ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Δεκάλογος οδηγός για σωστή χρήση μπαταρίας ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η λανθασμένη χρήση της μπαταρίας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να την έχετε μόνο για κανά 2 βδομαδούλες.Ύστερα για να την αγοράσεις θα ψάχνεις στα e-bay διότι αυθεντικιά κάνει όσο το μισό λάπτοπ.  Γιαυτό λοιπόν, ψάξαμε και βρήκαμε χρήσιμες οδηγίες και τρόπους χρήσης της μπαταρίας.Πετάξαμε κάποιες κοτσάνες που ακούσαμε διότι έβγαζαν μάτι.Αντιθέτως προσθέσαμε κάποιες δικές μας 
και έτσι βγήκε αυτός ο δεκάλογος.Οι 10 εντολές λοιπόν ξανάρχονται.

Σεβασμός και τήρηση

1. Πριν την πρώτη χρήση, φορτίστε την μπαταρίας ενώ βρίσκεται στον υπολογιστή πλήρως στο 100%. Κατόπιν, εκφορτίστε την έως το 15% περίπου και φορτίστε την ξανά.
2.Από κει και πέρα όταν έχει περάσει τις 10 φορτίσεις στο 100 % καλό είναι να την φορτίζουμε ως το 98%
3. Σημαντικό είναι να φορτίζετε την μπαταρία σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μεταξύ 10οC και 30οC. Η ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας είναι μεταξύ 10οC και 25οC.
4. Οι νέες μπαταρίες είναι τεχνολογίας Lithium – Ion και άρα δεν έχει το φαινόμενο μνήμης. Το να την εκφορτίζεται πλήρως, μπορεί να της δημιουργήσει πρόβλημα, διότι την φέρνει στα όρια της αντοχής της. Αντί αυτού η σωστή χρήση επιβάλλει να κάνετε περιοδικές εκφορτίσεις έως το 15%-30% και συχνές φορτίσεις.
5. Η μπαταρία δεν πρέπει να μένει μόνιμα στην τροφοδοσία, αλλά να χρησιμοποιείτε όσο πιο συχνά γίνεται.
6. Σε λάπτοπ που χρησιμοποιεί ups η μπαταρία πρέπει να αφαιρείται.
7. Η μπαταρία μπορεί να αφαιρείται ακόμα από τον υπολογιστή σας υπό προϋποθέσεις:
α)  αρχικά πρέπει να είναι πλήρως 100% φορτισμένη,
β)  η αφαίρεση μπορεί να γίνει μόνο στην περίπτωση που το CPU (επεξεργαστής) και ο σκληρός δίσκος ανεβάζει θερμοκρασία πάνω από τους 60οC (παιχνίδια, γραφικές και αρχιτεκτονικές επεξεργασίες, κ.α.),
γ)η υψηλή θερμοκρασία είναι ο ποιο σοβαρός λόγος μείωση της ζωής της μπαταρίας.
8. Αν αποφασίσετε να μην χρησιμοποιήσετε την μπαταρία σας για χρονικό διάστημα μηνών, η μπαταρία πρέπει να φορτιστεί κατ’ ελάχιστον στο 40% και να αποθηκευτεί σε όσο το δυνατόν πιο φρέσκο και ξερό περιβάλλον.
9. Η θερμοκρασία είναι ο χειρότερος εχθρός της μπαταρίας, γιαυτό να μην αφήνετε τον υπολογιστή σας την καλοκαιρινή περίοδο στο αυτοκίνητο σας.
10.Αν χρησιμοποιείται συνέχεια ο φορτιστής ρεύματος, η μπαταρία ΄πρέπει να αφαιρείται, αλλά προσοχή αν υπάρχουν διακοπες ρεύματος θα πρέπει να έχετε ups ειδάλλως μην την βγάζετε καθόλου.
Γ.Λ
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.