ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Μερικά πράγματα που πρέπει να προσέχουμε όταν δημοσιεύουμε στα social media

Η Προστασία Προσωπικών Δεδομένων δεν είναι πολλές φορές ακριβώς αυτό που λέει...Και πολλές φορές
Γ.Λ
  εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να μας  προστατεύσει.
Η προσωπική προστασία προσωπικών δεδομένων για τον καθένα μας είναι η καλύτερη..Κι αυτή,για να μην πέσουμε θύματα από επιτήδειους στη χρήση του διαδικτύου.Είναι αλήθεια  πως οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτό. Αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορούμε εμείς οι ίδιοι να κάνουμε ώστε να προστατέψουμε τον εαυτό μας.
Βεβαιωνόμαστε καταρχήν  ότι δεν έχουμε ποτέ στο παρελθόν δημοσιεύσει κάτι από τα πιο κάτω πραγματάκια με λαθάκια που θα πούμε ώστε να φροντίσουμε να μην το κάνουμε ούτε στο μέλλον.
1.Κωδικοί πρόσβασης
Δημιουργείστε κωδικούς με συνδυασμό γραμμάτων και αριθμών είναι πιο σχετικά ασφαλέστεροι.Όταν οι υπηρεσίες ζητούν κι ερωτήσεις ασφαλείας να ξέρετε είναι πιο σοβαρές και καλό είναι να μην νευριάζετε και να συμπληρώνετε τις ερωτήσεις..
Τι θα συμβεί αν σας σπάσουν τον κωδικός σας το καταλαβαίνετε..Γι αυτό συνιστούμε όταν έχετε κωδικούς κυρίως σε τράπεζες ή σε υπηρεσίες που κινείστε με πληρωμές πλαστικού χρήματος καλό είναι να τους αλλάζετε κάθε 6μηνο ή έτος
2.Τη διεύθυνση του σπιτιού και της εργασίας σας
«Ποιος το κάνει αυτό;», θα αναρωτιέστε. Εδώ όμως δεν εννοούμε μόνο την αναφορά ολόκληρης της διεύθυνσης στο προφίλ σας αλλά και την ανάρτηση φωτογραφιών που εμπεριέχουν συντεταγμένες που μπορεί να «προδώσουν» τη διεύθυνσή σας, χωρίς καν να το καταλάβετε. Επίσης λάβετε υπόψη ότι μπορεί κάποιος φίλος σας να κάνει check in για παράδειγμα με εργαλεία του διαδικτύου (street view, view road)και να επισημάνει το σπίτι σας. Και μάλιστα χωρίς την άδειά μας. Δεν είναι τόσο απλό, όσο νομίζουμε.
Λένε ότι όταν οι ιδιοκτήτες λείπουν για πολύ καιρό σε διακοπές, το σπίτι τους αποτελεί πρόκληση για τους ληστές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το πείτε σε κανέναν ή να μην δημοσιεύετε καθόλου φωτογραφίες από τις διακοπές σας απλά πείτε το μόνο σε κοντινούς ανθρώπους και μην κάνετε κοινοποιήσεις παρουσίας (check ins.)
3.Φωτογραφίες ανήλικων παιδιών
Οποιεσδήποτε αναφορές αφορούν τα παιδιά, χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Δυστυχώς όμως στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν ανενόχλητοι οι παιδεραστές, οι παιδόφιλοι και οι groοmers, αυτοί που αποπλανούν ανήλικους µε σκοπό τη σεξουαλική κακοποίηση.Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται από παιδιά πρέπει ελέγχονται από γονείς υποχρεωτικά.Το καλύτερο βέβαια είναι για να μην έχουν τον συνεχή έλεγχο η συνεχής εκπαίδευση του παιδιού ώστε να προφυλάσσεται από τους κινδύνους.Αυτό είναι πρωτεύον επιτακτικό και αναγκαίο διότι το διαδίκτυο έχει τόση δυναμική επέκταση και μαγεία που δεν μπορεί να αντισταθεί σε κάθε τύπου απαγορεύσεις τιμωριών και ορίων ηλικίας.
4.Γυμνές ημίγυμνες φωτογραφίες
Υποθέτουμε ότι έτσι κι αλλιώς δεν δημοσιεύετε γυμνές σας φωτογραφίες στο Instagram, το Facebook, ή το Twitter.
Κάποιες ημίγυμνες που ενδεχομένως τις βλέπετε πιο αθώες είναι ταυτόχρονα πιο απλές σε επεξεργασία πλέον γυμνού στο photoshop..
Δεν ξεχνάμε όμως ότι ο διπλανός-ή  μας που κάνουμε παρέα κουβαλάει κινητό τηλέφωνο.Αν το ξεχάσετε αυτό και βρεθείτε σε ιδιαίτερες στιγμές ίσως αυτό το κινητό αποθανατίσει σκηνές που για κάποιους μετέπειτα λόγους θα θέλει να τις δημοσιεύσει.Στο άκουσμά τους και μόνο θα τρομάξετε πιο πολύ κι από τον να βλέπατε βρυκόλακα.Προσοχή...
5.Chat Skype Viber
Κι ακόμα καλύτερο είναι να μην χρησιμοποιείτε ούτε το   chat, skype viber για να προωθήσετε μια πιο αποκαλυπτική φωτογραφία σας στον οποιονδήποτε. Είναι υπηρεσίες στις οποίες καλό είναι να μην έχετε τυφλή εμπιστοσύνη γιατί δεν γνωρίζετε την εξέλιξη.Και κάτι άλλο.Ότι δημοσιεύεται στο διαδίκτυο μένει έστω κι αν εσείς μετά από μια μέρα το σβήσατε..Μπορεί στους φίλους σας να μην είναι ορατά ..αλλά σε κάποιους άλλους ΕΙΝΑΙ..
Ετικέτες
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.