ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Καλές διανομές Linux για να δοκιμάσεις

Το Linux εδώ και αρκετά  είναι πλέον ένα σταθερό λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν επαγγελματίες και αρχάριοι
χρήστες σε καθημερινή βάση. Χάρη στις πολλές και διάφορες διανομές που παρέχει, το Linux είναι σίγουρα η καλύτερη λύση σε όποιον ψάχνει κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα.  
Αν αποφάσισες πως ήρθε η στιγμή να εγκαταστήσεις το Linux στον υπολογιστή σου για δοκιμή έστω θα δεις παρακάτω πως έχουμε κατά εμάς τις 10 καλύτερες Linux δοκιμασμένες διανομές που υπάρχουν αυτή την στιγμή.Βρές περισσότερα στοιχεία για την κάθε μια διανομή στο διαδίκτυο αφού πρώτα σας πούμε 3 βασικούς λόγους για να τις προτιμήσετε.
1.Μια διανομή Linux έχει μικρή απαίτηση σε μνήμη με αποτέλεσμα να ταιριάζει σε παλιούς υπολογιστές που είχαν τα windows xp.
2.Είναι δωρεάν όπως και οι αναβαθμίσεις.Απαραβίαστο από κακόβουλες επιθέσεις.
3.Μια καινούργια εμπειρία διαφορετική απο τα windows αφου βασίζονται σε άλλη αρχιτεκτονική.

1. Ubuntu
Πολύ πιθανόν να το έχεις ακουστά. Το Ubuntu το χρησιμοποιούν ωςδευτερεύον λειτουργικό πολλοί οργανισμοι (dualboot μαζί με Windows). Η συγκεκριμένη διανομή βασίζεσαι στο Debian και είναι συμβατή σχεδόν με κάθε υπολογιστή που υπάρχει. Παρέχει μια τεράστια γκάμα από εφαρμογές και προγράμματα που μπορείς να εγκαταστήσεις τελείως δωρεάν με μόλις ένα κλικ από το Ubuntu Center, και υποστηρίζει τους περισσότερους drivers εταιρειών.
Το Ubuntu είναι επίσης εύκολο στην εγκατάσταση και θα βρεις εκατοντάδες tutorials στο διαδίκτυο που σχετίζονται με αυτό.
Ιδανική διανομή για: αρχάριους χρήστες που μεταφέρονται από Windows ή macOS.

2. Linux Mint
Το Linux Mint είναι σταθερά τα τελευταία χρόνια η πιο δημοφιλής Linux διανομή. Το Mint έχει το δικό του γραφικό περιβάλλον το οποίο είναι παρακλάδι του Gnome, και είναι σταθερό, γρήγορο, μινιμαλιστικό και εύκολο στην χρήση. Η διανομή έρχεται επίσης με προεγκατεστημένα codecs για την αναπαραγωγή αρχείων εικόνας και ήχου, και με προγράμματα όπως το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας GIMP και το media player VLC.
Σε αντίθεση με το Ubuntu, το Linux Mint δεν χρησιμοποιεί το Unity, οπότε ίσως είναι απλούστερο και γνωστότερο για τους περισσότερους χρήστες των Windows.
Ιδανική διανομή για: χρήστες που χρησιμοποιούν για πρώτη φορά το Linux και χρήστες που θέλουν μια γρήγορη και σταθερή διανομή.

3. Debian
Το Debian είναι μια από τις παλαιότερες και καλύτερες διανομές Linux. Τεχνικά, είναι ο παππούς αρκετών διανομών που υπάρχουν αυτή την στιγμή. Το Debian εστιάζει κυρίως στην αξιοπιστία, οπότε μην περιμένεις να βλέπεις κάθε εβδομάδα και νέες ενημερώσεις. Αλλά όταν θα βλέπεις, θα είναι σημαντικές και ονομαζόμενες βάση χαρακτήρων του Toy Story.
Το Debian παρέχει έναν τρελό αριθμό προγραμμάτων και εφαρμογών – περισσότερα από 37.000 και σχεδόν κάθε Linux διανομή περιλαμβάνει πακέτα του Debian.
Ιδανική διανομή για: servers και χρήστες που θέλουν μια σταθερή και ασφαλής διανομή, και για τους ανθρώπους που δεν θέλουν να ενημερώνουν το σύστημα τους κάθε λίγο και λιγάκι.

