ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Σχεδίαση λογικών κυκλωμάτων με το Logisim

Το Logisim, είναι ένα πρόγραμμα για την σχεδίαση λογικών διαγραμμάτων. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εργαλείο με πλούσια χαρακτηριστικά, το οποίο θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε φοιτητές και καθηγητές πληροφορικής και όχι μόνο.
Το περιβάλλον εργασίας του προγράμματος είναι καλά οργανωμένο και λειτουργικό. Το μεγαλύτερο μέρος του καταλαμβάνεται από τον χώρο σχεδίασης των κυκλωμάτων. Στο αριστερό του μέρος υπάρχει ένα πλαίσιο με τα σύμβολα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και από κάτω του οι ιδιότητες του εκάστοτε επιλεγμένου συμβόλου.
Χαρακτηριστικά και λειτουργίες:
Για να σχεδιάσετε ένα λογικό κύκλωμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήθος από λογικές πύλες οι οποίες είναι κατηγοριοποιημένες σε βιβλιοθήκες. Μπορείτε να βρείτε κάποιες επιπλέον στην ιστοσελίδα του προγράμματος ή αν έχετε όρεξη να δημιουργήσετε και δικές σας. Επιπλέον κάθε ένα κύκλωμα μπορεί να περιέχει πολλά επιμέρους κυκλώματα (subcircuits).
Για τον εμπλουτισμό των κυκλωμάτων σας, μπορείτε να προσθέσετε και κείμενα με διάφορες πληροφορίες ή επεξηγήσεις.
Το χαρακτηριστικό που κάνει το πρόγραμμα να ξεχωρίζει είναι οι δυνατότητες ανάλυσης που προσφέρει. Έτσι κάθε κύκλωμα που σχεδιάζετε, μπορείτε το αναλύσετε και να δείτε τον πίνακα αληθείας καθώς και να υπολογίσετε την αντίστοιχη συνάρτηση.
Επίσης μπορείτε να αλλάζετε τις τιμές εισόδου και να βλέπετε σε πραγματικό χρόνο την κυκλοφορία μεταξύ των πυλών με τα αντίστοιχα αποτελέσματα σε κάθε έξοδο.
Το πρόγραμμα προσφέρει την δυνατότητα αποθήκευσης των κυκλωμάτων, εκτύπωσης καθώς και εξαγωγής σε εικόνες τύπου png, gif και jpg.
Πληροφορίες εγκατάστασης:
Το πρόγραμμα δεν χρειάζεται εγκατάσταση. Απλά κατεβάστε το αντίστοιχο για το λειτουργικό σας σύστημα αρχείο και εκτελέστε το.
Για την λειτουργία του προγράμματος είναι απαραίτητη η ύπαρξη στον υπολογιστή σας του Java Runtime Environment, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από  εδώ
Υποστηρίζεται η χρήση της ελληνικής γλώσσας στα μενού και στα πλαίσια διαλόγου του προγράμματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ  Logisim  ΕΔΩ
Ετικέτες
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.