ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Όσα πρέπει να ξέρουμε για τη γύρη της μέλισσας


Η γύρη είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, απαραίτητα αμινοξέα, ορμόνες, ένζυμα και μεταλλικά στοιχεία κα. Η ισορροπία των αμινοξέων (22) είναι καθοριστικός παράγοντας της διατροφικής αξίας της γύρης (Ιannuzzi,1993b). Περιέχει πάνω από 5000 ένζυμα και συνένζυμα απαραίτητα για το μεταβολισμό των τροφών και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών από το πεπτικό σύστημα (Pollen Company,1981).


Περιέχει αντιβιοτικές και βακτηριοστατικές ουσίες καθώς και φυτικές ορμόνες που ρυθμίζουν τη φυσιολογική έκκριση των ενδοκρινών αδένων. Αν συγκρίνουμε την περιεκτικότητα της γύρης σε αμινοξέα με την αντίστοιχη του βοδινού κρέατος, των αυγών ή του τυριού, θα διαπιστώσουμε ότι σε ίσο βάρος η γύρη είναι 5-7 φορές πιο πλούσια από αυτές τις τροφές που φημίζονται για τη διατροφική τους αξία. Η ένταξη της στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου αποφέρει απίστευτα αποτελέσματα. Η γύρη δίνει ευεξία, αυξάνει την αυτοπεποίθηση.
2.Η γύρη βοηθά στη διανοητική λειτουργία, ενισχύει τη συστολή της καρδιάς, έχει διουρητική δράση (Liebelt,1994). Διορθώνει την ισορροπία του μεταβολισμού και συμβάλλει όχι μόνο στη μείωση του βάρους αλλά και στην αύξηση. Αύξηση της ταχύτητας μεταβολισμού της αιθανόλης, έντονη σεξουαλική δραστηριότητα (Brown,1989). Περιορίζει σημαντικά τα προβλήματα της εμμηνόπαυσης και της αναιμίας, προστατίτιδα, αιμορροΐδες, δυσκοιλιότητα, διάρροια, εντερίτιδες. Περιέχει μία αντιβιοτική ουσία, παρόμοια με την πενικιλίνη. Επηρεάζει το μεταβολισμό του νερού, την απόθεση λίπους του θυρεοειδούς αδένα (Liebelt,1998). Προστατεύει την όραση.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΡΗ
Η γύρη είναι το αρσενικό στοιχείο της γονιμοποίησης των ανθέων. Στο μικροσκόπιο φαίνεται σαν μία πολύ λεπτή σκόνη, μία ατελείωτη ποσότητα από κόκκους που διαφέρουν ανάλογα από το άνθος από το οποίο προέρχονται. Αυτή η σκόνη σχηματίζει το ζυγώτη, δηλαδή το αρχικό στάδιο της παραγωγής των καρπών, των δημητριακών , των οσπρίων και των λαχανικών.
Υπάρχουν δύο είδη γύρης, η ανεμόφιλη και η εντομόφιλη. Οι πρώτες μεταφέρονται με τον άνεμο, και είναι άφθονες. Αυτές δεν περιέχουν τους αναγκαίους θρεπτικούς παράγοντες και είναι υπεύθυνες γιά πολλές από τις ανοιξιάτικες αλλεργίες. Οι εντομόφιλες, μεταφέρονται από τις μέλισσες. Ζυμώνονται από αυτές με το νέκταρ προκειμένου να γίνουν εύπλαστες και να αποκτήσουν τη μορφή σφαιριδίου με την οποία αποθηκεύονται στην κύψελη. Κάθε μέλισσα μεταφέρει σε κάθε της ταξίδι δύο τέτοιες σφαίρες μία κάτω από κάθε ένα από τα πίσω πόδια της. Και τα δύο μαζί ζυγίζουν περίπου 20mg. Μία μέλισσα χρειάζεται κατά προσέγγιση μία περίπου ώρα για να συλλέξει αυτήν την ποσότητα η οποία περιέχει περίπου 4.000.000 γυρεόκοκκους. (Ένα κουτάλι του γλυκού γύρη - η συνιστώμενη δοσολογία για το ξεκίνημα - περιέχει 1.200 σφαιρίδια, δηλαδή περίπου 2.500.000 κόκκους γύρης, κάθε ένας από τους οποίους έχει τη δυνατότητα να γονιμοποιήσει ένα άνθος και να παραχθεί έτσι ένας καρπός, ή ένας κόκκος σιταριού κλπ. Δεν υπερβάλλουμε λοιπόν όταν μιλώντας για τη γύρη λέμε ότι κλείνει μέσα της ΤΗ ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΟ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ. Σημειώστε επίσης ότι Η ΓΥΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΠΟΛΤΟΥ.
Η σύνθεση της όπως και του μελιού και του βασιλικού πολτού είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη. Οι αναλύσεις δείχνουν ότι περιέχει μια τεράστια ποσότητα από αζωτούχα υλικά με τη μορφή πρωτεϊνών, ανόργανων αλάτων και βιταμινών. Περιέχει ακόμη όλα τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΜΙΝΟΞΕΑ τα οποία ο οργανισμός μας δεν είναι σε θέση να συνθέσει, και μάλιστα στην περίπτωση της γύρης τα λαμβάνει από φυσική πηγή, πράγμα προτιμότερο από τις συνθετικές φόρμουλες. Σημαντικό επίσης στοιχείο για την ποιότητα της γύρης είναι ότι η μέλισσα από τη φύση της γνωρίζει να επιλέγει γύρες πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, αγνοώντας τις φτωχές σε περιεκτικότητα. Αν υποτεθεί ότι στο διαιτολόγιο μας υπήρχε μόνον η γύρη για την πρόσληψη αμινοξέων, ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΟΤΙ Η ΓΥΡΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΟΣΗ 15ΓΡ. (Ανάλογα με την ηλικία και τις ειδικές συνθήκες - αθλητισμός, κόπωση κλπ - μπορεί να αυξηθεί ως τα 35γρ).

