ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Εκμάθηση γεωμετρίας και άλγεβρας με το GeoGebra


Το GeoGebra είναι ένα πρόγραμμα για την εκπαίδευση στα μαθηματικά. Συνδυάζει με έναν πρωτότυπο και διαδραστικό τρόπο την γεωμετρία,την άλγεβρα, την χρήση πινάκων και γραφημάτων,
με σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές και τους καθηγητές τους.
Το περιβάλλον του προγράμματος αποτελείται από το πλαίσιο προβολής γραφικών, το πλαίσιο αλγεβρικών εκφράσεων και ένα λογιστικό φύλλο. Μπορείτε να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε πλαίσια ώστε να προσαρμόσετε το περιβάλλον του προγράμματος και να αντιστοιχεί στο επίπεδο εκπαίδευσης που πραγματοποιείται.
Το πρόγραμμα διευκολύνει την δημιουργία μαθηματικών κατασκευών και μοντέλων από τους μαθητές και τους επιτρέπει να τα εξερευνήσουν με διαδραστικό τρόπο, μετακινώντας αντικείμενα και αλλάζοντας παραμέτρους.
Οι μαθηματικές κατασκευές υλοποιούνται με την χρήση γραφικών αντικειμένων όπως σημεία, διανύσματα, ευθύγραμμα και κυκλικά τμήματα καθώς και διαφόρων ειδών συναρτήσεις. Όλα αυτά τα αντικείμενα μπορούν να τροποποιηθούν δυναμικά.
Η εισαγωγή συναρτήσεων και συντεταγμένων μπορεί να γίνει και με απευθείας πληκτρολόγηση. Επιπλέον είναι δυνατή η χρήση μεταβλητών που θα αντιστοιχούν σε αριθμούς, διανύσματα και σημεία.
Έτσι, η λειτουργία του προγράμματος συνίσταται στην αντιστοίχιση μίας μαθηματικής έκφρασης σε κάθε ένα γραφικό αντικείμενο που απεικονίζεται.
Όσον αφορά στους καθηγητές, αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο συγγραφής το οποίο τους βοηθά να δημιουργήσουν διαδραστικές ιστοσελίδες, οι οποίες θα περιέχουν μαθηματικές εργασίες. Οι σελίδες αυτές ονομάζονται δυναμικά φύλλα εργασίας.
Αυτά τα φύλλα εργασίας, αποτελούνται από μία επικεφαλίδα, μια σύντομη επεξήγηση, το δυναμικό πλαίσιο της άσκησης, καθώς και διάφορες οδηγίες για την ολοκλήρωση της κάθε εργασίας.
Το πλεονέκτημα που παρέχουν τα δυναμικά αυτά φύλλα εργασίας, είναι ότι δεν χρειάζεται οι μαθητές να γνωρίζουν την λειτουργία του προγράμματος. Επίσης επειδή είναι σε μορφή ιστοσελίδων, μπορούν να διανεμηθούν αυτόνομα, μέσω τοπικού δικτύου υπολογιστών ή ακόμα και να ενσωματωθούν σε κάποια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.
Μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί η μεγάλη αποδοχή του προγράμματος καθώς και το πλούσιο εκπαιδευτικό και βοηθητικό υλικό που περιέχεται στην ιστοσελίδα του.
Πληροφορίες εγκατάστασης:
Το πρόγραμμα διατίθεται για χρήση μέσω του προγράμματος περιήγησης (browser) χωρίς εγκατάσταση στον υπολογιστή σας. Αν θέλετε μπορείτε να κατεβάσετε και το αντίστοιχο αρχείο εγκατάστασης που ονομάζεται offline installer ή την portable έκδοση για τοποθέτηση σε ένα USB
Πηγαίνετε στην επίσημη ιστοσελίδα ΕΔΩ

Ετικέτες
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.