ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Ποιες αποδείξεις θα μετρούν στην εφορία το 2014.Η τελική ρύθμιση

Στο 100% της αξίας τους θα μετρούν και φέτος αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές σχετικά με πέρυσι. Παρ’ όλα αυτά, οι φορολογούμενοι έχουν φέτος υποχρέωση να συλλέξουν μικρότερης αξίας αποδείξεις, αφού το σχετικό όριο έχει μειωθεί από το 25% στο 10%. Ανώτατο όριο απαιτούμενων δαπανών 
 είναι και πάλι τα 10.500 ευρώ, ενώ για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους (καθώς μόνο αυτούς αφορά η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων) συλλέξουν χαμηλότερης αξίας αποδείξεις, στη διαφορά επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 22%.
Η μείωση του ορίου όμως σε συνδυασμό με το γεγονός ότι περνούν ακέραιες οι αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα καθιστά σχεδόν αδύνατο το ενδεχόμενο να υπάρξει φορολογούμενος ο οποίος θα υποστεί ποινή φόρου.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη ορίζεται ότι και κατά την τρέχουσα χρήση οι αποδείξεις που απαιτείται να προσκομίσει ο φορολογούμενος από αγορές ειδών διατροφής και καυσίμων θα υπολογίζονται στο σύνολό τους.
Προκειμένου το ποσό μείωσης φόρου που προκύπτει με βάση την κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων να διατηρηθεί ακέραιο, ο φορολογούμενος απαιτείται να προσκομίσει αποδείξεις σε ποσοστό 10% του δηλούμενου και φορολογούμενου ατομικού εισοδήματος και μέχρι του ποσού των 10.500 ευρώ.
Το ποσό των αποδείξεων που προσκομίζονται γίνεται αποδεκτό μόνο εφόσον έχει περιληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση, λογίζεται συνολικά και για τους δύο συζύγους και επιμερίζεται μεταξύ τους ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με την κλίμακα ατομικό εισόδημα.
Οι αποδείξεις που προσκομίζονται πρέπει να αφορούν αγορές αγαθών και υπηρεσιών και συγκεκριμένα:
• Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά
• Αλκοολούχα ποτά και καπνός
• Ένδυση και υπόδηση
• Στέγαση (μόνο οι υπηρεσίες και τα είδη επισκευής και συντήρησης κατοικίας)
• Διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες
• Μεταφορές (μόνο οι μεταφορές πραγμάτων, η συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου/μοτοσικλέτας, τα ανταλλακτικά, τα καύσιμα, τα λιπαντικά, το αντιψυκτικό και η μίσθωση ταξί)
• Αναψυχή, πολιτιστικές δραστηριότητες (δεν λαμβάνονται υπόψη οι εισφορές στη Δημόσια Τηλεόραση και σε συνδρομητικά κανάλια)
• Εκπαίδευση (μόνο τα δίδακτρα φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών)
• Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια
• Άλλα αγαθά και υπηρεσίες (δεν λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες για κάθε είδους ασφάλιση)».
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.