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ
Περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμινών του συμπλέγματος Β, και αρκετή βιταμίνη C. Περιέχει ακόμη καρετεινοειδή που μετασχηματίζονται σε βιταμίνη Α από τον οργανισμό, καθώς και βιταμίνη Ε. Επίσης στη γύρη υπάρχει μία ουσία η ρουτίνη, η οποία ενισχύει την αντίσταση ολόκληρου του συστήματος του κυκλοφοριακού ως και το επίπεδο των τριχοειδών αγγείων. Η εργαστηριακή έρευνα έδειξε ότι η ελαστικότητα των αγγείων μπορεί να ΑΥΞΗΘΕΙ ΩΣ ΚΑΙ 76% ΜΕ ΔΟΣΗ ΤΩΝ 3ΓΡ. Ταυτόχρονα η ίδια ουσία σε περιπτώσεις αιμορραγίας επιταχύνει το πήξιμο του αίματος, και μετριάζει το ρυθμό της καρδιάς.

ΖΑΧΑΡΑ
Περιέχει από 10 - 15% φρουκτόζη και γλυκόζη

ΕΝΖΥΜΑ
Περιέχει φωσφατάση, αμυλάση, ιμβερτάση και άλλα ένζυμα τα οποία παίζουν καταλυτικό ρόλο σε πολλές βιοχημικές αντιδράσεις που γίνονται στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η ΓΥΡΗ ΣΑΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ
Σαν αντιβιοτικό, έχει αποδειχθεί εργαστηριακά ότι είναι ιδιαίτερα δραστική σε ορισμένες καλλιέργειες μικροβίων.

