ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Εντυπωσιακή σχεδίαση καιι δημιουργία εντύπων με το Scribus

Εντυπωσιακή σχεδίαση και δημιουργία εντύπων τώρα πανεύκολα με το Scribus.Πρόκειται για ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, με τόσο πλούσια χαρακτηριστικά και δυνατότητες, που θα δυσκολευτείτε να πιστέψετε ότι προσφέρεται δωρεάν.
Διαθέτει ένα λειτουργικό περιβάλλον, χωρίς περιττά στοιχεία, το οποίο επικεντρώνεται στο έντυπο που σχεδιάζετε. Θα βρείτε την βασική εργαλειοθήκη στο επάνω μέρος και τα κουμπιά πλοήγησης στο κάτω. Επιπλέον, υπάρχουν διάφορα παράθυρα με πληροφορίες και επιλογές, τα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε ελεύθερα σε όποιο σημείο της οθόνης σας βολεύει.
Τα έντυπα που μπορείτε να σχεδιάσετε με την βοήθεια του Scribus περιλαμβάνουν επαγγελματικές ή ευχετήριες κάρτες, καταλόγους προϊόντων, διαφημιστικά φυλλάδια (brochures), ενημερωτικά δελτία (newsletters) ακόμα και ολόκληρα βιβλία.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα αντικείμενα για να στήσετε το έντυπό σας, όπως πλαίσια κειμένου, πίνακες, εικόνες και διαφόρων ειδών και σχημάτων γραφικά.
Ένα από τα μεγάλα ατού του προγράμματος, είναι η δυνατότητα τοποθέτησης των διαφόρων αντικειμένων πάνω στην σελίδα με εξαιρετική ακρίβεια. Επιπλέον μπορείτε να τα στοιχίσετε μεταξύ τους ή σε σχέση με την σελίδα, με πολλούς τρόπους.
Όσον αφορά τα κείμενα που αποτελούν το βασικό στοιχείο των εντύπων οι δυνατότητες είναι επίσης πολλές. Ξεχωρίζει η ικανότητα να μοιράζετε το κείμενο σε διάφορα πλαίσια, τα οποία είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους και το μεταφέρουν ανάλογα με το μέγεθός τους. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι γνωστό και απαραίτητο στα προγράμματα αυτού του είδους (desktop publishing) και ονομάζεται text flow.
Για την λειτουργία και την ρύθμιση των διαφόρων εργαλείων αλλά και των αντικειμένων του εντύπου σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινούμενο παράθυρο με τον τίτλο properties κάνοντας δεξί κλικ σε κάποιο από αυτά. Από εκεί μπορείτε να αλλάξετε χρώματα γραμματοσειρές και διάφορες άλλες ιδιότητες, ώστε να τα μορφοποιήσετε κατάλληλα.
Πολύ χρήσιμη δυνατότητα είναι και η δημιουργία διαδραστικών φορμών pdf. Μπορείτε να εισάγετε πεδία εισαγωγής, λίστες επιλογών και κουμπιά ενεργειών. Τις φόρμες αυτές μπορείτε να τις διανείμετε, να τις συμπληρώνουν οι χρήστες και να σας τις αποστέλλουν ενημερωμένες.
Επίσης υποστηρίζεται η χρήση scripts, γραμμένα με την γλώσσα python. Τα scripts αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αυτοματοποίηση του προγράμματος και την εκτέλεση διαφόρων συχνά εκτελούμενων εργασιών.
Για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας, απλά κατεβάστε το κατάλληλο αρχείο και αφού το εκτελέσετε, ακολουθήστε τα βήματα του οδηγού.
Για την πλήρη αξιοποίηση του προγράμματος, είναι χρήσιμο να εγκαταστήσετε και την Ghostscript, που είναι μια βιβλιοθήκη η οποία θα σας επιτρέψει να επεξεργαστείτε αρχεία pdf και eps.
Αν σας ενδιαφέρει πατήστε εδώ και στην σελίδα που θα πάτε κατεβάστε την 32bit ή την 64bit έκδοση

Ετικέτες
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.