ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Kινητά τηλέφωνα.Ούτε αθώα μπορεί να τα πει κανείς αλλά ούτε ένα είδος προς αποφυγή.

 Όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα κινητά όλοι μιλούσαν με φόβο για την ακτινοβολία που εκπέμπουν και για το αν θα αποδειχθούν τα κινητά θανάσιμα για τους χρήστες. Μερικοί υποστηρίζουν ότι τα κινητά είναι ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα με πειραματόζωα τους ίδιους τους χρήστες.Τα κινητά τηλέφωνα δεν λειτουργούν
με μαγικά, ούτε με κάποια ανώτερη δύναμη. Για να λειτουργήσουν και να μεταδώσουν όλες αυτές τις πληροφορίες εκπέμπουν ακτινοβολία, οπότε όχι, δεν είναι 100% προϊόν συνωμοσίας οι ανησυχίες, οι προειδοποιήσεις και ορισμένες απαγορεύσεις, ερευνητών και ιατρών.
Επειδή σίγουρα μας φαίνεται αδύνατο το να απαλλαγούμε από τα κινητά μας τηλέφωνα, παρακάτω ακολουθούν μερικοί απλοί τρόποι για να μπορέσουμε τουλάχιστον να μειώσουμε την ακτινοβολία που δεχόμαστε σε καθημερινή βάση.

1) Περιορίστε τις κλήσεις σας, ή αν αυτό δεν είναι εφικτό, κάντε τις όσο πιο σύντομες μπορείτε.
2) Χρησιμοποιήστε Hands Free ή κάποια συσκευή bluetooth, έτσι ώστε να υπάρχει επαρκής απόσταση ανάμεσα στο κινητό τηλέφωνο και σε ζωτικά σας όργανα, όπως καρδιά και εγκέφαλος.
3) Όσον αφορά τα κινητά, είναι καλύτερο να γράφεις παρά να μιλάς. Χρησιμοποιήστε τα μηνύματα ως μέσω επικοινωνίας, όποτε αυτό είναι εφικτό. Η ακτινοβολία που εκπέμπεται είναι πολύ μικρότερη σε ποσότητα και διάρκεια σε σύγκριση με αυτή που εκπέμπεται όταν μιλάτε.
4) Επικοινωνήστε μόνο όταν υπάρχει δυνατό σήμα. Όσο πιο αδύναμο είναι το σήμα σας, τόσο πιο μεγάλη είναι η ακτινοβολία που εκπέμπεται καθώς το κινητό καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να πραγματοποιήσει την κλήση και να λάβει τα κατάλληλα σήματα από τις κεντρικές κεραίες εκπομπής σήματος. Το ίδιο συμβαίνει και όταν βρίσκεστε μέσα στο αυτοκίνητο ή στον ανελκυστήρα της οικοδομής σας.
5) Μην περπατάτε την ώρα που κάνετε μια κλήση ή όταν ήδη έχετε πραγματοποιήσει μια κλήση. Την στιγμή που περπατάτε η τοποθεσία σας αλλάζει συνεχώς με αποτέλεσμα το κινητό να εκπέμπει περισσότερη ακτινοβολία.
6) Περιμένετε πρώτα να ολοκληρωθεί η διαδικασία κλήσης (να αρχίσει δηλαδή να "καλεί") και μετά βάλτε το τηλέφωνο στο αυτί σας. Την ώρα που εσείς πατάτε το κουμπί "κλήση" το κινητό σας καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να συνδεθεί με τις κεντρικές κεραίες που θα μεταδώσουν την κλήση.
7) Μην τοποθετείτε το κινητό σας σας στις τσέπες του παντελονιού ή του πουκαμίσου σας. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ακόμα και για την πρόκληση στειρότητας μετά από εκτεταμένη έκθεση της περιοχής εκείνης, στην ακτινοβολία του  κινητού.
8) Το κινητό δεν είναι παιχνίδι για τα παιδιά. Τα παιδιά θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα κινητά ΜΌΝΟ σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και όχι για να παίξουν ή να μιλήσουν.
9) Απομακρύνετε ή απενεργοποιήστε τα κινητά την ώρα που κοιμάστε, το μόνο που κάνουν είναι να σας διαταράσσουν την ηρεμία.
10) Προτιμήστε κινητά χαμηλής ακτινοβολίας, υπάρχει ποικιλία και ίσως να καλύπτουν όλες τις ανάγκες σας. Οπότε ξανασκεφτείτε το.
Οι αόρατοι κίνδυνοι , που κρύβουν τα κινητά είναι πολλοί. Όλοι μας οφείλουμε να ενημερωθούμε πλήρως και να σταματήσουμε να τους αγνοούμε.

GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.