4. Tails
Στην περίπτωση που είσαι από τους λίγους που δεν το γνωρίζουν, το Tails είναι η πιο ασφαλείς διανομή που υπάρχει. Για την ακρίβεια, μέχρι και σήμερα δεν έχει βγει κανένα λειτουργικό σύστημα που να είναι πιο ασφαλές από το Tails. Χρησιμοποιεί το γραφικό περιβάλλον Gnome, και ακόμη κι αν βρίσκεται στις τελευταίες εκδόσεις, η κλασική έκδοση του το κάνει να μοιάζει με το Gnome 2.0.
Το Tails είναι βασισμένο στο Debian (Jessie) και κάθε έκδοση του βασίζεται στην αξιοπιστία, στην σταθερότητα και στην ασφάλεια. Η διανομή παρέχει επίσης και προεγκατεστημένο τον Tor browser, το οποίο βασίζεται στον Firefox αλλά είναι πολύ πιο ασφαλές.
Ιδανική διανομή για: χρήστες που βασίζονται στην ασφάλεια, την σταθερότητα και την αξιοπιστία.

5. Zorin OS
Σου αρέσουν τα Windows, αλλά δεν θέλεις να εγκαταστήσεις τα Windows; Τότε το Zorin OS είναι η καλύτερη σου επιλογή. Αν και έχει σχεδιαστεί κυρίως για Desktop, μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί και σε laptops χωρίς κανένα πρόβλημα. Και επειδή έχει δημιουργηθεί με το μόνο σκοπό του να είναι η απόλυτη εναλλακτική των Windows, σου παρέχει την ικανότητα να εγκαταστήσεις Windows προγράμματα (.exe αρχεία δηλαδή).
Έρχεται με προεγκατεστημένα προγράμματα όπως το Wine (Windows Program Loader) και το PlayOnLinux. Παρέχει επίσης και τα κλασικά MS Core Fonts και τα προεπιλεγμένα Windows .dll αρχεία. Η εγκατάσταση Linux προγραμμάτων και εφαρμογών είναι επίσης πολύ εύκλη μέσω του Zorin Software Center, του Synaptic Package Manager και του Gdebi Package Installer (.deb αρχεία) ή μέσω τερματικού.
Ιδανική διανομή για: χρήστες που ψάχνουν ένα εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα των Windows.

6. Lubuntu
Το Lubuntu είναι μια παραλλαγή του Ubuntu (αντίστοιχη με το Kubuntu και το Xubuntu) και εστιάζει αποκλειστικά στους χρήστες που θέλουν μια γρήγορη, αξιόπιστη και σταθερή διανομή. Το Lubuntu χρησιμοποιείται κυρίως σε παλιούς υπολογιστές και notebooks με χαμηλά τεχνικά χαρακτηριστικά.
Διαθέτει το γραφικό περιβάλλον LXDE (Lightweight X11 Desktop Environment) ώστε να έχει λιγότερες απαιτήσεις και μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας. Θεωρητικά, το Lubuntu μπορεί να τρέξει και σε έναν υπολογιστή με λιγότερα από 200MB μνήμης RAM και επεξεργαστή Pentium II ή Celeron.
Ιδανική διανομή για: χρήστες που θέλουν μια γρήγορη, αξιόπιστη και σταθερή διανομή βασισμένη στο Ubuntu και ιδανική στην εξοικονόμηση ενέργειας και την ταχύτητα.

