ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Επιλογή συγκεκριμένου προγράμματος για άνοιγμα αρχείου.

 Αν για κάθε αρχείο το σωστότερο ήταν να ανοίγει με ένα μόνο κατάλληλο πρόγραμμα που έχουμε στον υπολογιστή εν τούτοις δεν
Γ.Λ
είναι λίγες οι φορές που χρησιμοποιούμε περισσότερα.
 Έτσι όταν κάνουμε διπλό κλικ σε ένα αρχείο ήχου, σε ένα έγγραφο του Word, μια φωτογραφία σε ένα βίντεο στον υπολογιστή μας, τα Windows φροντίζουν να ανοίξουν το κάθε αρχείο με το κατάλληλο πρόγραμμα με βάση την επέκταση του, δηλαδή αντιστοίχως (.mp3, .docs, .png, .mp4,  ). Κάθε επέκταση ενός αρχείου, δηλαδή, αντιστοιχίζεται με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τα πράγματα όμως μπερδεύονται όταν για παράδειγμα κάποιος έχει 3 ή και περισσότερα προγράμματα στον υπολογιστή του που ανοίγουν τα μουσικά αρχεία. Τον wmp τον  vlc τον winamp και τον mpc. Αν δεν γίνει κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση ένα αρχείο μουσικής mp3 ο υπολογιστής κάποια στιγμή θα του το ανοίξει με τον wmp ενώ αυτός θα προτιμούσε να άνοιγε με άλλον player παράδειγμα  τον vlc.

Αυτή τη ρύθμιση για ποια προγράμματα θα ανοίγουν αυτόματα   επεκτάσεις αρχείων που θα επιλέγαμε εμείς είναι εύκολη και συνοψίζεται σε 4 μόνο βήματα.Πάμε να τα δούμε.

1. Πατούμε δεξί κλικ σε ένα αρχείο που επιθυμούμε ώστε να δούμε την επιλογή ΄΄Άνοιγμα με ..΄΄  και πατούμε στην Επιλογή προεπιλεγμένου προγράμματος που μας προτείνει δεξιότερα. Ανάλογα με τον τύπο του αρχείου ενδέχεται να δούμε μόνο την επιλογή  Άνοιγμα με ένα μόνο πρόγραμμα ενώ ο υπολογιστής διαθέτει περισσότερα..Εδώ θα συνεχίσουμε χειροκίνητα..


2. Στο παράθυρο δεξιά που είπαμε  θα εμφανιστούν   κάποια προτεινόμενα προγράμματα για τα αρχεία με τη συγκεκριμένη επέκταση. Πατώντας στο βελάκι της κατηγορίας ΄΄Άλλα προγράμματα΄΄  εμφανίζονται περισσότερες επιλογές. Αν δεν βρούμε το πρόγραμμα που ψάχνουμε πατούμε στο κουμπί ΄΄Αναζήτηση΄΄   ώστε να το αναζητήσουμε στον υπολογιστή μας.Αυτό γίνεται απαραίτητο για προγράμματα που έχουμε φορητά και που δεν έχουν γίνει εγκατάσταση..
3. Αφού βρήκαμε το πρόγραμμα, τικάρουμε στη συνέχεια την επιλογή ΄΄Άνοιγμα αυτού του είδους αρχείου πάντα με το επιλεγμένο πρόγραμμα΄΄  ώστε κάθε φορά να ανοίγουν τα παρόμοια αρχεία με το πρόγραμμα που επιλέξαμε.
4. Πατούμε ΟΚ για να αποθηκευτούν οι αλλαγές μας.
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.