ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Ποια τρόφιμα «διορθώνουν» τη δυσάρεστη αναπνοή του σκόρδου

Αποτελεί ένα βασικό συστατικό της ελληνικής κουζίνας και μπαίνει σε πολλά φαγητά, χαρίζοντάς τους εξαιρετική γεύση.
Ο λόγος για το σκόρδο, το οποίο θεωρείται
πέρα από τη χαρακτηριστική μυρωδιά που προσφέρει στα πιάτα θεωρείται ότι κάνει και πολύ καλό στην υγεία.

Εκτός από οφέλη όμως, το σκόρδο συνοδεύεται και από δυσάρεστες επιδράσεις, όπως είναι η κακή αναπνοή.
Ωστόσο, αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που καταπολεμούν τις αρνητικές επιπτώσεις της κατανάλωσης σκόρδου.
Ποια είναι αυτά;
 Tα πιο αποτελεσματικά είναι τα μήλα, ο χυμός από λεμόνι και φυσικά η μέντα.
Το πράσινο τσάι, ο μαϊντανός και το σπανάκι είναι επίσης βοηθητικά, αναφέρουν οι ειδικοί σε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Food Science.
Αυτό που συμβαίνει με το σκόρδο είναι ότι ένα από τα συστατικά του (allyl methyl sulphide) δε μπορεί να διασπαστεί κατά τη διαδικασία της πέψης, με αποτέλεσμα να απελευθερώνεται από τον οργανισμό μέσω της αναπνοής και του ιδρώτα.
Μετά από πειράματα -κατά τα οποία οι εθελοντές έτρωγαν ωμό σκόρδο και στη συνέχεια κάποια άλλα τρόφιμα για να διαπιστώσουν ποια ήταν πιο αποτελεσματικά- όπως ανέφερε η επικεφαλής της έρευνας Sheryl Barringer από το τμήμα Επιστήμης των Τροφίμων και Τεχνολογίας του πανεπιστημίου του Οχάιο, τα μήλα κρίθηκαν ως πιο δραστικά στην καταπολέμηση της δυσάρεστης μυρωδιάς.
Σύμφωνα με την ίδια, όλα τα τρόφιμα που κρίθηκαν αποτελεσματικά ήταν πλούσια σε πολυφαινόλες, ουσίες οι οποίες διασπούν τις «πικάντικες ενώσεις» του σκόρδου.
Η καθηγήτρια ανέφερε ακόμη ότι και το γάλα μπορεί να μειώσει τη συγκέντρωση των χημικών ενώσεων, που… παρατείνουν τις επιδράσεις του σκόρδου. Η ίδια τόνισε ότι τα αποτελέσματα είναι καλύτερα με πλήρες γάλα, το οποίο καταναλώνεται κατά τη διάρκεια του γεύματος και όχι μετά από αυτό.
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.