι στο διάλο μαλάκα...
Έφυγε κει πέρα για κανά χρόνο σε κάποια σχολή διαιτητών, έκανε πρόβες σε κάποιους αγώνες, έφαγε τα πρώτα γιαούρτια,τις πρώτες σάπιες ντομάτες, κάποιος αναπτήρας τον βρήκε στη κεφάλα,κοτόπουλο κάτω ο Ιάσονας γραμμή για το νοσοκομείο,και από κει κατ΄ευθείαν για Δ΄ Εθνική.Πήγαμε και τον είδαμε στο γήπεδο, στον αγώνα Εράνη—Κυπαρισσία. Καλά τα πήγαινε δηλαδή ως ρέφερυ και του ΄χαν φτιάξει και σποτάκια απ΄την εξέδρα..»Γεια σου Ιάσονα Λατζόη απαυτώνεται εσύ και όλο σου το σόι…» Και του άρεσε αυτό του Ιάσονα καθότι λεγόταν ρυθμικά από πάρα πολύ κόσμο. Μιλάμε για τέτοια ανωμαλία ο τύπος.
Και ενώ σε χρόνο ρεκόρ πέρασε από Δ΄ Εθνική σε Γ΄Εθνική και Β΄ Εθνική και ήταν έτοιμος φουλ για τα μεγάλα σαλόνια ξαφνικά χτύπησε φαλιμέντο.. Τον χάσαμε απ΄τα γήπεδα, και απ΄τον περίγυρο.Ρε που να πήγε, που να πήγε, τον περιμένανε να διαιτητεύσει το αιώνιο ματς Βάζελοι εναντίων Γαύρων και δεν πήγε.Έφαγε το βρισίδι της χρονιάς του, τι καθίκι τον είπανε, τι πουλημένο, τι ζωντόβολο…αλλά πουθενά ο Ιάσονας. Όλοι υποθέσαμε ότι έπεσε θύμα μαφίας. Το μυστήριο ξεδιαλύθηκε μερικά χρόνια αργότερα όταν βρέθηκα με την παρέα μου σ΄ένα μοναστήρι έξω απ΄την καβάλα. Περάσαμε να ξομολογηθούμε σε ένα γέροντα ..και τι βλέπουμε…Ο Ιάσονας ντυμένος ρασοφόρα με γενειάδα ως το στήθος..Τρομάξαμε να τον γνωρίσουμε
----Ιάσονα…εσύ εδώ;..
----Δε με βλέπεις;..
--- Σε βλέπω ,αλλά πως σε βλέπω..
----Καθήστε και θα σας τα πω.Αντί να ξομολογηθούμε εμείς ξομολογήθηκε αυτός σε μας.,΄΄.. διαίτευα λέει ένα αγώνα στους κουκουβάουνες..Άσπρα πουλιά---Μαύροι Λύκοι 3—1. Κάποιος τράβαγε βίντεο, και΄τυχε το βράδυ να το δω σε μια μεγάλη παρέα.Και τα τέσσερα γκολ ήταν άκυρα. Το πρώτο άσε μπήκε με το χέρι, το δεύτερο και το τρίτο ήταν τρία μέτρα οφσάιτ, το τέταρτο δεν πέρασε ποτέ η μπάλα τη γραμμή…Δε το άντεξα αυτό με τίποτα,θα φύγω λέω και θα γίνω κάτι άλλο για εξιλέωση.Σκέφτηκα, σκέφτηκα,.. και να τι έγινα..Σωστόος;>>
----Μαα. θα μπορούσες να γίνεις κάτι άλλο…
----Είπα. Μ΄αρέσουν τα μαύρα…...

Ετικέτες
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.