ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Τα τριφυλιακά προιόντα μέρος της μεσογειακής διατροφής

Η Τριφυλία χαρακτηρίζεται ως ευλογημένος τόπος αφού παράγονται  εδώ  σχεδόν τα πάντα ! Για εκείνο βέβαια που υπερηφανεύεται είναι   το λάδι της !
Στην Τριφυλία  γενικά, όπου και να βρεθείτε θα διαπιστώσετε την αγάπη που τρέφουμε οι Τριφύλιοι για την ελιά. Τη διαλαλούμε παντού και εκείνη μας το ανταποδίδει με ένα ελαιόλαδο εξαιρετικής γεύσης και μοναδικής ποιότητας παγκοσμίως γνωστό. Το τριφυλιακό ελαιόλαδο είναι ένα φυσικό προϊόν που παράγεται από την σύνθλιψη της ελιάς χωρίς εκχυλίσματα και βελτιωτικά πρόσθετα. Είναι ένα δώρο της φύσης με μεγάλη βιολογική και φαρμακευτική αξία, γευστικό και εύπεπτο με βαθμό αφομοίωσης από τον οργανισμό μέχρι 98% και με χαμηλή οξύτητα 0,2-1, που παράγεται με μεράκι και φροντίδα. Συσκευάζεται από επιχειρήσεις με μεγάλη πείρα που σέβονται την παράδοση και τον καταναλωτή. Σήμερα είναι διαπιστωμένο ότι το ελαιόλαδο προστατεύει την καρδιά, βοηθά στην καλή λειτουργία πολλών οργάνων, δρα ευεργετικά σε πολλές ασθένειες και έχει προληπτική δράση σε πολλές μορφές καρκίνου.
krasimainΑλλα και για το κρασί μας ειμαστε υπερήφανοι! Η σχέση της Τριφυλίας με την καλλιέργεια της αμπέλου και την παραγωγή κρασιού ξεκινάει χιλιάδες χρόνια πριν, σύμφωνα με τις αρχαιολογικές έρευνες. Το εξαιρετικό κλίμα και το γόνιμο έδαφος αποτέλεσαν και αποτελούν τους βασικότερους λόγους για αυτή τη μακρόχρονη σχέση.
Στην Τριφυλία  θα βρείτε επίσης σταφίδα, σύκα, τυριά  ξακουστό πια ειναι το Ταλαγάνι και η σφέλα, μέλι,αρωματικά βότανα,  κηπευτικά και πατάτες,αλλά  και σχεδόν όλα τα φρούτα  Δεν υπάρχει φρούτο που να μην παράγεται εδώ, λέμε καμαρώνοντας   και με το δίκιο μας! Τα εσπεριδοειδή, το δώρο που έκανε η Γη, στο γάμο του Δία με την Ήρα, θεϊκά δώρα που φυλαχτήκαν μακριά από τους ανθρώπους στους κήπους των Εσπερίδων, καλλιεργούνται σήμερα ευρέως στην Τριφυλία.  Πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια… αλλά και όλα μα όλα τα φρούτα της Μεσογείου, καρπούζια, πεπόνια μέχρι και φραγκόσυκα, ανάλογα με την εποχή, πλουτίζουν τη ζωή και το τραπέζι των Τριφυλίων  όλες τις μέρες του χρόνου προσφέροντας το ιδανικότερο διατροφικό συμπλήρωμα.Άλλα Τοπικά Προϊόντα είναι το
 παστέλι σε διάφορους τύπους,  μπαλσάμικο ξύδι ή καλογερίστικο ή Γλυκάδι.

GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.