ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Τι σημαίνει σύνδεση HDMI που έχει εφαρμογή;


Όλοι μας ακούμε το τελευταίο καιρό κυρίως σε καινούριες τηλεοράσεις και κάρτες γραφικών υπολογιστή  τη σύνδεση HDMI. Τι είναι όμως αυτό και πως λειτουργεί; Ποια τα πλεονεκτήματά του;


To HDMI είναι μία τεχνολογία η οποία επιτρέπει τη μεταφορά εικόνας και ήχου από ένα μόνο καλώδιο, με πολύ μεγάλες ταχύτητες.  Το καλώδιο hdmi περιέχει μέσα του 19 πολύ λεπτά καλωδιάκια.
Μέσα από το καλώδιο αυτό, μεταφέρεται παράλληλα και η εικόνα αλλά και ο ήχος. Έτσι, δεν χρειάζεται να έχουμε άλλο καλώδιο για την εικόνα και άλλο ή άλλα καλώδια για τον ήχο! Αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του hdmi.
πλεονεκτήματα HDMI  
Οι συσκευές αυτές που υποστηρίζουν το HDMI, εκμεταλλεύονται τα 19 αυτά καλωδιάκια, με αποτέλεσμα να μπορούν να μεταδώσουν και να λάβουν δεδομένα με τεράστιες ταχύτητες, της τάξεως των 5Gbps (gigabits ανά δευτερόλεπτο).
Το HDMI λειτουργεί μόνο ψηφιακά και όχι αναλογικά. 
 Ενώ πιο παλιά με τα αναλογικά σήματα εικόνας και ήχου, υπήρχε ένα είδος συμπίεσης κατά τη μεταφορά της εικόνας στην οθόνη και του ήχου στα ηχεία, τώρα το φαινόμενο αυτό παύει να υφίσταται!
Έτσι το πλεονέκτημα είναι ότι δεν έχουμε αισθητή μείωση της ποιότητας της εικόνας και του ήχου.
Το άλλο το κορυφαίο είναι ότι δεν μεταφέρει ήχο 2,1 αλλά 7,1! Λόγω του μεγάλου του bandwidth, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει μέχρι και 8 ξεχωριστά κανάλια ήχου, για ένα πλήρες πεντακάθαρο surround!
Επίσης, να αναφέρουμε πως το HDMI υποστηρίζει μεταφορά εικόνας υψηλής ανάλυσης  High Definition γι αυτό άλλωστε χρησιμοποιείται σαν προηγμένο προιόν.
 Τέλος, να αναφέρουμε πως σε αντίθεση με το κοινό DVI καλώδιο ή VGA το HDMI μπορεί να μεταφέρει τα δεδομένα μέχρι 25 μέτρα.
Ενώ το DVI περιορίζεται μόνο στα 5 μέτρα.
Τις καλωδιώσεις hdmi τις βρίσκουμε σε 3 τύπους .α)micro b)mini c) full size
chalazoni.blogspot
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.