ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Με τα τεχνητά βράγχια θα κολυμπάμε κάτω από το νερό χωρίς φιάλες οξυγόνου.

Έναν νέο τρόπο να εξερευνήσουν το βυθό, χωρίς να χρειαστεί να κάνουν κατάδυση, προσφέρει στους λάτρεις της θάλασσας μια νέα τεχνολογία αναπνευστήρα θαλάσσης, που ονομάζεται Triton και επιτρέπει ομαλή αναπνοή κάτω από την επιφάνεια του νερού για έως 45 λεπτά κολύμπι.
Πρόκειται για το πρώτο αναπνευστήρα στο είδος του, ο οποίος υπόσχεται ξέγνοιαστα μακροβούτια σε βάθος μέχρι 15 πόδια (4,5 μέτρα) και αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στις υποβρύχιες εξερευνήσεις.
Χρησιμοποιεί την πρωτοπόρα τεχνολογία “τεχνητών βραγχίων” μέσω μικροπορωδών ινών (Microporous Hollow Fiber), η οποία δεν απαιτεί βαρύ εξοπλισμό, εκπαίδευση αλλά ούτε και περίπλοκες διαδικασίες ασφαλείας.
Οι τρύπες των ινών είναι μικρότερες από τα μόρια του νερού και έτσι το συγκρατούν εκτός της αναπνευστικής οδού επιτρέποντας την είσοδο οξυγόνου. Στη συνέχεια ο μικροσυμπιεστής εξάγει και αποθηκεύει το οξυγόνο, επιτρέποντας στο χρήστη να αναπνέει με άνεση μέσα στο νερό.
Ο μικροσυμπιεστής αυτός λειτουργεί με μπαταρία.Η χρήση του είναι εύκολη και το μέγεθός του δεν ξεπερνά το μήκος ενός παραδοσιακού αναπνευστήρα.Ο χρήστης, αντί να μεταφέρει μαζί του τον βαρύ εξοπλισμό καταδύσεων, θα χρειάζεται απλώς να εφαρμόσει το στόμα του σε ένα πλαστικό σημείο και να ξεκινήσει τις εξορμήσεις του στο βυθό της θάλασσας.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το ενδιαφέρον αυτό κόνσεπτ, το οποίο χρειάστηκε 2 χρόνια για να κατασκευαστεί, μόλις διατεθεί στην αγορά, θα προκαλέσει αλλαγές στα μαθήματα καταδύσεων και στην ορολογία.
Για τη δημιουργία του Triton εργάσθηκαν 3 ομάδες συνεργατών στη Στοκχόλμη με επικεφαλής τον Jeabyun Yeon, ενώ στην παρούσα φάση ο “έξυπνος αναπνευστήρας” κοστίζει 299 δολάρια ΗΠΑ και ως ημερομηνία παράδοσης για κάθε παραγγελία ορίζεται ο Δεκέμβριος του 2016. Αν, δηλαδή, όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, το κοινό μπορεί να έχει πρόσβαση στα τεχνητά βράγχια εντός του επόμενου έτους.

GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.