7. Fedora
Το Fedora είναι μια διανομή η οποία στοχεύει στην καινοτομία και τις τελευταίες τεχνολογίες. Αν και κάποιες φορές αυτό δεν είναι καλό για την σταθερότητα της διανομής, παραμένει μια από τις πιο αγαπητές που υπάρχουν αυτή την στιγμή.
Το Fedora έρχεται με τρεις διαφορετικές εκδόσεις: Workstation, Server και Cloud. Έρχεται επίσης με διάφορα γραφικά περιβάλλοντα που παρέχουν διαφορετικές επιφάνειες εργασίας. Το προεπιλεγμένο DE, ωστόσο, παραμένει το GNOME. Το Fedora είναι μια RPM διανομή με τα δικά της αποθετήρια και το πιο σημαντικό κομμάτι της διανομής είναι η εξαιρετική ασφάλεια που παρέχει στους χρήστες της.
Ιδανική διανομή για: προχωρημένους χρήστες που θέλουν να τεστάρουν τις τελευταίες εκδόσεις, ή για χρήστες που ενδιαφέρονται για μεγάλη ασφάλεια.

8. Korora
Η συγκεκριμένη διανομή είναι βασισμένη στο Fedora, αλλά παρέχει μια γκάμα από codecs και αποθετήρια τρίτων για να κάνει την εγκατάσταση και το ξεκίνημα εύκολο και γρήγορο για κάθε νέο και αρχάριο χρήστη. Έρχεται με γραφικά περιβάλλοντα: GNOME, KDE, Cinnamon, Mate και XFCE με πανέμορφα εικονίδια και φιλική διαχείριση.
Ο σκοπός του Korora είναι να κάνει το Fedora πιο απλό και όμορφο παρέχοντας προεγκατεστημένα προγράμματα όπως τον Firefox, το VLC, τον Google Chrome και το Dropbox.
Ιδανική διανομή για: νέους χρήστες που θέλουν να δοκιμάσουν μια φιλική-προς-τον-χρήστη διανομή που βασίζεται στο Fedora.

9. ElementaryOS 
Το ElementaryOS είναι άλλη μια διανομή βασιζόμενη στο Ubuntu, που εστιάζει κυρίως στην απλότητα και την ομορφιά. Έρχεται με μερικά πολύ ενδιαφέρον προ-εγκατεστημένα προγράμματα (για μουσική, ταινίες, email, text editor κ.τ.λ.) που έχουν δημιουργηθεί από την ίδια ομάδα που έφτιαξε την διανομή και όλα τους είναι τέλεια σχεδιασμένα. Το ElementaryOS παρέχει επίσης τον δικό του manager και έχει το δικό του desktop γραφικό περιβάλλον – ονομάζεται Pantheon – με επιπλέον χαρακτηριστικά όπως το πανέμορφο dock (Plank), το Slingshot κι ένα υπέροχο panel (Wingpanel).
Ιδανική διανομή για: χρήστες που θέλουν μια σταθερή, γρήγορη και πανέμορφη διανομή που θυμίζει αρκετά το macOS και για όσους έχουν παλιούς ή αργούς υπολογιστές.

10. Mageia
Το Mageia δημιουργήθηκε από τους πρώην υπαλλήλους του Mandriva Linux το 2010. Χρησιμοποιεί το σύστημα διαχείρισης πακέτων RPM και παρέχει αρκετά desktop γραφικά περιβάλλοντα όπως το KDE, το GNOME, το LXDE, το XFCE, το Mate, το Cinnamon και το RazorQt. Το Mageia παρέχει μια γκάμα βοηθητικών εφαρμογών για την προσαρμογή και τη διαχείριση της διανομής, ενώ είναι η τέλεια εναλλακτική για τους χρήστες που θέλουν να ξεφύγουν από τις διανομές που βασίζονται στο Ubuntu.
Ιδανική διανομή για: χρήστες που θέλουν να δοκιμάσουν μια  σχετικά  νέα διανομή που είναι φιλική προς τον χρήστη και υποστηρίζει αρκετά γραφικά περιβάλλοντα.

Ετικέτες ,
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.