ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Τα οφέλη της πιπεριάς

Η πιπεριά αποτελεί ένα αγαπημένο λαχανικό, τόσο για μαγείρεμα όσο και ως συστατικό μιας σαλάτας.
Περιέχει λίγες θερμίδες και αυξημένη αντιοξειδωτική δράση.
Είναι μια εξαιρετική πηγή καροτενοειδών
 όπως το α-καροτένιο, το β-καροτένιο, το λυκοπένιο, η λουτεΐνη και βιταμίνης Ε, συστατικά τα οποία παρέχουν μια σημαντική αντιφλεγμονώδη προστασία και αντιοξειδωτικά οφέλη για την υγεία
Η μέτρια πιπεριά παρέχει το7% της συνολικής πρόσληψης βιταμίνης C της οποίας η περιεκτικότητα αυξάνεται με την ωρίμανση του λαχανικού.
Ωστόσο χρειάζεται προσοχή κατά το μαγείρεμα, καθώς η αυξημένη θερμότητα μπορεί να καταστρέψει ορισμένα από τα θρεπτικά της συστατικά, γι’ αυτό είναι προτιμότερο να καταναλώνεται σε ωμή μορφή ή να μαγειρεύεται σε χαμηλή θερμοκρασία και για μικρό χρονικό διάστημα.

GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.