ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Skylake: Νέας γενιάς επεξεργαστές από την Intel

Τη νέα σειρά επεξεργαστών της, υπό την κωδική ονομασία Skylake, που «στοχεύουν»...στα πάντα, από μηχανήματα με gaming προσανατολισμό μέχρι υπολογιστές μεγέθους USB stick, λάνσαρε η Intel.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, η «έκτης γενεάς» οικογένεια Core υπόσχεται βελτιωμένες επιδόσεις, καλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας και αυξημένη ισχύ για τα γραφικά, χάρη σε μια νέα μικρο-αρχιτεκτονική. Επίσης, τα τσιπ είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να διαχειρίζονται καλύτερα τα βίντεο 4Κ.
Η Intel βασίζεται στο ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπάρχουν στον κόσμο πάνω από 500 εκατ. υπολογιστές σε χρήση οι οποίοι είναι ηλικίας τεσσάρων ετών και άνω, οι οποίοι σύντομα θα χρειάζονται αναβάθμιση. Επίσης, δεν πρέπει να παραλειφθεί και η πρόσφατη έναρξη διάθεσης των Windows 10 ως δωρεάν upgrade, καθώς θα είναι πολλοί αυτοί που θα επιδιώξουν να κάνουν τη μετάβαση στο νέο λειτουργικό σε νέο υπολογιστή (ακόμα και αν η Microsoft υπογραμμίζει πως το νέο λειτουργικό της δεν είναι πιο «βαρύ» για τους επεξεργαστές από ό,τι τα Windows 7 και 8).
Σε κάθε περίπτωση πάντως, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό πλεονέκτημα το ότι οι ενεργειακές απαιτήσεις είναι μικρότερες, ανοίγοντας τον δρόμο για μικρότερες συσκευές. Όπως διευκρίνισε στο BBC ο Γκρέγκορι Μπράιαντ, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας, σε σχέση με την 5η γενεά πρόκειται για μείωση της ενεργής κατανάλωσης ενέργειας 60%, συνοδευόμενη από βελτίωση επιδόσεων κατά επίσης 60%, χάρη σε μια τεχνολογία ονόματι Speed Shift. Το Speed Shift, όπως εξήγησε, επιτρέπει στον επεξεργαστή να «αλλάζει ταχύτητες» γρηγορότερα για να μειώσει τον χρόνο που περνά σε πιο δαπανηρές ενεργειακά συχνότητες λειτουργίας, όταν κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται.
Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να είναι σημαντικά τα οφέλη στο gaming, ενώ για πρώτη φορά η εταιρεία υποστηρίζει το overclocking, δηλαδή το «πουσάρισμα» των επεξεργαστών πέρα από τα εργοστασιακά όριά τους. Σημειώνεται ότι παλαιότερα η Intel είχε «κλειδωμένα» τα mobile chips της για την αποφυγή αυτού.
Σημειώνεται πως το λανσάρισμα συνέπεσε με την τεχνολογική έκθεση Ifa στο Βερολίνο.
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.