ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Τα καλά του τρεξίματος..

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι άνθρωποι που τρέχουν κάθε μέρα έστω και λίγο ή με αργό ρυθμό, κινδυνεύουν λιγότερο από πρόωρο θάνατο, σε σχέση με όσους δεν τρέχουν καθόλου.Μόλις πέντε λεπτά 
τρέξιμο την ημέρα αρκούν για να μειωθεί ο κίνδυνος θανάτου από καρδιαγγειακή ή άλλη αιτία, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία διαπιστώνει ότι το τρέξιμο βοηθάει στην μακροζωία.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Ντακ - Τσουλ Λι του Τμήματος Κινησιολογίας του Πανεπιστημίου της Αϊόβα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, μελέτησαν πάνω από 55.000 άτομα ηλικίας 18 έως 100 ετών για μια περίοδο 15 ετών, για να διαπιστώσουν κατά πόσο υπάρχει σχέση ανάμεσα στο τρέξιμο και στην μακροζωία.
Από τα άτομα αυτά, τα 3.413 πέθαναν στη διάρκεια της μελέτης και, από αυτούς τους θανάτους, οι 1.217 οφείλονταν σε καρδιαγγειακά αίτια.
Από το σύνολο του δείγματος, ένας στους τέσσερις ανθρώπους (ποσοστό 24%) είχε τη συνήθεια να τρέχει στον ελεύθερο χρόνο του.
Η ανάλυση έδειξε ότι όσοι έτρεχαν, είχαν κατά μέσο όρο 30% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία και 45% μικρότερο κίνδυνο θανάτου ειδικότερα από καρδιαγγειακή αιτία (έμφραγμα ή εγκεφαλικό), σε σχέση με όσους δεν είχαν αναπτύξει τη συνήθεια να τρέχουν.
Όσοι έτρεχαν, ζούσαν κατά μέσο όρο τρία χρόνια παραπάνω, σε σχέση με όσους δεν έτρεχαν.
Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι, από άποψη προστασίας της δημόσιας υγείας, το τρέξιμο είναι εξίσου σημαντικό με την μείωση της παχυσαρκίας, του καπνίσματος, της υπέρτασης κ.α.
Τόνισαν ακόμη ότι, όπως φαίνεται από τα νέα ευρήματα, το τρέξιμο ωφελεί εξίσου άνδρες και γυναίκες, ανεξάρτητα από ηλικία, βάρος, κατάσταση υγείας και συνήθειες (αλκοόλ, τσιγάρο κλπ).
Η μελέτη έδειξε ότι ακόμη και όσοι τρέχουν μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα, λιγότερα από δέκα χιλιόμετρα την ώρα, έχουν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου.
Επίσης, όσοι τρέχουν λιγότερο από μία ώρα την εβδομάδα, έχουν σχεδόν ίδιο όφελος από άποψη μειωμένης θνησιμότητας με κάποιον που τρέχει πάνω από τρεις ώρες την εβδομάδα.
Κατά τους ερευνητές, αυτό πιθανώς σημαίνει ότι, στην περίπτωση του τρεξίματος, το περισσότερο δεν σημαίνει κατ' ανάγκη και καλύτερο.
Τα μεγαλύτερα οφέλη φάνηκαν να έχουν, όσοι έτρεχαν συστηματικά για πάνω από έξι χρόνια, εμφανίζοντας κατά μέσο όρο μείωση 50% του κινδύνου πρόωρου θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια και μείωση 29% από άλλη αιτία.
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.