ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Αναβάθμιση σκληρού δίσκου λάπτοπ από HDD σε SSD

Όπως γνωρίζουμε οι σκληροί δίσκοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τους HDD (hard disk drives) και τους SSD (solid state drives). Οι πρώτοι είναι οι πιο ογκώδεις δίσκοι που
διαθέτουν τα περισσότερα PC, οι δεύτεροι είναι οι μικρότεροι σε διαστάσεις τελευταίας τεχνολογίας. Οι πρώτοι έχουν μηχανικά μέρη οι δεύτεροι όχι διότι είναι τύπου μνήμης.Τώρα τελευταία, όλο και περισσότερα laptops έρχονται εξοπλισμένα με SSD δίσκους καθώς ένας τέτοιος μπορεί να αυξήσει εντυπωσιακά τις επιδόσεις ενός συστήματος. Ο χρόνος προσπέλασης και αναζήτησης δεδομένων μειώνεται δραστικά, κάτι που σημαίνει πως η γενικότερη απόκριση του συστήματος «εκτοξεύεται» σε σχέση με την περίπτωση που αυτό «φορούσε» έναν απλό δίσκο.
Ακόμα κι αν ένας υπολογιστής δεν διαθέτει αρχικά δίσκο SSD, η προσθήκη ενός είναι το μόνο εύκολο.Στα desktops τα περισσότερα τροφοδοτικά και μητρικές δέχονται κανονικά τέτοιους δίσκους, στα δε laptops o SSD καταλαμβάνει ούτως ή άλλως μικρότερο χώρο απ’ ότι ένας κανονικός σκληρός οπότε θα χωρέσει μια χαρά. Κι αν είστε από ‘κείνους που δύσκολα πείθονται για τέτοιου είδους επενδύσεις θα σας πούμε δυο τρεις λόγους για να τους προτιμήσετε..
Κατ'αρχήν οι SSD πάντα ήταν ακριβότεροι από τους απλούς HDD και έτσι θα να είναι και στο μέλλον καθώς φαίνεται λογικό. Ωστόσο οι τιμές τους πλέον έχουν πέσει σε ιδιαίτερα προσιτά επίπεδα. Για να καταλάβετε για τι μιλάμε, με λιγότερα από 80€ παίρνετε δίσκο στα 120-128 GB, ενώ αν ανεβείτε στα 100-120€ πάτε στα 240 GB.
Οι SSD είναι ταχύτατοι και σαφώς γρηγορότεροι σε σχέση με τους απλούς HDD. Για να καταλάβετε τι εννοούμε, πάμε να κάνουμε μια σύγκριση.Ένας μέσος καλός HDD πιάνει ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων περίπου 175 MB/s. Ένας επίσης μέσος καλός SSD αγγίζει εύκολα τα 500-550 MB/s. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι όταν το σύστημα διαβάζει ή γράφει δεδομένα ταχύτερα θα είναι αυτό που λέμε πάει ''σφαίρα''..
Λίγοι σκέφτονται και το θέμα της διάρκειας ζωής ενός δίσκου.Οι SSD, αντίθετα με τους HDD, δεν διαθέτουν κινούμενα τμήματα, που σημαίνει ότι έχουν και λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν βλάβη. Είναι πιο ευαίσθητοι βέβαια σε αυξομειώσεις τάσης αλλά με ένα UPS ή, έστω ένα πολύπριζο ασφαλείας θα σώσει κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια.
Η εγκατάσταση ενός SSD είναι παιχνιδάκι. Σε ένα desktop, απλά ανοίγετε το tower, συνδέετε τον δίσκο σε τροφοδοτικό και μητρική και τελειώσατε.Η διαδικασία δεν διαφέρει ιδιαίτερα στα laptops, απλά εκεί θα χρειαστεί να είστε λίγο πιο προσεκτικοί και να αντικαταστήσετε τον ήδη υπάρχοντα σκληρό με τον καινούριο σας SSD.Υπάρχουν μάλιστα ειδικά kits που θα σας επιτρέψουν να προσθέσετε τον δίσκο στη θέση του DVD drive του μηχανήματός σας.Σε αναβάθμιση ενός λάπτοπ άλλωστε γράφουμε κι αυτό το άρθρο καθώς ο δίσκος του παρουσιάζει bad sectors με συνέπεια να έρθει το πλήρωμα για την αντικατάστασή του με έναν SSD της Kingston,τον A400
O A400 Solid State  βελτιώνει δραματικά την ανταπόκριση του υπάρχοντος συστήματός σας με απίστευτους χρόνους εκκίνησης, φόρτωσης και μεταφοράς σε σχέση με τους μηχανικούς σκληρούς δίσκους. Τροφοδοτείται από έναν τελευταίας γενιάς ελεγκτή με ταχύτητες έως και 500MB/s για την ανάγνωση και 320MB/s για την εγγραφή. Ο SSD αυτός είναι 10 φορές πιο γρήγορος από ότι ένας παραδοσιακός σκληρός δίσκος με υψηλότερη απόδοση, γρηγορότερη απόκριση multi-tasking και ένα συνολικά πιο γρήγορο σύστημα.

GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.