ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Κοιμηθείτε τα βράδια με κλειστό το ασύρματο δίκτυο του ρούτερ.

Είναι πλέον γνωστό ότι ουπουδήποτε ψάξετε στο ίντερνετ για πληροφορίες σχετικά με την επικινδυνότητα ή μη που παρέχει η
Γ.Λ
ασύρματη σύνδεση των κινητών συσκευών με το ρούτερ,δύσκολα
θα αποκομίσετε μια σαφή άποψη.Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται διχάζονται.Η άποψη πάντως των περισσοτέρων μετριοπαθών ερευνητών που έχουνε ασχοληθεί με το θέμα αυτό έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι ΄΄όπου μπορεί και υπάρχει τρόπος να αποφεύγεται ας αποφεύγεται.΄΄
Το router η κύρια συσκευή για το wifi είναι ένας πομπός που εκπέμπει  ακτινοβολία, γι’ αυτό πρέπει να τον τοποθετούμε σε σημείο όπου δεν καθόμαστε πολλές ώρες. Το ιδανικότερο θάταν να το τοποθετήσουμε σε ένα δίπλα δωμάτιο .Κι αυτό διότι η επίδραση της ακτινοβολίας αυτού του μήκους εξασθενεί δραματικά από την απόσταση.Ακόμα καλύτερο θάταν όπου είναι δυνατόν  να χρησιμοποιούμε ενσύρματο, τουλάχιστον για τους υπολογιστές desktop. Αν θέλουμε να αποφύγουμε το χαμό από καλώδια, μιας και αυτό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κιτ home plug.
 Αυτά τα μέτρα είναι προληπτικά και εύκολα μπορούν να γίνουν για αυτό τα συνιστούμε.Σχολιάζουμε πάντως αφού υπάρχει σύγχυση πάνω σε αυτό το θέμα ότι δε μπορεί να είσαι σύμφωνος με  ακραίες τοποθετήσεις που έχουν να κάνουν από τη μια μεριά με αυτούς που στηρίζουν τη πλήρη δαιμονοποίηση του wifi τη στιγμή που χρησιμοποιούν στο σπίτι τους συσκευές που εκπέμπουν πολλαπλάσια ακτινοβολία όπως το ασύρματο τηλέφωνο ο φούρνος μικροκυμάτων ή η τηλεόραση.Να ήταν τουλάχιστον κάποιος που ζει εξ ολοκλήρου σε  οικολογικό περιβάλλον,σπίτι,  ενέργεια κλπ θα λέγαμε εντάξει υπάρχει μια εξαίρεση..Δε μπορείς και με τους άλλους  ακραίους τους καθησυχαστικούς που έχουν εξάγει βιαστικά τα συμπεράσματά τους αποενοχοποιώντας πλήρως την ασύρματη σύνδεση και ζουν με το ρούτερ πάνω από το κεφάλι τους.Τους είναι μάλιστα τόσο απεχθή τα καλώδια που και τα desktop τα έχουν εφοδιάσει με ασύρματες κάρτες δικτύου.
Να θυμίσω απλά όμως ότι όταν πωλείται ένας υπολογιστής desktop δεν έχει ενσωματωμένη ασύρματη κάρτα  δικτύου και αυτό   κάτι λέει..
Ασύρματη τεχνολογία, το σύνθημα μόνο όταν είναι απαραίτητη,αλλά πόσοι όμως έχουν ανοιχτό το ασύρματο δίκτυο τις βραδινές ώρες του ύπνου;Επειδή υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός χρηστών που κοιμάται με ανοιχτή την ασύρματη συνιστάται σε αυτούς τουλάχιστον σε αυτές τις ώρες να το κλείνουν.
Υπάρχουν 2 τρόποι για να κλείσει κάποιος το ασύρματο δίκτυο από το ρούτερ .Ο πρώτος απλός τρόπος είναι να το κλείνουμε από το μπουτόν αν το έχει. .Τα  σύγχρονα  μοντέλα σχεδόν όλα έχουνε ένα μπουτόν που πιέζεται μέσα έξω έχοντας ένδειξη on-off wifi.Κάποια παλιότερα όμως κυρίως tplink αλλά και αρκετά άλλα, τέτοιο μπουτόν δεν έχουν και έτσι το ανοιγόκλείσιμο του ασύρματου δικτύου πρέπει να γίνει μέσα από το interface περιβάλλον του ρούτερ.Θα σας δείξουμε έπί τη ευκαιρία ένα τέτοιο που τυχαίνει να είναι στη κατοχή μας καθώς και τη ρύθμιση που πρέπει να κάνετε ώστε να το το ανοιγοκλείνετε .Κι όλη αυτή διαδικασία είναι ο δεύτερος τρόπος.
Με αυτό το τρόπο δε θα χρειάζεται  να πηγαίνετε στη συσκευή αλλά το on off θα γίνεται από μέσα από το interface.
 Τα βήματα λοιπόν στο TP-LINK TD-W8961-ND
Περίπου το ίδιο μπορείτε να κάνετε σε διαφορετικά μοντέλα.
1.βάζουμε την διεύθυνση IP του ρούτερ στον περιηγητή browser που είναι 192.168.1.1

(Σε κάποια άλλα μοντέλα είναι διαφορετική..Κοιτάξτε την πίσω πλευρά του..)
αν δεν έχετε αλλάξει τον κωδικό συνιστάται να τα αλλάξετε.θα βρείτε το πεδίο όταν θα είσαστε στο περιβάλλον του ρούτερ λίγο αργότερα.
2.πρώτη εικόνα από το περιβάλλον του ρούτερ είναι η ταμπέλα ΄΄status  ΄΄όπου μπορούμε να δούμε
αν είναι ενεργοποιημένο to πρωτόκολλο DHCP καθώς την εξωτερική διεύθυνση δικτύου το download speed to upload speed κλπ.. Αυτό που μας ενδιαφέρει όμως είναι η επόμενη εικόνα.
3.πάμε στην ταμπέλα interface setup και στο πεδίο wirelles ;όπου αλλάζουμε την ενεργοποίηση σε απενεργοποίηση.
4

Για να  ανοίξουμε τώρα χωρίς ασύρματη σύνδεση πρέπει να γίνει από desctop ή από το λαπτοπ με θύρα ethernet γι αυτό αν έχετε  λάπτοπ χωρίς ethernet η παραπάνω διαδικασία δε συνιστάται.Θα πρέπει να εφοδιαστείτε με on off μπουτόν στο ρούτερ.
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.