ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ αρθρογραφία ΒΕΤon γη και διάστημα Γνώση και διδάγματα γρίφοι κουίζ Γρίφοι σταυρόλεξα διαδίκτυο ειδήησεις-κόσμος εικόνες χωρίς λόγια εκπαιδευτικά βίντεο εκπαιδευτικό υλικό Εν χαλαζωνίω επιλεγμένα αστεία video ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ιστορικά κατασκευές Μεσσηνία Μουσική επιλογή οικολογία-περιβάλλον Ορθοδοξία παιχνίδια Περίεργα και απίστευτα περιηγήσεις ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ραδιόφωνο τεχνολογία βίντεο τοπία-φύση Τοπικά υγεία φιλτραρισμένες ειδήσεις Φιλτραρισμένες ειδήσεις αθλητισμός φιλτραρισμένες ειδήσεις διατροφή Φιλτραρισμένες ειδήσεις δορυφορικά φιλτραρισμένες ειδήσεις κοινωνία φιλτραρισμένες ειδήσεις οικονομία φιλτραρισμένες ειδήσεις παιδεία φιλτραρισμένες ειδήσεις πολιτική Φιλτραρισμένες ειδήσεις τεχνολογία φιλτραρισμένες ειδήσεις υγεία Φιλτραρισμένες ειδήσεις media φωτό--βίντεο Best tv ειδήσεις chalazoni.blogspot download free software giannis'blog livestream livestreaming techslider

Σε αρνητικές επιπτώσεις το 3D σε παιδιά κάτω των 6 ετών

Ο Οργανισμός Ασφάλειας Υγείας της Γαλλίας ανησυχεί για τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει το 3D στην όραση των νέων. Αν το 3D παραπλανεί τους νέους και τους ενήλικες για τις
αισθήσεις τους, η προειδοποίηση για την χρήση αυτής της τεχνολογίας  μπορεί να περιορίσει κάπως τον ενθουσιασμό μας σύμφωνα με την δημοσιευμένη απόφαση του Anses (ασφάλεια υγείας, τροφίμων, εργασίας, περιβάλλοντος).
Ο Anses, βάζοντας μια ομάδα ειδικών να ασχοληθούν με τις επιπτώσεις στην όραση, κατέληξε σε δραστικά μέτρα για τη χρήση στερεοσκοπικού 3D (όπου το ένα μάτι του παρατηρητή βλέπει μια εικόνα ελαφρώς διαφορετική από το άλλο): «βρέφη κάτω των 6 ετών απαγορεύεται να εκτίθενται σε αυτό και περιορισμένη έκθεση σε παιδιά κάτω των 13 ετών, αλλά να είστε προσεκτικοί με τις επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσουν».
Για να φτάσουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι ειδικοί, είχαν το μικρό χρονικό διάστημα του ενός έτους, ωστόσο μελέτησαν όλες τις επιστημονικές δημοσιεύσεις που υπήρχαν για το θέμα, έκαναν συνεντεύξεις σε άλλους ειδικούς καθώς ρώτησαν ακόμα και αντιπροσώπους επαγγελματικών ομοσπονδιών και συνδικάτων.
«Αυτό που μας έκανε να θέλουμε να ψάξουμε το θέμα και να καταλήξουμε στον περιορισμό του είναι το οπτικό σύστημα των νέων μέχρι 12-13 ετών και κυρίως πριν από τα 6 τους χρόνια καθώς είναι η περίοδος της ανάπτυξής τους», διευκρινίζει ο Olivier Merckel, αρχηγός της ομάδας αξιολόγησης των κινδύνων που κρύβει η νέα τεχνολογία στους κόλπους του Anses. Με άλλα λόγια, καλό θα ήταν να μην υπάρχουν εξωτερικοί περιορισμοί που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στην ανάπτυξη του αμφιβληστροειδούς ή του φακού και κυρίως στο μέρος του εγκεφάλου που συγχέει τις εικόνες.
Οι νέοι σήμερα ήδη περνούν πολλές ώρες μπροστά από μια οθόνη, δεν είναι ανάγκη να τους επιβαρύνουμε και άλλο. Επιπλέον, οι καινούριες οθόνες βρίσκονται διαθέσιμες σε υψηλή ανάλυση, προσφέρουν λοιπόν την ίδια εικόνα με το 3D χωρίς όπως τις επιπλοκές του. Η επιλογή είναι δική σας!

GL

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.