ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Τι παίρνεις με 1 δολλάριο σε διάφορες χώρες

Εδώ στην Ελλάδα με 73 λεπτά του ευρώ όσο είναι 1 δολλάριο δλδ δεν παίρνεις ούτε μια οδοντόκρεμα αλλά ούτε και οδοντόβουρτσα.Ένα λίτρο γάλα όχι,αν το πάρεις μισό ναι, αλλά θα πιει η μάνα και δε θα φτάσει να δώσει στο παιδί....

Μια πρωτότυπη ιδέα είχε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γιονγκ Κιμ,  για να ευαισθητοποιήσει την διεθνή κοινή γνώμη για την φτώχεια.

Συγκεκριμένα ρώτησε μέσω Twitter «Τι μπορεί να αγοράσει κανείς με 1 δολάριο στη χώρα σας;» (δηλαδή με 73 λεπτά του ευρώ).

Στόχος ήταν να δείξει στους ισχυρούς του πλανήτη πόσο δύσκολα επιβιώνουν οι άνθρωποι στον καιρό της κρίσης και να ευαισθητοποιήσει τους ηγέτες ώστε να βάλουν τέλος στην ακραία φτώχεια πολλών περιοχών της Γης ως το 2030.

Από τις 11 Οκτωβρίου ο λογαριασμός της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank) στο twitter δέχεται απαντήσεις από ανθρώπους όλης της υφηλίου, μαζί με φωτογραφίες των αγαθών, που μπορούν να αγοράσουν με 1 δολάριο.

Σύμφωνα με τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

- Στον Καναδά αγοράζεις μια κονσέρβα φρούτων. Τα φρούτα όμως δε θα είναι και τόσο φρέσκα.

- Στο Μεξικό, τα φρούτα που θα αγοράσεις, θα είναι τουλάχιστον φρέσκα.

- Στις ΗΠΑ μπορεί κανείς να πάρει ένα κουτάκι αναψυκτικού.

- Στη Γουατεμάλα παίρνεις έξι αυγά.

- Στην Αργεντινή αγοράζεις μισό κιλό μπανάνες.

- Στη Βενεζουέλα μπορείς να φουλάρεις έντεκα φορές το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σου.

- Στη Δομινικανή Δημοκρατία  ένα κουτί γάλα.

- Έναν εσπρέσο στην Ιταλία.

- Στην Μεγάλη Βρετανία δεν μπορεί να πάρει τίποτα κανείς με μόνο ένα δολάριο.

- Στη Γαλλία αγοράζεις ένα σελοτέιπ.

- Στην Αρμενία αγοράζει κανείς δύο φραντζόλες ψωμί, ενώ στην Ρωσία  μία. Ανάλογα την περιοχή, αγοράζει δύο ή μία και κάτι και στην Ελλάδα. Στην Τουρκία μπορεί αντίστοιχα να απολαύσει δύο σιμίτια, παραδοσιακά κουλούρια.

- Στην Ινδία  δύο κιλά πορτοκάλια. Αντίστοιχα, στο Πακιστάν θα φάει και κρέας: Μία μερίδα κοτόπουλο μπιριανί (με ρύζι), το οποίο θεωρείται πολυτελές φαγητό στη χώρα. Εναλλακτικά, μπορεί να αγοράσει κι εδώ μια φραντζόλα ψωμί και να του μείνουν και ρέστα.

- Μία σακούλα ψωμί αγοράζει στην Σαουδική Αραβία.

- Στο Κονγκό τρώει φτερούγες από ψητό κοτόπουλο σε πρόχειρο φαγητό στο δρόμο.

- Στην Ουγκάντα αγοράζει δέκα αυγά.

- Στην Μαλαισία με ένα δολάριο μπορείς να απολαύσεις ένα ποτήρι παγωμένο τσάι. Αν θέλεις κάτι ζεστό, πήγαινε Ινδονησία για να φας κοτόπουλο με noodles. Στην Ταϊλάνδη τρως ένα πιάτο τηγανητό κοτόπουλο με ρύζι και βασιλικό.

- Τέλος, στην Αυστραλία,   “Δεν μπορείς να αγοράσεις ούτε ένα λεμόνι, καθώς κοστίζει 1,20 δολάρια”

GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.