ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Ο αφρικανικός χαμαιλέων στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας

Ο αφρικανικός χαμαιλέων αλλάζει χρώμα ανάλογα με τη διάθεσή του και τη προσαρμογή στο περιβάλλον του. Ο τρόπος με τον οποίο έφτασε ο Αφρικάνικος Χαμαιλέων στην περιοχή της Πύλου παραμένει ένα μυστήριο. Μία πιθανότητα είναι να τον έφεραν από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου οι Ρωμαίοι, που είναι γνωστό ότι διατηρούσαν αυτά τα ζώα ως κατοικίδια.
Η Πύλος είναι μοναδικό μέρος της Ευρώπης στο οποίο ζει ο Αφρικάνικος Χαμαιλέων. Αυτά τα δενδρόβια ερπετά είναι γνωστά για την ικανότητά τους να πιάνουν έντομα με τις μακριές τους γλώσσες και να αλλάζουν γρήγορα χρώμα. Είναι λιγότερο γνωστό το γεγονός ότι το χρώμα χρησιμοποιείται περισσότερο ως μέσον επικοινωνίας και μόνο δευτερευόντως ως αμυντική στρατηγική. Οι Αφρικανικοί Χαμαιλέοντες στην πραγματικότητα “μιλάνε” με τα χρώματα: κατά την αναπαραγωγική περίοδο, τα αρσενικά υιοθετούν ένα ανοιχτό πράσινο χρώμα για να δείξουν στα θηλυκά την επιθυμία τους για ζευγάρωμα, αν τα θηλυκά γίνουν μαύρα, στέλνουν, με τον τρόπο αυτό, το μήνυμα “μείνε μακριά μου!” και είναι έτοιμα για μάχη, αν χρειαστεί. Αλλά αν, αντίθετα, πάρουν ένα ανοιχτό γκρι χρωματισμό, δηλώνουν ότι είναι έτοιμα να δεχτούν το φλερτάρισμα των αρσενικών. Έπειτα, δύο μέρες μετά τη συνουσία, παίρνουν ένα όμορφο χρωματισμό με κίτρινες και τιρκουάζ κάθετες ρίγες, ο οποίος δείχνει ότι έχουν γονιμοποιηθεί. Οι Αφρικάνικοι Χαμαιλέοντες μπορεί να φτάσουν τα 47 εκ. σε μήκος και γεννούν μέσα στο χώμα 20 ως 90 αβγά. Ύ στερα από 11 μήνες επώασης, οι νεαροί χαμαιλέοντες αναδύονται μέσα στο χώμα και σκαρφαλώνουν αμέσως στην κοντινότερη βλάστηση, καθώς είναι ήδη τελείως ανεξάρτητοι. Τα τελευταία 20 χρόνια, ο βιότοπος του χαμαιλέοντα στην περιοχή της Πύλου έχει συρρικνωθεί σημαντικά, κυρίως λόγω της εντατικοποίησης της γεωργίας. Ο υδροβιότοπος της Γιάλοβας αποτελεί προστατευόμενη περιοχή αφού ανάμεσα στα καταμετρημένα είδη έχουν βρεθεί αρκετά που ανήκουν στην απειλούμενη ελληνική ορνιθοπανίδα.
.
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.