ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Το ταχύτερο ζώο στον κόσμο αναλογικά με το μέγεθός του είναι το ακάρι Paratarsotomus

Το ταχύτερο ζώο στον κόσμο αναλογικά με το μέγεθός του αναδείχθηκε ένα αρθρόποδο που ζει στην Νότιο Καλιφόρνια.
Καλύπτει 322 φορές το μήκος του σώματός του ανά δευτερόλεπτο
Πρόκειται για το ακάρι Paratarsotomus macropalpis το οποίο έχει μέγεθος σησαμιού και μπορεί να διασχίσει απόσταση ίση με 322 φορές το μήκος του σώματός του σε ένα μόλις δευτερόλεπτο. Έχει οκτώ πόδια καθένα από τα οποία ανεβοκατεβαίνει 135 δευτερόλεπτα.
Σε ανθρώπινα μεγέθη αυτό μεταφράζεται σε ταχύτητα 2000 χιλιομέτρων ανά ώρα, ενώ το ταχύτερο θηλαστικό ο γατόπαρδος που επιταχύνει με 96 χιλιόμετρα ανά ώρα καλύπτει 16 φορές το μήκος του σώματός του ανά δευτερόλεπτο.
Το ταχύ ακάρι είναι ενδημικό είδος της Νότιας Καλιφόρνιας και, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί κανείς να το δει να τρέχει πάνω σε πέτρες ή πεζοδρόμια. Επίσης, ανταπεξέρχεται σε δύσκολες συνθήκες με θερμοκρασίες της τάξης των 60 βαθμών Κελσίου.
Σύμφωνα με τον Σάμιουελ Ρούμπιν, ο φοιτητής του Κολεγίου Pitzer της Καλιφόρνια που μέτρησε την ταχύτητα του ακάρεος η μελέτη του ζωυφίου θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη ρομπότ υψηλής ταχύτητας.
Ωστόσο, η αναπαραγωγή της σχετικής ταχύτητας του ακάρεος σε μεγαλύτερη κλίμακα δεν μπορεί να είναι εφικτή καθώς όταν οι διαστάσεις ενός ζώου μεγαλώνουν, η επιφάνεια αυξάνεται στο τετράγωνο ενώ ο όγκος (και η μάζα) αυξάνονται στον κύβο. Αυτό σημαίνει ότι ένα ζώο που θεωρητικά θα μπορούσε να αναπτύξει αντίστοιχη ταχύτητα θα ήταν τόσο βαρύ που δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια του.

GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.