Οι αντιοξειδωτικές ουσίες είναι ο σύμμαχός μας σ’ αυτή την εξίσωση καθώς έχουν την ικανότητα να καταστέλλουν την καταστροφική οξείδωση των κυττάρων και να μας θωρακίζουν ενάντια σε χρόνιες παθήσεις. Ο οργανισμός μας έχει τη δυνατότητα να παράγει δικά του αντιοξειδωτικά, όπως για παράδειγμα την καταλάση, κατά βάση όμως έχει απόλυτη ανάγκη τα αντιοξειδωτικά που προσλαμβάνει μέσω συγκεκριμένων τροφών.
Αντιοξειδωτικές ουσίες είναι η βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, β-καροτένιο, σελήνιο, φλαβονοειδή, ψευδάργυρος, λυκοπένιο, φαινόλες και το συνένζυµο Q10.
Μετράμε αντίστροφα
20. Αχλάδι (1): 222 μονάδες Orac
Το Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) είναι μια μέθοδος για την μέτρηση των αντιοξειδωτικών ικανοτήτων που έχουν βιολογικά προϊόντα και χημικές ουσίες. Η διαφορετικά το ORAC μετράει την «αντιοξειδωτική δύναμη» ενός προϊόντος
19. Μπανάνα (1): 223 μονάδες Orac
18. Ροδάκινο (1): 248 μονάδες Orac
17. Μήλο (1): 301 μονάδες Orac
16. Μελιτζάνα (1): 326 μονάδες Orac
15. Κρεμμύδι (1): 360 μονάδες Orac
14. Βρασμένο κουνουπίδι (1 φλιτζάνι): 400 μονάδες Orac
13. Βρασμένα φασόλια (1 φλιτζάνι): 404 μονάδες Orac
12. Ακτινίδιο (1): 458 μονάδες Orac
11. Πιπεριά (1): 529 μονάδες Orac
10. Αβοκάντο (1): 571 μονάδες Orac
9. Ψητή πατάτα (1): 575 μονάδες Orac
8. Δαμάσκηνα (1): 626 μονάδες Orac
7. Χυμός από φυσικό γκρέιπφρουτ (1 ποτήρι): 1274 μονάδες Orac
6. Βατόμουρα (1 φλιτζάνι): 1466 μονάδες Orac
5. Παντζάρια βρασμένα ( 1 φλιτζάνι): 1782 μονάδες Orac
4. Βρασμένο σπανάκι (1 φλιτζάνι): 2042 μονάδες Orac
3. Πράσινο λάχανο βρασμένο (1 φλιτζάνι): 2048 μονάδες Orac
2. Μύρτιλλα( φλιτζάνι): 3480 μονάδες Orac
1. Μαύρο σταφύλι, σπιτικός χυμός ( 1 ποτήρι): 5216 μονάδες Orac
Αντιοξειδωτικές ουσίες είναι η βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, β-καροτένιο, σελήνιο, φλαβονοειδή, ψευδάργυρος, λυκοπένιο, φαινόλες και το συνένζυµο Q10.
Μετράμε αντίστροφα
20. Αχλάδι (1): 222 μονάδες Orac
Το Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) είναι μια μέθοδος για την μέτρηση των αντιοξειδωτικών ικανοτήτων που έχουν βιολογικά προϊόντα και χημικές ουσίες. Η διαφορετικά το ORAC μετράει την «αντιοξειδωτική δύναμη» ενός προϊόντος
19. Μπανάνα (1): 223 μονάδες Orac
18. Ροδάκινο (1): 248 μονάδες Orac
17. Μήλο (1): 301 μονάδες Orac
16. Μελιτζάνα (1): 326 μονάδες Orac
15. Κρεμμύδι (1): 360 μονάδες Orac
14. Βρασμένο κουνουπίδι (1 φλιτζάνι): 400 μονάδες Orac
13. Βρασμένα φασόλια (1 φλιτζάνι): 404 μονάδες Orac
12. Ακτινίδιο (1): 458 μονάδες Orac
11. Πιπεριά (1): 529 μονάδες Orac
10. Αβοκάντο (1): 571 μονάδες Orac
9. Ψητή πατάτα (1): 575 μονάδες Orac
8. Δαμάσκηνα (1): 626 μονάδες Orac
7. Χυμός από φυσικό γκρέιπφρουτ (1 ποτήρι): 1274 μονάδες Orac
6. Βατόμουρα (1 φλιτζάνι): 1466 μονάδες Orac
5. Παντζάρια βρασμένα ( 1 φλιτζάνι): 1782 μονάδες Orac
4. Βρασμένο σπανάκι (1 φλιτζάνι): 2042 μονάδες Orac
3. Πράσινο λάχανο βρασμένο (1 φλιτζάνι): 2048 μονάδες Orac
2. Μύρτιλλα( φλιτζάνι): 3480 μονάδες Orac
1. Μαύρο σταφύλι, σπιτικός χυμός ( 1 ποτήρι): 5216 μονάδες Orac