Η ΓΥΡΗ ΣΑΝ ΑΥΞΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ
Δυναμώνει και τονώνει, δίνοντας ταυτόχρονα στον οργανισμό τη δυνατότητα να αναπτυχθεί περισσότερο.
Μπορούμε λοιπόν συμπερασματικά να πούμε ότι η ΓΥΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ. Λειτουργεί ως καταλύτης στις περισσότερες από τις αντιδράσεις του οργανισμού καθώς και ΣΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΤΟΥ ΥΓΕΙΑ.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ
Η χορήγηση γίνεται κατά προτίμηση το πρωί.
Ενήλικες: Ξεκινάμε μέ μία κουταλιά του γλυκού και βαθμιαία μέσα σε ένα δεκαήμερο αυξάνουμε σε μία κουταλιά της σούπας.
Ανήλικοι: Ξεκινάμε μέ μία ΚΟΦΤΗ κουταλιά του γλυκού και βαθμιαία μέσα σε ένα δεκαήμερο αυξάνουμε σε μία ΚΟΦΤΗ κουταλιά της σούπας.
Αθλητές: Πέραν της κανονικής δοσολογίας (όπως πιο πάνω), μία κουταλιά του γλυκού μία ώρα πριν και μία κουταλιά του γλυκού αμέσως μετά την γυμναστική.
Σε περιπτώσεις ειδικές (π.χ. δίαιτα με γύρη / άτομα που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες παθήσεις) η δοσολογία μπορεί να μεταβληθεί ανάλογα με τις υποδείξεις του γιατρού.
Αν γίνεται παράλληλη χορήγηση βασιλικού πολτού, τότε η χορήγηση γύρης γίνεται μισή ώρα μετά τον βασιλικό πολτό
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΓΥΡΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΥΓΕΙΑΣ.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ:

*ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ
*ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΡΕΞΗΣ (Schmidt,1984)
*ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
*ΥΠΟΘΡΕΨΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΙΤΙΩΝ

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΩΛΗΝΑ:

1.ΟΙΣΟΦΑΓΟΣ
*ΣΤΕΝΩΣΗ ΟΙΣΟΦΑΓΟΥ

2.ΣΤΟΜΑΧΙ
*ΓΑΣΤΡΙΚΟ ΕΛΚΟΣ
*ΓΑΣΤΡΙΤΙΔΑ
*ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑ
*ΠΥΛΩΡΙΚΗ ΣΤΕΝΩΣΗ
*ΓΑΣΤΡΟΔΩΔΕΚΑΔΑΚΤΥΛΙΚΟ ΕΛΚΟΣ

3.ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΔΩΔΕΚΑΔΑΚΤΥΛΟΥ:
*ΔΩΔΕΚΑΔΑΚΤΥΛΙΚΟ ΕΛΚΟΣ
*ΠΑΡΑΣΙΤΩΣΗ

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΗΠΑΤΟΣ:
(ialomiteanu et al,1965*Gheorghieva kai Vasiliev, 1983.Antipa et al,1992*Mateescu,1997)

*ΟΞΕΙΑ ΗΠΑΤΙΚΗ ΔΥΣΤΡΟΦΙΑ
*ΠΑΘΗΣΗ ΗΠΑΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ
*ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΛΚΟΟΛ
*ΧΡΟΝΙΑ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ (Olariu et al,1981,82,83)
*ΚΙΡΡΩΣΗ
*ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΗΠΑΤΟΣ
*ΠΑΧΟΣ ΗΠΑΤΟΣ (ΣΤΕΑΤΩΣΗ)
*ΥΠΕΡΑΙΜΙΑ ΗΠΑΤΟΣ
*ΗΠΑΤΙΚΕΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ
*ΤΟΞΙΚΗ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΧΟΛΗΔΟΥ ΚΥΣΤΗΣ:

*ΧΟΛΟΛΙΘΙΑΣΗ
*ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΙΚΤΕΡΟΣ

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΛΕΠΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ:

*ΟΞΕΙΑ ΕΝΤΕΡΟΚΟΛΙΤΙΔΑ
*ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΤΕΡΟΚΟΛΙΤΙΔΑ
*ΧΡΟΝΙΑ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ
*ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΡΡΟΙΑ
*ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΑΣΗ
*ΚΟΛΙΤΙΔΑ
*ΕΝΤΕΡΙΚΟΛΙΚΟ ΣΥΡΙΓΓΙΟ
*ΤΥΜΠΑΝΙΣΜΟΣ
*ΠΑΡΑΣΙΤΩΣΗ
*ΕΛΚΩΔΗΣ ΚΟΛΙΤΙΔΑ
*ΣΗΠΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ
*ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ

ΓΕΝΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ:

*ΚΑΛΟΗΘΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΑ(Hayashi et al, 1986)
*ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ
*ΔΥΣΜΗΝΟΡΡΟΙΑ
*ΑΝΔΡΙΚΗ ΣΤΕΙΡΟΤΗΤΑ
*ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ
*ΑΔΕΝΩΜΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ
*ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΠΡΟ-ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗΣ
*ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΚΑΙ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΚΥΣΤΙΔΙΩΝ (Guemez Diaz,1975,1989)
*ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ Η/ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ
*ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ (ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ) (Ask-upmakr,1967)

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΟΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ:

*ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΗΣ
*ΝΕΦΡΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
*ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ

ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ:

*ΑΝΑΙΜΙΑ (ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΥΠΟΙ) (Gheorghieva kai Vasiliev,1983 Li Shiyuan,1995)
* ΥΠΕΡΛΙΠΙΔΑΙΜΙΑ (Gheorghieva kai Vasiliev, 1975)

ΚΑΡΔΙΟΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ:

*ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΩΣΗ
*ΕΥΠΑΘΕΙΑ ΤΡΙΧΟΕΙΔΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ
*ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ
*ΦΛΕΒΙΤΙΔΑ
*ΑΡΡΥΘΜΙΑ
*ΚΙΡΣΟΙ
*ΑΡΓΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΡΟΗ ΑΙΜΑΤΟΣ
*ΑΘΗΡΩΜΑΤΟΣΚΛΗΡΩΣΗ

ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ:

*ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΙΝΙΤΙΔΑ
*ΚΥΝΑΓΧΗ
*ΒΡΟΓΧΙΚΟ ΑΣΘΜΑ
*ΒΡΟΓΧΙΚΟ ΑΣΘΜΑ
*ΧΡΟΝΙΟΣ ΒΗΧΑΣ
*ΓΡΙΠΠΗ

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΟΥ:

*ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ
*ΠΥΡΕΤΟΣ
*ΓΡΙΠΠΗ
*ΑΔΥΝΑΜΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ:

*ΑΓΧΟΣ
*ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ
*ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ
*ΑΥΠΝΙΑ
*ΝΕΥΡΩΣΕΙΣ
*ΟΞΥΘΥΜΙΑ
*ΝΕΥΡΑΣΘΕΝΕΙΑ
*ΖΑΛΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ:

*ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚΛΗΜΑΚΤΗΡΙΟΥ
*ΕΜΜΗΝΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
*ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ
*ΘΥΡΟΕΙΔΗΣ ΒΡΟΓΧΟΚΗΛΗ

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΜΑΤΙΩΝ:

*ΖΑΛΗ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ
*ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΟΡΑΣΗΣ

ΑΣΘΕΝΙΕΣ ΟΣΤΕΟΜΥΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ:

*ΚΟΙΛΙΟΚΗΛΗ
*ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ
*ΡΕΥΜΑΤΙΣΜΟΙ
*ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ
*ΡΑΧΙΤΙΔΑ

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ:

*ΑΚΜΗ
*ΕΥΘΡΑΥΣΤΑ ΝΥΧΙΑ
*ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ
*ΕΚΖΕΜΑ
*ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΝΥΧΙΩΝ
*ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ
*ΔΕΡΜΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΜΥΙΚΟΥ ΤΟΝΟΥ
*ΤΡΑΧΥ ΔΕΡΜΑ
*ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ
*ΚΙΡΣΩΔΕΣ ΕΛΚΟΣ
*ΛΕΠΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

ΑΣΘΕΝΙΕΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ:

*ΑΝΟΡΕΞΙΑ
*ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΩΣΗ
*ΣΚΛΗΡΑΘΗΡΩΜΑΤΩΣΗ
*ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
*ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ
*ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ
*ΥΠΕΡΛΙΠΙΔΑΙΜΙΑ
*ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
*ΠΡΟΩΡΗ ΓΗΡΑΝΣΗ
*ΚΙΡΣΩΔΕΣ ΕΛΚΟΣ

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ:

*ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΙΝΙΤΙΔΑ
*ΑΝΑΙΜΙΑ
*ΑΝΟΡΕΞΙΑ
*ΡΑΧΙΤΙΔΑ
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.