ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Τι να διαλέξω Desktop, Tablet ή Laptop;

Αυτό το ερώτημα απασχολεί πολλούς, μαθητές, γονείς αλλά και επαγγελματίες που προσπαθούν να εντοπίσουν την καλύτερη
Γ.Λ
λύση για τις ανάγκες τους.Το πρώτο που μπορεί να πει κανείς γενικότερα είναι ότι η ιδανικότερη λύση για τον καθένα είναι διαφορετική και ποικίλλει κατα περίπτωση.Δύο σημαντικοί παράγοντες που παίζουν ρόλο  στην επιλογή έχουν να κάνουν με το τι ακριβώς ζητούν οι χρήστες να τους προσφέρει η συσκευή.Αν θέλουν μόνο για παράδειγμα να σερφάρουν και να ανταλλάσουν email η επιλογή ενός τάμπλετ θα ήταν ιδανική.Αν θέλουν όμως ενα πανίσχυρο μηχάνημα με δυνατή επεξεργαστική ισχύ ώστε να επιδοθούν σε παιχνίδια ή σε ανάπτυξη εφαρμογών και πολλά πολλά άλλα ένα desktop θα ήταν απαραίτητο.Φανταστείτε έναν developer να του δώσεις ένα τάμπλετ ώστε να κάτσει να ασχολήθεί για μια σοβαρή εφαρμογή.
Η κίνησή του μάλλον θα είναι να το πιάσει από τ'αυτί και να το πετάξει από κανένα παράθυρο..
Θέλω συνοπτικά πιο κάτω χωρίς να κουράσω  να θυμίσω κάποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των συσκευών ώστε να υπάρχει μια γενική αντίληψη για το καθένα πριν προβείτε ενδεχομένως σε κάποια αγορά.
Desktop
Τα Desktop ήταν (και θα παραμείνουν) πολύ δημοφιλή εργαλεία και το κάθε σπίτι είχε ξεκινήσει από έναν σταθερό υπολογιστή. Μετά άρχισαν να παραμερίζονται με την εμφάνιση των φορητών υπολογιστών αλλά παρόλα αυτά τα desktop παραμένουν απαραίτητα για κάποιους "εργατικούς'. Οι λόγοι ακόμα πολλοί αλλά κυρίως είναι η μεγάλη επεξεργαστική ισχύς που δίνουν στον χρήστη με αποκορύφωμα τις κορυφαίες επιδόσεις γραφικών στα παιχνίδια, με αναλύσεις hdmi πολύ ανώτερες ακόμα και από τις βιντεοκονσόλες.
H προσθήκη με μια μεγάλη οθόνη, παρέχει μεγαλύτερη ευκολία σε διάφορες ενέργειες, όπως για παράδειγμα το να παρακολουθήσει κανείς μια ταινία, ή να διαβάσει κάτι σε μεγαλύτερη ανάλυση, ή να στήσει καλύτερα μια παρουσίαση και γενικώς είναι τόσο φιλική ώστε να μη "σου βγάλει τα μάτια"
  Λόγω της μεγάλης οθόνης και των ισχυρών δυνατοτήτων του λειτουργικού συστήματος, κάνει και πιο εύκολο το χειρισμό πολλαπλών εφαρμογών, για πιο παραγωγική εργασία. Οι τεράστιες μνήμες που παρέχονται δίνουν και τη δυνατότητα να επεξεργάζεστε ταυτόχρονα πολλαπλές εφαρμογές έχοντας ταυτόχρονα ανοιχτά πολλά παράθυρα.Προγράμματα που ξεχωρίζουν και χρησιμοποιούνται καθημερινά σχεδόν είναι η σουίτα εφαρμογών Office  αλλά και πιο απαιτητικά προγράμματα όπως τα προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφικών και βίντεο, Photoshop και Premiere Pro, όπου χρειάζονται ισχυρούς επεξεργαστές και μεγάλη μνήμη.



