ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Η NASA μελετά την αφρικανική σκόνη

Μπορεί στην Ελλάδα οι ειδήσεις για την αφρικανική σκόνη να συνοδεύονται από δυσφορία, αλλά η NASA μας δείχνει ότι το εν λόγω φαινόμενο μπορεί να έχει ευεργετικό χαρακτήρα.
Συγκεκριμένα, η NASA, χρησιμοποιώντας το Cloud-Aerosol Lidar and Infrared Pathfinder Satellite Observation, ή αλλιώς CALIPSO, μελέτησε το φαινόμενο της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης από την έρημο Σαχάρα, για την χρονική περίοδο από το 2007 έως και το 2013. Τα συμπεράσματα που βγήκαν ήταν ενδιαφέροντα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τη NASA, κάθε χρόνο μεταφέρονται 182 εκατομμύρια τόνοι σκόνης από την Σαχάρα προς τη Δύση. Διασχίζουν συνολικά 1600 μίλια, πάνω από τον Ατλαντικό και περίπου 27,7 εκατομμύρια τόνοι σκόνης προσγειώνονται στον Αμαζόνιο. Η ποσότητα σκόνης που μεταφέρεται με αυτόν τον τρόπο είναι το αντίστοιχο του όγκου υλικών που θα μπορούσαν να μεταφέρουν οδικώς 689.290 φορτηγά μεσαίου μεγέθους.
Η σκόνη που ταξιδεύει, μεταφέρει φώσφορο, ο οποίος προκύπτει από βράχους με υπολείμματα νεκρών μικροοργανισμών από μια περιοχή που ήταν αρχαία λίμνη στο Τσαντ. Ο φώσφορος που μεταφέρεται μέσω της αφρικανικής σκόνης στον Αμαζόνιο, προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά χαρακτηριστικά και φυσικό λίπασμα στα φυτά της περιοχής, έχοντας έτσι ευεργετική επίδραση για την ζωή τους.
Το CALIPSO της NASA προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για το ύψος και άλλες διαστάσεις ενός φαινομένου που είναι ορατό από το διάστημα.

GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.