ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Micro Mote:Ο μικρότερος υπολογιστής στον κόσμο

Ο Micro Mote είναι δημιούργημα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και διεκδικεί επάξια τον τίτλο του μικρότερου, πλήρως αυτόνομου υπολογιστή στον κόσμο.
Ο εν λόγω υπολογιστής έχει μέγεθος μόλις ενός κυβικού χιλιοστού και μπορεί να «χωρέσει» στην άκρη ενός κέρματος. Ο Michigan Micro Mote (M^3), όπως είναι επίσης γνωστός ο υπολογιστής, είναι το αποτέλεσμα της δεκαετούς εργασίας και ερευνών του τμήματος υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.
Οι ερευνητές ευελπιστούν να ενσωματώσουν τον μικροεπεξεργαστή σε μια ευρεία γκάμα συσκευών από τον ιατρικό κλάδο μέχρι τη βαριά βιομηχανία. Ο Micro Mote μπορεί θεωρητικά να εμφυτευθεί στο ανθρώπινο σώμα και να εκτελεί ηλεκτροκαρδιογραφήματα, να λαμβάνει την πίεση του αίματος ή να καταγράφει τη θερμοκρασία του ασθενή.
Μια άλλη εφαρμογή του μικρότερου υπολογιστή στον κόσμο μπορεί να είναι στη βιομηχανία εξόρυξης πετρελαίου. Σε αυτόν τον τομέα υπάρχει η φιλοδοξία να χρησιμοποιηθεί σε πετρελαιοπηγές ώστε να βοηθά στον εντοπισμό άγνωστων θυλάκων πετρελαίου που μπορεί να εξορυχτεί, πριν οι έρευνες προχωρήσουν σε νέες περιοχές και νέα κοιτάσματα.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η προοπτική χρήσης του M^3 σαν μία συσκευή που θα μας επιτρέπει να μην χάνουμε προσωπικά μας αντικείμενα. Η σκέψη είναι αρκετά απλή: αγοράζεις μερικά M^3 και τα «κολλάς» σε κλειδιά, πορτοφόλια ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να χάσεις. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μία κεντρική διαχείριση, ο χρήστης σε περίπτωση απώλειας θα μπορεί να εντοπίζει το χαμένο αντικείμενο, εντός κάποιων συγκεκριμένων ορίων.
Βασικό πρόβλημα των ερευνητών ήταν πώς θα κατάφερναν να επικοινωνήσουν με μία τόσο μικροσκοπική συσκευή, αλλά και πώς θα κατάφερναν να ελαχιστοποιήσουν το μέγεθος της χρησιμοποιούμενης μπαταρίας του συστήματος.
Έτσι, το M^3 λειτουργεί και φορτίζεται με το… φως. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας στροβοσκοπικό φώς υψηλής συχνότητας το M^3 μπορεί να λαμβάνει εντολές από τους χειριστές του. Αντίστοιχα, όταν ο μικροϋπολογιστής ολοκληρώσει την επεξεργασία των δεδομένων μπορεί να τα στείλει πίσω σε έναν κεντρικό υπολογιστή μέσω συμβατικών ραδιοσυχνοτήτων.
Το θέμα της μπαταρίας λύθηκε από το ίδιο το μέγεθός της. Ο καθηγητής David Blaauw του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, αποκαλύπτει στο CNET ότι «μειώνοντας την ισχύ, μπορούμε να μειώσουμε το μέγεθος της μπαταρίας και στη συνέχεια να μειώσουμε συνολικά το μέγεθος της συσκευής».
«Αυτό που οι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται είναι ότι μεγάλο μέρος της ισχύος μίας συσκευής, για παράδειγμα ενός smartphone, στην πραγματικότητα καταναλώνεται από την ίδια την μπαταρία», διευκρινίζει ο καθηγητής David Blaauw.
Ο M^3 είναι έτοιμος να μπει σε παραγωγή, για διάφορες εφαρμογές, ενώ οι ερευνητές που τον δημιούργησαν ήδη εργάζονται στη δημιουργία ακόμη μικρότερων υπολογιστών, τους οποίους ήδη αποκαλούν «έξυπνη σκόνη».
GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.