ΥΠΕΡ
1.Μεγαλύτερη ισχύς
2.απεριόριστη αυτονομία αφού είναι στη πρίζα
3. Πιο άνετη εργασία
4.Μέγιστη δυνατή παραγωγικότητα
ΚΑΤΑ 
1.δυσκολία μεταφοράς. Μεγάλος όγκος
2. Έλλειψη φορητότητας
Tablet
Ο λόγος που τα tablets έχουν σαρώσει σε πωλήσεις τα τελευταία χρόνια, είναι πολλοί. Ο κυριότερος είναι η ευκολία χρήσης τους, αφού ο κάτοχός τους χρειάζεται να το χρησιμοποιεί κυρίως μόνο για το διαδίκτυο χρησιμοποιώντας τα δάκτυλά του και όχι κάποιο πληκτρολόγιο ή ποντίκι.
Αυτός είναι και ο λόγος που έχει κάνει τα tablets ιδανικά για τις μικρές αλλά και τις μεγάλες ηλικίες, με εκατοντάδες χιλιάδες εφαρμογές και παιχνίδια να είναι στη διάθεση τους για ατελείωτες ώρες ψυχαγωγίας, πλοήγησης σε ιστοσελίδες, αποστολής και παραλαβής e-mail κ.α.
 Επιπλέον, τα tablets είναι πολύ ελαφριά και εύκολα στη μεταφορά, ενώ σχετικά ανοίγουν γρήγορα. Ακόμη δε στερούνται άλλων ενσωματωμένων εργαλείων όπως κάμερα, φωνητική εγγραφή, GPS, δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης.Γενικώς συνιστάται σε παθητικούς χρήστες που ζητούν να λαμβάνουν περισσότερο από ότι προτίθεται αυτοί να δίνουν.
 ΥΠΕΡ
1 φορητότητα
1.Οθόνη αφής
2.Πιο προσιτά σε αρχάριους
3 Χιλιάδες εφαρμογές και παιχνίδια
ΚΑΤΑ:
1. Μειωμένη παραγωγικότητα
2. Αδυναμία επεκτασιμότητας
3. Μικρή αυτονομία ενέργειας


Laptop
Τα laptops συνδυάζουν τις πολύ καλές επιδόσεις, με τη φορητότητα. Ειδικά η κατηγορία των Ultrabook, ξεχωρίζει για τη μεγάλη οθόνη και το λεπτό σχεδιασμό, οδηγώντας πολλούς όπως μαθητές και επαγγελματίες, να το επιλέξουν, έναντι ενός desktop ή tablet.Τα Ultrabook ωστόσο είναι πανάκριβα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πιάσει την οροφή στις επιδόσεις ενός desktop να εξηγιόμαστε.
Συνεπώς το laptop είναι αναγκαίο για έναν μαθητή που έχει να διεκπεραιώσει πολλές εργασίες για το σχολείο και χρειάζεται να το χρησιμοποιεί στο χώρο του σχολείου ή σε σπίτια φίλων για ομαδική μελέτη
Για τους επαγγελματίες, ιδανική είναι η δημιουργία παρουσιάσεων με ένα laptop, ενώ στα πλεονεκτήματα τους περιλαμβάνεται ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος καθώς και οι πολλές θύρες σύνδεσης όπως HDMI, USB κλπ
Πολλά laptops, ενσωματώνουν πλέον και οθόνη αφής, φέρνοντας τα πλεονεκτήματα ενός tablet, και στους φορητούς υπολογιστές.
ΥΠΕΡ:
1. Μεγαλύτερη παραγωγικότητα από tablet, αλλά μικρότερη από desktop
2.Συνδεσιμότητα χωρίς καλώδια
ΚΑΤΑ:
1.Μιρή αυτονομία αν χρησιμοποιεί μπαταρία
2.Τα απαιτητικά λάπτοπ εξακολουθούν πάρα την πτώση τους να είναι ακριβά.
3.Σχεδόν ανέφικτη η αναβάθμιση σε μητρική, κάρτα γραφικών

GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.