ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο δοκιμαστικά ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις πρωτοσέλιδα.Μεσσηνία ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά τραγελαφικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Στροφή στα βιολογικά προϊόντα

Τα φρούτα και λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ιδιότητες σε σχέση με τα συμβατικής καλλιέργειας προϊόντα.
Μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Νιούκασλ στην Αγγλία, με επικεφαλής τον καθηγητή Carlo Leifert, προχώρησε στην ανάλυση 343 προηγούμενων ερευνών που έχουν γίνει σε όλον τον κόσμο, αναζητώντας να «ανακαλύψει» τη σύνθεση των προϊόντων βιολογικών και των συμβατικών καλλιεργειών.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αν εντάξει κανείς στη διατροφή του φρούτα, λαχανικά και δημητριακά βιολογικής προέλευσης, θα αυξήσει σε μεγάλο βαθμό την πρόσληψη αντιοξειδωτικών ουσιών από τον οργανισμό του.
Τα υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών –τα οποία έχουν αναγνωριστεί ως ωφέλιμα στην πρόληψη κατά του καρκίνου- ισοδυναμούν με δύο επιπλέον μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα.
«Η μελέτη μας καταδεικνύει, ότι επιλέγοντας κανείς προϊόντα που έχουν παραχθεί σύμφωνα με τους κανόνες της βιολογικής γεωργίας, μπορεί να αυξήσει τη συνολική ποσότητα των ωφέλιμων αντιοξειδωτικών ουσιών στον οργανισμό του και να μειώσει την έκθεσή του σε τοξικά βαρέα μέταλλα» εξήγησε ο καθηγητής, μιλώντας στην εφημερίδα Daily Mail.
«Η διαμάχη μεταξύ των βιολογικών και μη οργανικών προϊόντων κρατεί καλά εδώ και δεκαετίες, με την Υπηρεσία Προδιαγραφών Τροφίμων να υποστηρίζει ότι τα βιολογικά προϊόντα δεν παρέχουν σημαντικά διατροφικά πλεονεκτήματα» είπε ακόμη και κατέληξε: «Τα στοιχεία από την έρευνά μας, όμως, είναι συντριπτικά».
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.