ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Ηλεκτρονικό πόθεν έσχες από την επόμενη χρονιά.

Τo "Ηλεκτρονικό Πόθεν Έσχες", που θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2015, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων από τον επικεφαλής της Χ. Τσαβδάρη και τη συμμετοχή του υφυπουργού Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνη του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, Λ. Ρακιντζή και του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας, Π. Σούρλα.
Από το 2015, οι δηλώσεις "Πόθεν Έσχες" από όλους τους υπόχρεους θα υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο σε έναν και μοναδικό κόμβο. Με τον τρόπο αυτό, εκτιμάται ότι θα αντιμετωπισθεί η γραφειοκρατία, θα απλοποιηθεί η διαδικασία και θα γίνονται πιο εύκολες οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις.
Η ηλεκτρονική υποβολή των πόθεν εσχες θα βοηθήσει, ώστε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να έχουν τη δυνατότητα άμεσα να εντοπίζουν ποιοι υπόχρεοι δεν υπέβαλαν δήλωση, καθώς και τις διαφορές, την προσαύξηση της περιουσίας τους σε σχέση με τις προηγούμενες δηλώσεις τους, αλλά και ασυμφωνίες με την πραγματική περιουσιακή κατάστασή τους, όπως αυτή προκύπτει από τα στοιχεία που έχει ήδη στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών, μέσω τραπεζών, υποθηκοφυλακείων και συμβολαιογράφων.
Όπως επισήμανε ο κ. Μαυραγάνης, "η διαφθορά είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζουν όλες οι κοινωνίες, άλλες σε μεγαλύτερο και άλλες σε μικρότερο βαθμό. Η παρούσα κυβέρνηση έμπρακτα τόσο με θεσμοθέτηση οργάνων, όπως ο ειδικός συντονιστής για την καταπολέμηση της διαφθοράς και ο εισαγγελέας διαφθοράς όσο και με μία σειρά από πρακτικές, έχει εστιάσει στην αποτελεσματική αντιμετώπισή της".

Και πρόσθεσε: "Το πόθεν έσχες, ως όρος και διαδικασία ήταν κοντά στο όριο της απαξίωσης. Πρόσφατα, ξαναβρήκε τη χαμένη του αίγλη και σημασία. Η υποχρέωση υποβολής και ελέγχου πόθεν έσχες, μετά από πολλές κοπιώδεις προσπάθειες των δικαστικών και ελεγκτικών μηχανισμών, έφερε τα πρώτα αποτελέσματα. Πρόσφατα, άρχισε να γίνεται ορατό στον Έλληνα πολίτη ότι υπάρχει και η ερώτηση «πόθεν» και όχι απλώς η δήλωση «έσχες»".
Σύμφωνα με τον ίδιο, "το βασικό στοιχείο της ιδέας του πόθεν έσχες είναι μία αλγεβρική εξίσωση. Δεν μπορεί η συνολική περιουσιακή κατάσταση ενός πολίτη το νέο έτος να είναι μεγαλύτερη από αυτή που είχε το προηγούμενο έτος, προσθέτοντας τα διάφορα εισοδήματα του και αφαιρώντας το κόστος διαβίωσης. Κι, όμως, αυτή την απλή εξίσωση επιθυμούμε να την εφαρμόσουμε πιο αποτελεσματικά, αυτόματα και σε ευρεία κλίμακα. Αυτή την αυτοματοποιημένη μαζική και ταχύτατη εφαρμογή της παραπάνω εξίσωσης έρχεται ουσιαστικά να υλοποιήσει το εν λόγω σύστημα.
Εκτός, όμως, από τον έλεγχο, το σύστημα θα προσφέρει και ένα μοναδικό σημείο υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες. Επομένως, μειώνουμε τη γραφειοκρατία και τις πολλαπλές υποβολές χειρόγραφων δηλώσεων. Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο, θα έχουμε αυτόματα τον έλεγχο των υπόχρεων. Θα ξέρουμε, δηλαδή, αν κάποιος υπόχρεος δήλωσης πόθεν έσχες υπέβαλε ή όχι" σημείωσε ο κ.Μαυραγάνης.
Καταληκτικά, επισήμανε ότι "είναι προφανές ότι θα γίνεται διασταύρωση με τα φορολογικά στοιχεία που υπάρχουν στο υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, προτείνω στα μέλη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του πόθεν έσχες και τα στελέχη που υλοποιούν το έργο να εξετάσουν την απάλειψη της υποβολής στο πόθεν έσχες των φορολογικών στοιχείων που έχουν ήδη υποβληθεί με τις φορολογικές δηλώσεις".
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.